تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک ✔️[بررسی تفاوت ها+مزیت ها]
تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک
همانطور که میدانید، در دورانی که اطلاعات اهمیت فراوانی دارند، روشهای مختلفی برای انتقال آنها وجود دارد، از جمله موشن گرافیک و اینفوگرافیک. اما چرا باید از روشهای نوین مانند موشن گرافیک و اینفوگرافیک برای انتقال مفاهیم و دادهها استفاده کنیم؟ پاسخ به این سؤال واضح است. گاهی اوقات ترسیم تصاویر ذهنی با استفاده از چند جمله، کار آسانی نیست. به همین دلیل، با کمک تصویرسازی میتوانیم این مسئله را به خوبی انجام دهیم. قبل از بحث درباره تمایز این دو مفهوم، مفصلترین اطلاعات را درباره هرکدام ارائه خواهیم داد. در این مقاله، قصد داریم به تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک بپردازیم. در صورت علامندی به یادگیری موشن گرافیک می توانید سری به دوره آموزش موشن گرافیک با افتر افکت و پروژه محور موشن کده بزنید.
تعریفی مختصر درباره موشن گرافیک
میتوانیم با معرفی موشن گرافیک، به بررسی تفاوت آن با اینفوگرافیک بپردازیم. این عبارت از دو واژه “موشن” و “گرافیک” تشکیل شده است. “موشن” به معنای “حرکت” است و با حرکت دادن چند تصویر با استفاده از گرافیک، احساس حرکت را دریافت میکنیم. این کار با استفاده از ابزارهایی نظیر رنگها، تصاویر گرافیکی متعدد، اندازهها و غیره انجام میشود. هدف اصلی طراحی تصویر موشن گرافیک، انتقال اطلاعات در حوزه تبلیغات است. در صورت علاقمندی به آشنایی بیشتر با موشن گرافیک می توانید مقاله موشن گرافیک چیست را مطالعه نمایید.
تعریفی مختصر درباره اینفوگرافیک
اینفوگرافیک یک روش استفاده از تصاویر، نمودارها و حداقل متن به صورت خلاصه برای کمک به درک موضوع است. از تصاویر جذاب برای شرح و انتقال سریع و واضح اطلاعات در ساخت آن استفاده میشود. اینفوگرافیک یک ابزار ارزشمند برای برقراری ارتباط بصری است و یک طرح خلاقانه و منحصر به فرد از نظر بصری معمولاً تأثیرگذار است، زیرا توجه مخاطب را به خود جلب میکند. بسیار مهم است که تصاویر در یک اینفوگرافیک حس هیجان را در مخاطب برانگیخته و او را درگیر کنند، همچنین باید به ما کمک کنند تا محتوای آن را درک کرده و به خاطر بسپاریم.
چرا شناخت تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک مهم است؟
شناخت تفاوت بین موشن گرافیک و اینفوگرافیک به ما کمک میکند تا بهتر بتوانیم در قالب دادهها انتخابهای مناسبی انجام دهیم. گاهی اوقات نیاز است یک پیام خاص را به مخاطبان منتقل کنیم و در اینجا شناخت تفاوت این دو مورد بسیار مهم میشود. در مورد اینفوگرافیک باید گفت که در عصری که در آن زندگی میکنیم، عصر ارتباطات و انتقال دادهها است و این اطلاعات با سرعت بسیار زیادی در حال رد و بدل شدن هستند.
حتما بخوانید: مراحل ساخت موشن گرافیک حرفه ای [5 مرحله – صفر تا 100]
مقایسه بین اینفوگرافی با موشن گرافی
- اینفوگرافیک راهی است برای برقراری ارتباط با اطلاعات از طریق تصاویر.
- موشن گرافیک یک رسانه تصویری است که از انیمیشن به عنوان اصول خود استفاده می کند.
- اینفوگرافیک یک فرم ارتباطی است، در عین حال موشن گرافیک یک رسانه است.
- اینفوگرافی را می توان از طریق پوستر، پاورپوینت، بروشور، سیستم های تعاملی و تکنیک های گرافیکی انتشار داد.
- یک موشن گرافیک می تواند یک تبلیغ، یک اینفوگرافیک پویا یا حتی یک انیمیشن کوتاه باشد.
- اطلاعات موجود در اینفوگرافی برخلاف موشن گرافی فقط محدود به محتوای ارائه شده است.
- اینفوگرافیک در فرم چاپی می تواند استفاده می شود، اما موشن گرافیک قابلیت چاپ ندارد.
- هزینه طراحی اینفوگرافیک برای انتشار یک محتوا بسیار ارزان تر از طراحی موشن گرافیک است.
- موشن گرافیک نسبت به اینفوگرافیک، به مراتب بیشتر با مردم تعامل ایجاد می کند.
آیا میدانید تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک چیست؟
رشته گرافیک یک زمینه بسیار گسترده است و هر فرد میتواند در آن به عنوان یک تخصص خاص فعالیت کند. به عنوان مثال، یک طراح رابط کاربری میتواند تنها در زمینه طراحی رابطهای کاربری فعالیت کند، در حالی که فرد دیگری ممکن است در زمینه تبلیغات یا ساخت تیزرهای تبلیغاتی فعالیت داشته باشد. کارفرمایان با اهداف مختلف به دنبال طراحان گرافیک میروند، اما ممکن است به طور دقیق ندانند کدام روش گرافیکی برای رسیدن به هدف خود مناسب است. در ادامه، دو زیرشاخه گرافیک را با یکدیگر مقایسه کرده و تفاوت بین موشن گرافیک و اینفوگرافیک را تشریح میکنیم.
-
تفاوت در هدف
موشن گرافیک به طور معمول برای اهداف آموزشی، تبلیغاتی، خبری و غیره ساخته میشود. زمانی که کارفرما قصد دارد پیام خود را به بهترین شکل و به صورت جذاب به مخاطبان منتقل کند، موشن گرافیک را انتخاب میکند. از طرفی، هدف اصلی اینفوگرافیک، انتقال اطلاعات به سرعت و به صورت قابل فهم است. اینفوگرافیک به طراحان کمک میکند تا مطالبی که در صورت استفاده از روشهای متنی طولانی خواهند شد، را در یک صفحه با استفاده از طراحی گرافیکی زیبا و خلاصهای مناسب ارائه دهند.
-
تفاوت در ابزار ساخت
برای ساخت موشن گرافیک، نرم افزارهایی مانند افتر افکت، سینما فوردی و دیگر نرم افزارهای مشابه مورد استفاده قرار میگیرند. این نرم افزارها دارای Timeline هستند و به هنرمندان این عرصه امکان میدهند تا به راحتی حرکت و زمان را برای پروژههای خود تعریف کنند. برای ساخت اینفوگرافیکها نیاز به تسلط بر نرم افزارها و یا وبسایتهای طراحی گرافیک مانند فتوشاپ، ایلاستریتور و Canva است.
-
تفاوت در ساختار
ساختار موشن گرافیک از مفاهیم انتزاعی، تصاویر گرافیکی، رنگ و حجم تشکیل شده است. با استفاده از ترکیب گرافیک و حرکات، موشن گرافیک پیام خود را به صورت جذاب به مخاطب منتقل میکند. از سوی دیگر، اینفوگرافیک شامل تصاویر گرافیکی و درصد کمی از متن است که با سرعت بیشتری محتوا را به مخاطب نمایش میدهد.
برای تبلیغات اینفوگرافیک بهتر است یا موشن گرافیک؟
هنگام تبلیغات کسب و کار خود و تصمیمگیری برای استفاده از روش مناسب، میتوانید ابتدا این سوالات را از خود بپرسید:
- نوع دادههایی که میخواهید ارائه دهید، چیست؟ اگر دادههایی را دارید که نیازمند مطالعه نزدیک هستند، بهتر است از یک اینفوگرافیک استاتیک استفاده کنید.
- آیا میخواهید بر روی تصاویر و نمودارها تمرکز کنید؟ اگر میخواهید از طریق تصاویر و نمودارهای جذاب، نظر مخاطبان را به خود جلب کنید، استفاده از اینفوگرافیک استاتیک مناسب خواهد بود.
- آیا تمایل دارید سطح تعامل در وبسایت خود را افزایش دهید؟ به دلیل علاقه بسیاری از مردم به انیمیشن، موشن گرافیک به راحتی میتواند مخاطبان شما را جذب کند.
- آیا میخواهید روند تولید یک قطعه از محصول خود را نشان دهید؟ در این صورت، موشن گرافیک بهترین گزینه خواهد بود.
چرا بهتر است از موشن اینفوگرافیک استفاده کنیم؟
باید به خاطر داشت که استفاده از اینفوگرافیک پویا، علاوه بر کمک به رساندن اطلاعات به صورت موثر به بیننده، میتواند شما را از دیگر کسب و کارها متمایز کند و باعث پیشرفت و پیشروی در برقراری ارتباط با مخاطبانتان شود.
حتما بخوانید: تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن؟ [+بررسی شباهت ها]
چگونه موشن اینفوگرافیک ساخته می شود؟
برای ساخت موشن اینفوگرافیک، روشها و تکنولوژیهای مختلفی وجود دارد. استفاده از نرمافزارهایی مانند Python، فتوشاپ, ایلوستریتور و Chimera میتواند گزینه مناسبی باشد. یکی از محبوبترین نمونههای دادهنمایی متحرک، استفاده از گیف-اینفوگرافیک است که ساخت آن نیز نسبتاً آسان است.
چه نوع موضوعاتی برای ساخت موشن اینفوگرافیک ها مناسب تر هستند؟
باید توجه داشت که تفاوت بین اینفوگرافیک استاتیک و موشن اینفوگرافیک وجود ندارد و میتوان هر دو را به صورت پویا ساخت. اما استفاده از موشن اینفوگرافیک برای موضوعاتی که حرکت در آنها وجود دارد، به ویژه حرکتهای چرخهای و مدور، مناسب است. باید به یاد داشت که دادهنمایی پویا نه تنها برای متحرک کردن بخشهای تصویر استفاده میشود، بلکه برای نمایش حرکت در کلیت محتوا نیز به کار میرود.
در نهایت، موشن اینفوگرافیک ابزاری مناسب برای برقراری ارتباط موثر با بیننده و رساندن اطلاعات به شیوهای جذاب است. ساخت دادهنمایی پویا با کیفیت و جذابیت بالا میتواند به شما کمک کند تا برند یا کسب و کاری منحصربهفرد داشته باشید و از روشهای خلاق و بهروز برای رساندن اطلاعات و برقراری ارتباط با مخاطبانتان استفاده کنید.
نتیجه گیری تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک
تخصص گرافیک بسیار گسترده است و برای فعالیت در این زمینه بهتر است یک موضوع خاص را دنبال کرده و در آن زمینه حرفهای شوید. در این مقاله سعی بر آن داشتیم تا شما را با تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک آشنا کنیم. همچنین بیان کردیم که برای کارآیی بهتر اینفوگرافیکها، متخصصان آنها را با موشن گرافیک ترکیب کردند و متوجه تاثیر گذاری چند برابر آن شدند. این گونه بود که امروزه شاهد پخش موشن اینفوگرافیکها با موضوعات مختلف، از تمامی رسانهها هستیم. شما دریافت اطلاعات از طریق کدام یک را ترجیح می دهید؟ موشن گرافیک یا اینفوگرافیک؟ نظرات خوبتان را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: انزل وب
دیدگاهتان را بنویسید