تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک [بررسی تفاوت ها+مزیت ها]

تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک [بررسی تفاوت ها+مزیت ها]
همانطور که می دانید، در عصری به سر می بریم که اطلاعات اهمیت بسیاری دارند. روش های بسیاری در نقل و انتقال آنها وجود دارد که یکی از این موارد موشن گرافیک، اینفوگرافیک و … است. اما چرا باید برای انتقال مفاهیم و داده ها از روش های نوینی مانند موشن و اینفوگرافیک کمک بگیریم. پاسخ روشن است. گاهی اوقات القای تصاویر ذهنی به کمک چند جمله کار آسانی نیست. از همین رو، با کمک تصویرسازی از عهده این مهم بر می آییم. اما قبل از این که به وجه تمایز این دو مسئله بپردازیم، خوب است درباره هریک از این موارد اطلاعاتی ارائه دهیم. در این مقاله قصد داریم به تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک بپردازیم. در صورت علامندی به یادگیری موشن گرافیک می توانید سری به دوره آموزش موشن گرافیک با افتر افکت و پروژه محور موشن کده بزنید.
تعریفی مختصر درباره موشن گرافیک
تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک را با معرفی موشن گرافیک شروع می کنیم. این عبارت از دو واژه حرکت و گرافیک ساخته شده است. موشن به معنی حرکت است. بدین معنی که با حرکت دادن چند طرح با کمک گرافیک القای حس حرکت را بوجود می آوریم. این امر با کمک ابزارهایی صورت می گیرد که عبارتند از: رنگ ها، تعداد زیادی تصویر گرافیکی، حجم ها و …. هدف از طراحی یک تصویر موشن گرافیک، اطلاع رسانی در حوزه تبلیغات می باشد. در صورت علاقمندی به آشنایی بیشتر با موشن گرافیک می توانید مقاله موشن گرافیک چیست را مطالعه نمایید.
تعریفی مختصر درباره اینفوگرافیک
اینفوگرافیک مجموعه ای از تصاویر، نمودارها و حداقل متن است که به طور خلاصه جهت کمک به درک موضوع، بکار میرود. همچنین برای ساخت آن از تصاویر جذاب برای شرح و انتقال سریع و واضح اطلاعات استفاده می کنند. اینفوگرافیک ابزاری ارزشمند برای برقراری ارتباط بصری است. یک طرح خلاقانه و منحصر به فرد از نظر بصری اغلب مؤثر واقع میشود، زیرا توجه ما را به خود جلب میکند. اما بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که تصاویر در یک اینفوگرافیک باید حس هیجان را در مخاطب برانگیخته و او را درگیر کند. به علاوه، آنها باید به ما کمک کنند تا محتوای آنرا درک کرده و به خاطر بسپاریم.
چرا شناخت تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک مهم است؟
شناخت تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک کمک میکند تا بهتر بتوانیم در قالب دادها دست به انتخاب بزنیم. گاهی اوقات لازم است یک پیامی را به مخاطب بدهیم. این جاست که بحث شناخت تفاوت این دو جدی میشود. درباره اینفوگرافیک باید بگوییم، عصری که در آن زندگی میکنیم عصر ارتباطات و انتقال دادهها است. این اطلاعات با سرعت سرسام آوری در حال رد و بدل شدن هستند.
حتما بخوانید: مراحل ساخت موشن گرافیک حرفه ای [5 مرحله – صفر تا 100]
مقایسه بین اینفوگرافی با موشن گرافی
- اینفوگرافیک راهی است برای برقراری ارتباط با اطلاعات از طریق تصاویر. در همین حال، موشن گرافیک یک رسانه تصویری است که از انیمیشن به عنوان اصول خود استفاده می کند.
- اینفوگرافیک یک فرم ارتباطی است، در عین حال موشن گرافیک یک رسانه است.
- اینفوگرافی را می توان از طریق پوستر، پاورپوینت، بروشور، سیستم های تعاملی و تکنیک های گرافیکی انتشار داد. در حالی که یک موشن گرافیک می تواند یک تبلیغ، یک اینفوگرافیک پویا یا حتی یک انیمیشن کوتاه باشد.
- اطلاعات موجود در اینفوگرافی برخلاف موشن گرافی فقط محدود به محتوای ارائه شده است.
- اینفوگرافیک در فرم چاپی می تواند استفاده می شود اما موشن گرافیک قابلیت چاپ ندارد.
- هزینه طراحی اینفوگرافیک برای انتشار یک محتوا بسیار ارزان تر از طراحی موشن گرافیک است.
- موشن گرافیک نسبت به اینفوگرافیک، به مراتب بیشتر با مردم تعامل ایجاد می کند.
آیا میدانید تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک چیست؟
رشته گرافیک بسیار گسترده است و هر کسی در زمینه گرافیک میتواند شغل اختصاصی خود را داشته باشد. به عنوان مثال یک نفر فقط در زمینه طراحی رابط کاربری فعالیت میکند، نفر دیگری در زمینه تبلیغات و یا ساخت تیزر فعالیت دارد. کارفرمایان با اهداف مختلف به سراغ طراحان گرافیک میروند، اما به طور دقیق نمیدانند از کدام روش گرافیکی استفاده کنند، تا به هدف خود برسند. در ادامه دو مورد از زیرشاخههای گرافیک را با یکدیگر مقایسه میکنیم و به بیان تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک میپردازیم.
-
تفاوت در هدف
به طور معمول موشن گرافیک با اهداف آموزشی، تبلیغاتی، خبری و… ساخته میشود. معمولا زمانی که کارفرما قصد داشته باشد تا به بهترین نحو و جذابترین شکل ممکن، پیام خود را به مخاطب برساند، موشن گرافیک را انتخاب میکند. در مقابل، هدف از تولید اینفوگرافیک، انتقال هرچه سریعتر و گویاتر اطلاعات است. اینفوگرافیک به طراحان کمک میکند مطلبی که لازم است در ۱۵۰۰ کلمه توضیح داده شود را در یک صفحه با طراحی گرافیکی زیبا ارائه دهند.
-
تفاوت در ابزار ساخت
برای ساخت موشن گرافیک باید از نرم افزارهایی مانند Cinema ۴D ،After Effects و… استفاده شود. این نرم افزار ها دارای Time Line هستند و این امکان را برای هنرمندان این عرصه فراهم میکنند تا بتوانند به راحتی، حرکت و زمان را برای پروژههای خود تعریف کنند. برای ساخت اینفوگرافیکها فقط کافی است تا به یکی از نرم افزارها و یا وبسایتهای طراحی گرافیک مانند فتوشاپ، ایلاستریتور، Canva و… تسلط داشته باشید.
-
تفاوت در ساختار
به طور کلی ساختار موشن گرافیک از مفاهیم انتزاعی، تصاویر گرافیکی، رنگ و حجم تشکیل شده است. موشن گرافیک به وسیله ترکیب گرافیک و حرکات، پیام خود را به صورت جذاب به مخاطب انتقال میدهد. در مقابل، اینفوگرافیک تشکیل شده از تصاویر گرافیکی و درصد کمی از متن است که به کمک آن با سرعت بیشتر، محتوا را به مخاطب نمایش میدهد.
برای تبلیغات اینفوگرافیک بهتر است یا موشن گرافیک؟
هنگام تبلیغات کسب و کار خود برای اینکه بدانید از کدام یک استفاده کنید، ابتدا سوالات زیر را از خود بپرسید:
- در نظر بگیرید که چه نوع داده ای را می خواهید ارائه دهید. اگر داده هایی دارید که باید از نزدیک مطالعه شوند، باید از یک اینفوگرافی ایستا استفاده کنید.
- آیا می خواهید روی تصاویر و نمودارها تمرکز کنید؟ اگر می خواهید از طریق تصاویر یا نمودارهای خیره کننده، نظر مردم را به خود جلب کنید، بهتر است از اینفوگرافیک ایستا استفاده کنید.
- آیا لازم است سطح تعامل خود را در وبسایت خود بالا ببرید؟ به دلیل علاقه اکثر مردم به انیمیشن، موشن گرافیک به راحتی می تواند مشتریان شما را جذب کند.
- آیا می خواهید روند تولید یک قطعه از محصولات خود را به نمایش بگذارید؟ قطعا بهترین گزینه موشن گرافی می باشد.
چرا بهتر است از موشن اینفوگرافیک استفاده کنیم؟
به خاطر داشته باشید علاوه بر اینکه پویا نمایی اینفوگرافیک به رساندن اطلاعات به شیوه ی موثر تر به بیننده کمک کننده خواهد بود، هنوز بسیاری از کسب و کارها از موشن اینفوگرافیک استفاده نمی کنند و استفاده از آن موجب خاص بودن و تفاوت شما با سایرین خواهد شد و برقراری شما با مخاطبین خود پیشرفته تر خواهد شد.
حتما بخوانید: تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن؟ [+بررسی شباهت ها]
چگونه موشن اینفوگرافیک ساخته می شود؟
راه های بسیار و تکنولوژی های مختلفی برای ساخت موشن اینفوگرافیک وجود دارد، که شاید بتوان گفت مناسب ترین آنها استفاده از نرم افزار هایی مانند Python ،فوتوشاپ, ایلوستریتور, Chim era هستند. یکی از محبوب ترین نمونه های داده نمایی متحرک که ساخت آن نیز راحت تر است، نوع گیف-اینفوگرافیک است.
چه نوع موضوعاتی برای ساخت موشن اینفوگرافیک ها مناسب تر هستند؟
در پاسخ به این پرسش نیز می توان گفت تفاوتی با اینفوگرافیک استاتیک وجود ندارد و تمامی موضوعاتی که قابلیت ساخت اینفوگرافیک برای آنها وجود دارد می توان از پویا نمایی در ساخت آن ها استفاده کرد. اما بهتر است موشن اینفوگرافیک برای موضوعاتی استفاده شود که در آن ها حرکت وجود دارد به خصوص حرکت چرخه ای و مدور! باید خاطر نشان کرد که داده نمایی پویا فقط به منظور متحرک جلوه دادن بخش های موجود در تصویر استفاده نمی شود، بلکه به منظور نشان دادن حرکت در کلیت محتوا نیز به کار برده می شود.
در آخر باید گفت که موشن اینفوگرافیک ابزار بسیار مناسبی برای برقراری ارتباط موثر با بیننده به هدف رساندن اطلاعات می باشد. ساخت داده نمایی پویا با کیفیت و جذابیت بالا می تواند به شما کمک کند تا برند و یا کسب و کاری منحصر به فرد داشته باشید که از به روز ترین و خلاق ترین شیوه ها برای رساندن داده ها و برقراری ارتباط با مخاطبین خود استفاده می کند.
نتیجه گیری تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک
تخصص گرافیک بسیار گسترده است و برای فعالیت در این زمینه بهتر است یک موضوع خاص را دنبال کرده و در آن زمینه حرفهای شوید. در این مقاله سعی بر آن داشتیم تا شما را با تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک آشنا کنیم. همچنین بیان کردیم که برای کارآیی بهتر اینفوگرافیکها، متخصصان آنها را با موشن گرافیک ترکیب کردند و متوجه تاثیر گذاری چند برابر آن شدند. این گونه بود که امروزه شاهد پخش موشن اینفوگرافیکها با موضوعات مختلف، از تمامی رسانهها هستیم. شما دریافت اطلاعات از طریق کدام یک را ترجیح می دهید؟ موشن گرافیک یا اینفوگرافیک؟ نظرات خوبتان را با ما به اشتراک بگذارید.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید