پریمیر چیست؟ صفر تا 100 (راهنمای جامع پریمیر)

پریمیر چیست؟ (Premiere)
نرم افزار پریمیر چیست؟ در صنعت فیلم سازی از نرم افزار های متنوعی استفاده می شود. نرم افزار هایی که هر یک با کارایی ها و قابلیت هایی متنوعی که دارند، برای هدفی به خصوص در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. البته بسیاری از این نرم افزار ها، کاربردی فراتر از صنعت فیلم سازی داشته و از آن ها در زمینه های بسیار متعددی استفاده می شود.
یکی از نرم افزار های پرکاربرد در حوزه ویرایش و ادیت فیلم، برنامه پریمیر است. این برنامه که با نام کاملا Adobe Premiere pro نیز شناخته می شود، یکی از نرم افزار های پر کاربرد در زمینه ویرایش و ادیت فیلم و محتوا های ویدئویی است.
این برنامه کارایی های بسیار منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می دهد و می توان آن را به عنوان یکی از پرطرفدار ترین نرم افزار های ویرایش فیلم در نظر گرفت. در ادامه این مطلب در خصوص این برنامه و قابلیت ها و مشخصات آن بیش تر آگاهی کسب می کنیم.
معرفی نرم افزار پریمیر
پس نرم افزار پریمیر قدیمی ترین و بهترین نرم افزار دیداری و شنیداری دیجیتال میباشد و برای کارهایی از قبیل تدوین و ویرایش ویدیو و فیلم ، همچنین جلوه های ویژه استفاده میشود (همانند یک استودیوی فیلم سازی عمل میکند و تمامی ابزار های مورد نیاز را دارا میباشد). ابزارهای جدیدی که به این نرم افزار اضافه شده و همچنین محیط کار بسیار زیبا، این نرم افزار را در سطح بالاتری در عرصه تولید و میکس فیلم، نمایانگر ساخته است. نرم افزار Adobe Premiere Pro با استفاده از فرمت های اورجینال به شما امکان ویرایش سریع تر فایل های ویدئویی را می دهد و کیفیت و کارآیی تدوین های شما را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد.
تاریخچه نرم افزار پریمیر چیست؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که برای کاربران تازه کار مطرح می شود، مبدا این نرم افزار می باشد. در واقع نرم افزار پریمیر در سال ۱۹۹۱ و تحت اسم رایج آن یعنی پریمیر منتشر شد. البته این نرم افزار بطور مرتب هر ساله آپدیت می شد و در سال ۲۰۰۳ نرم افزار ویژه آن ها تحت عنوان نرم افزار پریمیر پرو معرفی شد که در نوع خود یک انقلاب بود. این نرم افزار تاکنون توسط شرکت اصلی آن یعنی ادوبی توسعه داده می شود. ادوبی یکی از مطرح ترین شرکت های آمریکایی است که در زمینه ساخت نرم افزار های گرافیکی فعالیت دارد و مرکز آن در آمریکا و شهر سن خوزه ایالت کالیفرنیا می باشد. بیشتر مردم این شرکت را به خاطر فرمت پی دی اف و نرم افزار فتوشاپ می شناسند.
حتما ببینید: آموزش پریمیر رایگان 2021 (فیلم فارسی+ فایل pdf)
کاربردهای نرم افزار پریمیر چیست؟
- داشتن سرعت بالا در ویرایش و تدوین فیلم
- ایجاد جلوههای صوتی و تصویری در فیلم
- افکت هایی بسیار زیبا و متعدد برای اهداف مختلف
- قابلیت ویرایش صوت ها با میکسر بسیار قدرتمند
- امکان درج متن و زیرنویس روی فیلم
- امکان ویرایش فیلم های سه بعدی و HD
- Cut کردن قمست هایی از فیلم که کاربر نمی خواهد.
- داشتن سازگاری با سایر نرم افزارهای شرکت ادوبی
- قابلیت تنظیم با کیفیت های مختلف برای صوت و تصاویر
- امکان برقراری ارتباط انواع دوربین عکاسی و فیلمبرداری
- امکان ویرایش clip های صوتی و تصویری و ترکیب آنها با هم
- سازگاری کامل با نرم افزار Adobe After Effects و سایر نرم افزارهای ادوبی
- سازگاری کامل با معروفترین نرم افزار کمپانی Adobe یعنی Adobe Photoshop
نحوه ترکیب پریمیر با نرم افزار after effects
امکان کپی کردن کلیپ ها و فیلم ها بین دو نرم افزار به راحتی وجود دارد و پروژه های هر کدام را میتوان داخلی دیگری import کرده و بدون هیچ مشکل خاصی روی آنها کار کرد.شما به سادگی می توانید بین نرم افزار پریمیر و افترافکت ارتباط برقرار کنید و برای این کار کافی است از طریق منوی های نرم افزار یا جا به جایی فایل ها اقدام کنید.
نحوه ترکیب پریمیر با نرم افزار فتوشاپ
از طریق نرم افزار پریمیر به راحتی میتوانید فایل های فتوشاپ را بازکرده و تغییرات مد نظر خود را اعمال کنید. همچنین همانطور که گفته شد با تمامی نرم افزار های دیگر شرکت Adobe قابلیت همکاری را دارد. فتوشاپ و فایل های psd به صورت کامل توسط پریمیر پشتیبانی می شوند ، حتی شما می توانید به سادگی و با چند کلیک ،فایل های psd را درون پریمیر باز کنید و بر روی آنها تغییرات اعمال کنید و حتی لایه ها را به صورت کامل در پریمیر ببینید.
موشن گرافیک و نرم افزار پریمیر پرو
موشن گرافیک در نسخه های جدید نرم افزار قابلیت ادیت دارد. این قابلیت در به روز رسانی ۲۰۱۹ در این نرم افزار ارتقا یافت به شکلی که قالب های آماده موشن گرافیک را که در افتر افکت ایجاد می شود به طور کامل در نسخه جدید ادیت نمایید. همچنین فایلی ا سی اس وی در اختیارتان قرار داده که باعث می شود مبتدیان نیز بتوانند به تدوین ساده برنامه ها بپردازند. همچنین امکان اصلاح وکتورهای به کار گرفته شده نیز وجود دارد.
موشن گرافیک یکی از برترین مفاهیمی است که در ساخت تیتراژ و تبلیغات و تیزر و تیتراژ پایانی فیلم های سینمایی نقش موثری دارد به همین دلیل است که ادیت آن بر روی پریمیر پرو، برای تدوینگران ارزشمند می باشند. مرکر ها (merker) که پر استفاده ترین ابزار های پریمیر پرو هستند. با استفاده از قابلیت مرکر می توانید نه تنها سکانس بلکه کلیپ را به کلی ویرایش و حتی حذف نمایید.
ویژگی های نرم افزار پریمیر چیست
از جمله ویژگی های پریمیر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان اشتراکگذاری قسمتهای مختلف یک فیلم و استفاده از آن در تدوین و ویرایش فیلم توسط یک تیم
- تشخیص ویدئو واقعیت مجازی و اعمال تنظیمات لازم
- افزودن بخش راهنمای مرحله به مرحله در صفحه شروع کار با نرم افزار پریمیر
- افزودن effectهای صوتی جدید به نرم افزار پریمیر
دوره ی پیشنهادی: دوره آموزش پریمیر از مقدماتی تا پیشرفته (پروژه محور)
نرم افزار پریمیر در چه زمینه هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟
صنعت فیلم سازی یکی از اصلی ترین زمینه های کاربرد و استفاده از این برنامه است. نرم افزار پریمیر پرو به صورت گسترده برای ویرایش و ادیت فیلم های تلویزیونی و سینمایی و همچنین فیلم های سه بعدی و دیجیتالی، انیمیشن ها و … مورد استفاده قرار می گیرد.
در زمینه دیگر، در تولید کلیپ ها و ویدئو های تبلیغاتی نیز به صورت گسترده از این برنامه استفاده می شود. در تولید محتوا های خبری، محتوا های آنلاین، محتوای شبکه های اجتماعی و هر زمینه دیگری که نیاز به ویرایش فیلم و ویدئو باشد، می توان از مزیت ها و قابلیت های نرم افزار Premiere Pro بهره برد.
به این ترتیب می توان در زمینه های مختلف از این نرم افزار استفاده کرد. چه برای ویرایش فیلم و چه برای انجام تنظیمات متعدد در فیلم و ویدئو های مورد نظر، مانند تنظیم صدا با فیلم، تنظیم دوبله با فیلم، تنظیم زیرنویس های فیلم و مواردی از این قبیل می توان از نرم افزار پریمیر پرو استفاده کرد.
تفاوت های سایر نرم افزارهای مشابه با نرم افزار پریمیر چیست
از جمله تفاوتهای نرم افزار پریمیر پرو با سایر نرم افزارهای مشابه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نرم افزار پریمیر پرو از حالت سه بعدی پشتیبانی میکند و این ویژگی باعث میشود که علاوه بر یک صفحه بتواند پس زمینه یا پیش زمینه آن را نیز ویرایش کرد.
- یکی از مهمترین ویژگی های نرم افزار پریمیر پرو، ویرایش و تنظیم صدا می باشد. ساختار این نرم افزار به گونه ای طراحی شده است که از انواع کانال و فرمتهای صوتی پیشتیبانی مینماید.
- از مهم ترین ویژگیهای نرم افزار پریمیر پرو می توان به امکان تدوین صدا، effect گذاری، تطبیق دوبله با فیلم اشاره کرد که سبب برتری این نرم افزار شده است.
حتما بخوانید: سیستم مورد نیاز پریمیر [حداقل سیستم مورد نیاز premiere]
سیستم نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز پریمیر چیست
خوب اگر مایلید با نرم افزار پریمیر پرو کار کنید اینجا میخوایم مهم ترین سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز برای نصب این برنامه رو بهتون معرفی کنیم که با کمترین امکانات هم بتونید نصبش کنید. یعنی لازم نیست برید یک سیستم خیلی گرون و سطح بالا براش جمع کنید، برای شروع کار همیشه میشه با حداقل امکانات هم رفت جلو. جدید ترین ورژن این نرم افزار یعنی نسخه 2021 به ویندوز 10 یا macOS 10.14 نیاز داره با یک cpu core i5 و یک RAM 8 گیگابایتی. البته اگه طبق چیزی که اعلام شده بخواید کار کنید باید حداقل RAM سیستمون 16 گیگابایت باشه ولی 8 گیگابایت هم کافیه.
خوب حالا میرسیم به یکی از مهم ترین دغدغه های همتون یعنی کارت گرافیک که باید خدمتتون عرض کنم کارت گرافیک مورد نیاز این سیستم 4 گیگابایته ولی خود من با کارت گرافیک 1 هم به خوبی کار کردم با این نرم افزار. اگه از هارد SSD هم استفاده کنید که براتون خیلی بهتر میشه و یک مانیتور 1920*1080 برای شما تا بتونید ویدئوهاتون رو همونطور که دلتون میخواد ویرایش کنید.
تفاوت های پریمیر پرو در ویندوز و مک
پریمیر پرو تفاوت هایی بین سیستم مک و ویندوز قائل می شود.
این برنامه بر اساس کد های پایه ای می باشد که پریمیر پرو را با رایانه های ویندوز و مک تطبیق می دهد. سیستم فایل برای موقعیت یابی و وارد کردن فایل ها، یکی از چند منطقه با تفاوت های قابل ذکر می باشد. اگر برای مدیریت فایل ها از Adobe Bridge استفاده می کنید، این تفاوت ها بین سیستم های عامل وجود ندارند. اغلب کاربران می توانند بین ویندوز و مک حرکت کنند بدون اینکه تفاوت قابل توجهی را احساس کنند.
حتما بخوانید: تفاوت پریمیر و افترافکت [بررسی مزیت ها+شباهت ها]
تفاوت سرعت های پریمیر پرو در رایانه های ویندوز و مک
در آزمایش بین سیستم ویندوز و مک، تفاوت های کمی بین رایانه های مک و ویندوز وجود دارد اما سیستم های رایانۀ ویندوز با ویژگی های سریعتری در دسترس هستند و با تجهیزات ویرایش ویدئو بهتر مطابقت می کنند. به علت اینکه برخی از تولیدکنندگان رایانه بر روی نیاز های ضروری تاکید می کنند و رایانه های بروز را مانندِ بروز رسانی های اپل ارائه می دهند، سیستم های رایانه ای ویندوز سریعتر از مک عمل می کنند.
اغلب سیستم های رایانه ای ویندوز برای پریمیر پرو بصورت آخرین نسخه های بروز رسانی شده موجود هستند، در حالیکه این مورد برای مک با تاخیر بیشتری روی می دهد. در حالیکه تجهیزات اپل اغلب در زمان ارائۀ رایانه ها موجود نیست، آنها سعی می کنند نسخه های بروز رسانی شده و جدید را به مرور به آن بیافزایند که هر 12 تا 18 ماه به بازار عرضه می گردد.
بازار کار تدوین و پریمیر به شدت داغ داغه چرا؟
چون تولید محتوا وابسته اس به نرم افزارهایی مثل پریمیر و در تمام دنیا میگن که محتوا پادشاهه برای هر چیزی، مثل فروش کالا، معرفی یک کورس آموزشی، و خیلی چیزای دیگهایی که در حال حاضر هم دنیای شبکه های اجتماعی چندین برابر محتوای سینما و سریال مخاطب بیشتری داره توش و محتوای زیادی پخش میشه
و این قول رو بهتون میدم که کسانی که شروع به یادگیری همچین تخصصهایی میکنن و هر روز خودشون رو با تکنولوژی وفق میدن برندهای آینده هستن فرقی نداره چه داخل و یا خارج از ایران پس از این جهت خیالتون راحت راحت باشه.
چطوری پریمیر یاد بگیرم؟
خیلی ممنونم که تا اینجای مطلب همراه من بودین و حالا میخوام بهتون راه های یادگیری این نرم افزار حرفه ای رو معرفی کنم. شما میتونید از دو راه رایگان و پولی، این نرم افزار رو به خوبی یاد بگیرید که راه پولی برای دوستانیه که هیچ آشنایی قبلی با این نرم افزار ندارن و قصد دارن در کمترین زمان ممکن به یک تدوینگر و متخصص این حوزه تبدیل بشن. مسیر رایگان هم برای عزیزانی هست که یک آشنایی قبلی و تجربه هرچند کوتاهی در کار کردن با این نرم افزار رو دارن و میخوان که دانششون رو بروز نگه دارن. ما در هردو مسیر رایگان و پولی همراه شما هستیم.
آموزش های رایگان پریمیر
پریمیر چیست؟ اگر آشنایی قبلی با این نرم افزار دارید و یا امروزه دارید باهاش کار میکنید بهتون توصیه میکنیم از آموزش های رایگان ما استفاده کنید. این آموزش های رایگان برای بروزنگه داشتن دانش متخصصین پریمیر پرو ساخته میشن که به صورت مرتب و کاملا رایگان در اختیار دوستان قرار میگیره. جالبه بدونید حتی با وجود رایگان بودن دارای ویدئو و مثال های جذاب در اون هستن که میتونه همیشه شمارو با تکنیک های جدید و یا قدیمی که فراموششون کردین دوباره آشنا کنه. ما این آموزش هارو در بخش آموزش رایگان پریمیر وبسایت موشن کده برای شما منتشر میکنیم که با لمس دکمه زیر میتونید به این بخش منتقل بشید.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید