چگونه انیماتور شویم؟ گام به گام تا انیماتور شدن
انیمیشن سازی را از کجا شروع کنم؟
انیمیشن به عنوان یک روش برای ثبت تصاویر طرحها، مدلها و حتی حرکت عروسکها به منظور ایجاد حرکت در یک سکانس خیالی شناخته میشود. چشمان ما تنها قادرند یک تصویر را به طور تقریبی حفظ کنند. زمانی که چندین تصویر پشت سر هم نمایش داده میشوند، مغز آنها را ترکیب کرده و یک تصویر متحرک واحد را تشکیل میدهد. در انیمیشن سنتی، تصاویر روی صفحات شفاف سلولوی کشیده یا نقاشی میشدند تا بتوان از آنها عکسبرداری کرد. کاریکاتورها نمونههایی از این روش هستند، اما امروزه بیشتر فیلمهای متحرک با استفاده از تصاویر کامپیوتری یا CGI ساخته میشوند. برای ایجاد حرکت آرام از طریق تصاویر کشیده، نقاشی شده یا کامپیوتری، نرخ فریم یا تعداد تصاویر متوالی که در هر ثانیه نمایش داده میشوند، در نظر گرفته میشود.
انیماتور شدن به چه معناست؟
فردی که انیمیشن را تولید میکند، به عنوان انیماتور شناخته میشود. انیمیشن تشکیل شده از تصاویر متوالی است و انیماتور مسئول بخشی است که به این تصاویر و مدلها جان میبخشد. یک انیماتور قادر است انیمیشنهای سینمایی، کارتونهای تلویزیونی، تیزرهای تبلیغاتی، بازیهای کامپیوتری، وبسایتها و موزیک ویدئوها را تولید کند.
انیمیشن شامل انواع مختلفی است. شاید شما قبلاً درباره انیمیشنهای دوبعدی و سهبعدی شنیده باشید، اما علاوه بر این دو نوع، انیمیشنهای کامپیوتری و انیمیشن تلفیقی نیز وجود دارند. برای ساخت این انیمیشنها از روشهای مختلفی استفاده میشود، از جمله انیمیشن روی طلق، انیمیشن روی کاغذ، انیمیشن با بریده مقوا، انیمیشن کامپیوتری و غیره.
چگونه یک انیمیشن ساز شویم؟
مطمئنا تا به حال یکی از انیمیشنهای هالیوودی را دیدهاید و خودتان را در حال تعجب از زیبایی و حرکت تصاویر متحرک در آن فیلم یافتهاید. این سوالات ممکن است در ذهن هر شخصی که به این صنعت علاقهمند است پیش بیایند: این انیمیشنها توسط کدام شرکتها تولید میشوند؟ نیروی انسانی این شرکتها از چه تشکیل میشود؟ چگونه آموزش میبینند؟ با چه سختافزارها و نرمافزارهایی کار میکنند؟ و این کارها از کجا شروع میشود؟ در این مقاله، سعی میکنیم به شما راهنمایی کنیم که اگر به دنبال ورود به صنعت انیمیشن هستید، از کجا شروع کنید و در چه مسیری قرار بگیرید تا به هدف موردنظرتان برسید.
از همین الان باید به شما بگویم که اگر شخصی هستید که به هیچ عنوان تمایلی به صرف کردن حوصله، دقت، آیندهنگری، پشتکار و زمان برای این حرفه ندارید، لازم نیست ادامه مطلب را دنبال کنید و وقت خود را هدر ندهید. اما اگر به این حرفه علاقهمند هستید، پس به خواندن این مطلب ادامه دهید. باید به این نکته اشاره کنم که هر کاری سخت است و حتی آب خوردن هم ممکن است سخت باشد، فضای انیمیشن همچنین است. منظورم این است که زمانی که تصمیم میگیرید وارد این حرفه شوید و خود را با شرایط صنعت مرتبط کنید، باید در نظر داشته باشید که این کار زمان، تلاش و پشتکار زیادی میطلبد. این اولین موضوعی است که بر میگردد به توانایی شما در کار در این صنعت و دوره زمانی که در آن کار میکنید، و دومین موضوع مهم استعداد شماست که امیدوارم همگی ما این استعداد را از طرف خداوند دریافت کرده باشیم.
حتما بخوانید: انیمیشن سازی چیست؟ [+سیستم مورد نیاز برای ساخت انیمیشن]
برای یادگیری انیمیشن از کجا باید شروع کرد
شروع هر کاری، حتی اگر در آن کار کاملاً ماهر باشیم، بسیار سخت است. یادگیری انیمیشن نیز از جمله کارهایی است که فقط اسم آن برای برخی افراد میتواند ترسناک به نظر برسد. به نظر میرسد کار بسیار تخصصیای باشد و این موضوع ممکن است برخی از شما را از شروع آن بازدارد. اما نگران نباشید، امروزه هر کاری نسبت به گذشته آسانتر شده است. پیشرفت تکنولوژی و توسعه نرمافزارهای پیشرفته، فرایند یادگیری هر کاری را تسهیل کرده است. برای تبدیل شدن به یک انیماتور یا شروع یادگیری انیمیشنسازی، اولین قدمی که باید بردارید، شروع کردن و عدم ترس است. فرض نکنید برای یادگیری انیمیشن باید به امکانات بسیار زیادی دسترسی داشته باشید. شما میتوانید به راحتی وارد این صنعت شوید. نیازی نیست که از ابتدا حرفهای و بینقص باشید. از کارهای کوچک شروع کنید و به تدریج مهارتهایتان را تقویت کنید. قبل از شروع، بهتر است اطلاعات پایهای درباره انیمیشن و انیماتوری را دریافت کنید.
مراحل طراحی و تولید انیمیشن چیست؟
-
در مورد انواع انیمیشن تحقیق کنید
قبل از هر چیز، باید بدانید که به ساختن کدام نوع انیمیشن علاقهمند هستید. انیمیشن پنج نوع اصلی دارد و برای ساخت هر کدام از این پنج نوع، نیاز به مهارتها و ابزارهای خاصی است. به عنوان مثال، اگر میخواهید یک انیمیشن به سبک سنتی بسازید، باید مهارتهای طراحی دستی خود را تقویت کنید. در زمینه انیمیشن سهبعدی، دامنه فعالیتها گستردهتر است. زیرا برای ساخت یک انیمیشن سهبعدی باید مراحل زیادی طی شود؛ به عنوان مثال، مدلسازی شخصیتها به صورت سهبعدی با استفاده از نرمافزار و نیز حرکت دادن مدلهای سهبعدی توسط انیماتور و… . در صورتی که میخواهید استاپ موشن بسازید، مهارت عکاسی مهمترین نیاز است.
-
ایده تان را پیدا کنید
آنچه به یک انیمیشن روح و جان میبخشد، یک ایده جذاب است. این ایده لزوما باید چیز عجیب و غریبی نباشد، ممکن است از رویدادهای سادهای در زندگی ما مشتق شده باشد که به آن لحن و بیانی خاص میدهیم. ممکن است ایده شما از کودکی شما باشد که به شیرینیهای مادرش دستبرد میزند و مادرش برای جلوگیری از دسترسی کودک به خوراکیهای خوشمزه، آنها را در جایی دور از دسترس مخفی میکند.
حتما بخوانید: اصول انیمیشن سازی [اصول دوازده گانه دیزنی در انیمیشن چیست؟]
-
طراحی کنید
برای شروع ساخت انیمیشن، با طراحی آن آغاز کنید و نترسید، طراحی جزء جدایی ناپذیر کار ماست! طراحی و شناخت آناتومی کاراکترهایتان در انیمیشن همه چیز است. شجاع باشید و قلم را در دست بگیرید و خط بکشید، همه چیز از آن خطوط آغاز میشود. وقتی که طراحی را میدانید و پرسپکتیو را به خوبی میفهمید، میتوانید موقعیتهای بیشتری را تصور کنید و عملکرد بهتری داشته باشید.
به عنوان یک انیماتور، برای ساخت انیمیشن بایستی کاراکتر خود را مدل کنید، بدون تفاوتی که آن چه مدل شده یک کاراکتر دو بعدی یا سه بعدی است. شما باید شکل و حرکت واقعی کاراکتر خود را به طور قابل باور نشان دهید و با جزئیات آن آشنا باشید. خطوط آن را با دقت رسم کنید و نحوه حرکت آن را به درستی نشان دهید.
-
آموختن را از پایه شروع کنید
برای به دست آوردن دید کلی درباره اصول ساخت انیمیشن، کتابهای منتشر شده در زمینه انیمیشن را مطالعه کنید. همچنین، به توجه به زمینهای که انتخاب کردهاید، نرمافزارهای مرتبط با آن زمینه را یاد بگیرید.
-
آناتومی و نحوه حرکت کردن بدن را بدانید
یکی از موضوعات دیگری که باید در آن ماهر شوید، مکانیک بدن است. برای ساخت انیمیشنی قابل باور، باید بدانید که بدن انسان و حیوانات چگونه حرکت میکنند. یکی از بهترین روشها برای یادگیری مکانیک بدن، فیلمبرداری از انسانها و حیوانات در حال راه رفتن و حرکت است. با دقت این فیلمها را تماشا کنید. به عنوان مثال، توجه کنید که چگونه دستهای افراد در هنگام راه رفتن در دو طرف بدنشان جا به جا میشوند. آشنایی با اصول حرکت بدن در دنیای واقعی به شما کمک میکند تا انیمیشنی قابل باورتر بسازید.
-
نرم افزار مورد نیاز
برای ساخت انیمیشن دو بعدی، نیاز دارید حداقل یک نرمافزار گرافیکی و یک نرمافزار انیمیشن و تدوین را یاد بگیرید. برای تصویرسازی کارتان، میتوانید از نرمافزارهایی مانند ایلاستریتور یا فتوشاپ استفاده کنید و برای ساخت انیمیشن، یکی از نرمافزارهایی مانند موهو، تون بوم، افتر افکت و غیره را برای یادگیری انتخاب کنید. برای تدوین و صداگذاری نیز میتوانید از نرمافزار پریمیر استفاده کنید.
حتما بخوانید: نرم افزار ساخت انیمیشن دو بعدی 2D و سه بعدی 3D
-
انیمیشن را با صدا زنده کنید.
در این مرحله، پلانهایی که شما کار کردهاید باید برای صداگذاری و تدوین آماده شوند. بازبینی پلانها به شما کمک خواهد کرد تا اشکالات کار خود را بهتر متوجه شوید. صداگذاری کردن و استفاده از افکتها به کار شما جان و روح دیگری خواهد بخشید، پس هرگز از این مرحله ساده عبور نکنید.
اگر قرار است کارتان را برای جشنوارهای ارسال کنید و میخواهید کار شما دیده شود، توصیه میکنم از موسیقیهای اورجینال استفاده کنید. گاهی اوقات دوستان شما میتوانند در ساخت موسیقی به شما کمک کنند و گاهی اوقات شما میتوانید خودتان با خلاقیت افکتهای خاصی را ایجاد کنید. پس از تدوین نهایی، کار را با دوستانتان مرور کرده و بازبینی کنید.
-
یک نمونه از کار خود را آماده داشته باشید
در هر سبک انیمیشنی که در آن فعالیت میکنید، برای یافتن یک شغل مناسب، نمونهکارهایی را باید ارائه دهید. مهارتهای شما بر اساس مدارک تحصیلی شما قضاوت نمیشوند، بلکه باید نشان دهید که توانایی انجام این کار را دارید.
انیمیشن رو از کجا و چطور یاد بگیریم؟
مبحث یادگیری و شروع انیمیشن شامل سه بخش اصلی است:
- ۱- شناخت قسمت های مختلف تولید
- ۲- یادگیری کامل اون بخشی که خودت میخوای توش فعالیت کنی
- ۳- تغذیه ی ناخودآگاهت.
بذار دقیق تر بگم چون میدونم اصلا نفهمیدی چی گفتم:
برای شروع انیمیشن، اولین قدم این است که با سه بخش مهم محتوایی، صوتی و تصویری به طور کافی آشنا شوید. وقتی از “کافی بودن” صحبت میکنم، منظورم این نیست که بتوانید به طور کامل همه جزئیات را انجام دهید. بلکه میخواهم فقط بدانید این بخشها از کجا شروع میشوند و به کجا میرسند، چه زیرشاخههایی دارند و چه محدودیتها و فرصتهایی در هرکدام وجود دارد، و چگونگی ارتباط آنها با یکدیگر است. بخش آخر، یعنی “ارتباطشان با یکدیگر”، بسیار حیاتی است. زیرا بخشهای تولید انیمیشن به طور حساس به هم وابسته هستند و به صورت رسمی همدستی میکنند. اگر شما ندانید که عملکرد یک بخش چگونه تأثیری بر بخش دیگر دارد و سپس خودتان وارد یکی از این بخشها شوید، ممکن است حرکتهایی انجام دهید که کار را برای بخشهای دیگر سخت کند.
حتما بخوانید: بازار کار انیمیشن سازی [+درآمد ساخت انیمیشن در ایران و خارج]
دوره انیمیشن سازی مناسب چه افرادی است؟
دورهی انیمیشنسازی یک دوره جذاب و مفید است. این دوره در مباحث ابتدایی بسیار ساده شروع میشود، اما با پیشرفت و تخصصی شدن مباحث، سختتر و پیچیدهتر میشوند. به همین دلیل، شرکت در این دوره به همه افراد توصیه نمیشود. در درجه اول، علاقه به یادگیری مباحث سخت و پیچیده برای افرادی که قصد شرکت در این دوره را دارند، ضروری است. همچنین، دورهی انیمیشن برای افرادی مناسب است که قصد یادگیری مبانی طراحی انیمیشن به صورت حرفهای و با هدف کسب درآمد را دارند. داشتن پشتکار نیز یک موضوع مهم دیگر برای شرکت در این دوره است و افرادی که پشتکار لازم برای شرکت در دوره و انجام تمرینات به منظور یادگیری بیشتر و تسلط بر کلیه مباحث را دارند، در آن موفق خواهند بود.
مزایا و معایب انیمیشن سازی چیست؟
یک انیماتور چه می کند؟
در فرآیند تولید انیمیشن، هنرمندان نقشهای مختلفی را بر عهده دارند و در طول سالها ممکن است در همان نقش مشغول به کار باشند یا نقش خود را تغییر دهند تا به اتمام یک پروژه برسانند. هر نقشی هنرمندان را به تنهایی جالب و بینظیر میسازد. بیایید برخی از نقشهای اصلی را بررسی کنیم:
- انیماتور: وقتی به ساخت یک انیمیشن فکر میکنید، نقش انیماتور به ذهنتان میرسد. انیماتوران هنرمندی هستند که فریم به فریم حرکت یک شخصیت را در یک صحنه طراحی میکنند. در علاوه، سلسلهمراتبی از انیماتوران وجود دارد.
- انیماتور کاراکتر: به طور خاص به این نقش اشاره میکنم، زیرا انیماتوران کاراکتر در حین تولید، به یک شخصیت خاص متمرکز میشوند و یا به عنوان بخشی از تیمی عضویت دارند که به طراحی و مدیریت انیمیشن کاراکترها در یک صحنه میپردازند.
- طراحی کاراکتر : این هنرمندان شخصیتها، اشیاء و اجزای صحنه را در فرآیند تولید انیمیشن طراحی میکنند. گاهی اوقات این کار یک فرآیند هنری مفهومی است و گاهی نیاز به ایجاد نقاشیها و نقوش برای تحویل به انیماتورها دارد.
- هنرمندان پاکسازی: این هنرمندان عموماً انیمیشن طراحی شده را دریافت میکنند و خطوط اضافی را پاک کرده و طراحیهای انیمیشن را به ترتیب میآورند تا برای رنگآمیزی و سایر هنرمندان در فرآیند تولید آماده شود.
- Inbetweeners:این انیماتوران فریمهای بینابینی را طراحی میکنند که بین فریمهایی قرار میگیرند که انیماتور اصلی آنها را طراحی میکند. هدف این کار این است که در فرآیند تولید، همه چیز به صورت پیوسته و متحرک باقی بماند. انیماتوران اصلی، که تجربه بیشتری نسبت به سایرین دارند و در موقعیت بالاتری قرار دارند، به جای مشاهده تک تک فریمهای حرکت، به سمت ایجاد حرکت در صحنه متمرکز میشوند.
- مدلسازها و مونتاژ کننده ها: این هنرمندان و افرادی که در موقعیتهای مرتبط قرار دارند، طرحها و مفاهیم شخصیت را برای فرآیند انیمیشن آماده میکنند. مدلسازهای سهبعدی از نرمافزارهای انیمیشن برای تبدیل یک طراحی به یک مجسمه دیجیتال استفاده میکنند.
- داستان نویس ها: این هنرمندان کاملاً به معنای واقعی کلمه صحنه را تنظیم میکنند. با استفاده از فیلمنامه، یک داستاننویس طرحهای صحنه را ترسیم میکند و دیگران، به خصوص انیماتورها، را در راستای تبدیل فیلمنامه به یک رسانه تصویری هدایت میکند.
- هنرمند پس زمینه: گاهی به عنوان هنرمند کلیدی رنگآمیزی یا رنگآمیز پوششی شناخته میشوند، هنرمندان پسزمینه سعی میکنند برای یک صحنه یا پروژه، طرح کلی رنگ را آماده کنند. آنها بیشتر بر روی هنرهای زیبا تمرکز دارند.
- مدیر هنری / کارگردان: اینها بالاترین پست در بخش تولید انیمیشن هستند. در بسته به تولید، ممکن است بالاتر از مدیر هنری، تولیدکننده و کارگردانهای دیگر وجود داشته باشد، اما هر کسی با چنین عنوانی مشغول به کار است و همه هنرمندان را مدیریت میکند و نقشها، مهلت انجام کارها و سایر جزئیات مربوط به یک پروژه را سازماندهی میکند.
چقد طول میکشه به درامد برسیم؟
تولید انیمیشن واقعا زمانبر و صبوری زیادی میطلبد. تا زمانی که کاملا به پایان نرسد، به صورت رسمی هیچ درآمدی ندارد. به طور مشابه، گرمکردن و مراقبت از باغی که در آن درختان رشد میکنند تا به مرحله تولید میوه برسند، نیازمند تمرکز و تلاش بسیاری است. زمانی که میبینید که انیمیشنهای کوتاه، بیارزش و سطحی بسیار زیاد شدهاند و همه آنها پس از چند هفته کاملاً فراموش میشوند، دلیلش این است که صاحبان آنها علاقهای جدی به صرف زمان و تلاش برای تولید یک اثر درست و کیفی ندارند. آیا شما هم میتوانید به آنان بپیوندید و انیمیشنهای بیارزش و عامهپسند تولید کنید و سپس با بالا رفتن بازدیدهای صفحهتان تبلیغات کنید و درآمد زیادی کسب کنید؟ یا اینکه میخواهید پروژه ساخت انیمیشن را از مردم بگیرید، سپس چند فایل آماده را کنار هم قرار دهید و بابت آن پول بگیرید و بازار کسانی را که تمایل دارند کار با کیفیت تولید کنند را به هم بزنید؟
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید