نرم افزار ساخت انیمیشن دو بعدی 2D و سه بعدی 3D

نرم افزار ساخت انیمیشن دو بعدی 2D و سه بعدی 3D
امروز می بینیم که انیمیشن دریچه های بی شماری از داستان را برای فیلمسازان باز کرده است. و به اهالی انیمیشن اجازه داده تا جهان، شخصیت ها و ماجراجویی هایی که از تخیل هنرمندان خارج شده را به روی صفحه نمایش بزرگ بیاورند. اگر در جستجوی یافتن بهترین نرم افزار ساخت انیمیشن برای خود هستید، این مقاله موشن کده برای شما آماده شده است. در این مقاله ما لیستی از بهترین برنامه های انیمیشن سازی را تهیه کرده ایم تا نقاط قوت، ضعف، کاربرد در صنعت و حتی هزینه هر یک را توضیح دهیم.
نرم افزار ساخت انیمیشن چیست؟
در واقع نرم افزارهای انیمیشن سازی، باعث میشوند حس حرکت را به صورت فریم به فریم (نقاشی یا تصویر) ایجاد کنیم. فریمها را هم میتوانیم داخل نرم افزار ساخت و هم در بعضی از اپلیکیشنها از خارج برنامه آورد. در انتها زمانی که همه انیمیشن تمام شد، نتایج فریمها به هارددیسک یا نوار، منتقل میشوند.
دو نوع نرم افزار انیمیشن سازی، سه بعدی (3D) و دو بعدی (2D) وجود دارد. تفاوت این دو مدل در این است که در نوع 2D همه انیمیشنها به صورتی ساخته میشود که طول و عرض دارد و در حالت 3D علاوه بر طول و عرض، ارتفاع هم دارد. انیمیشن سه بعدی بر خلاف انیمیشن دو بعدی، سایه پردازی و چشم انداز خوبی دارد و واقعیتر میباشد. در صورت علامندی به یادگیری انیمیشن سازی می توانید سری به آموزش انیمیشن سازی پروژه محور موشن کده بزنید.
نرمافزارهای ۲بعدی
ساخت انیمیشنهای 2بعدی، استراتژی بسیاری خوبی برای ورود به حوزه انیمیشنسازی است. چرا که بسیاری از نرمافزارهای این حوزه را راحتتر میتوان یاد گرفت و صدالبته برای استفاده از آنها به مشخصات سیستم بالا نیاز نداریم. از طرفی با یادگیری یک نرمافزار آسانتر قادر خواهید بود تا تمرکز بیشتر خود را بر کسب مهارت بگذارید که نتیجه آن قوی شدن درک شما برای ورود به حوزههای پیچیدهتر انیمیشنسازی خواهد بود. اما نرمافزارهای پرکاربرد و مهم حوزه 2بعدی عبارتند از:
بهترین برنامه های ساخت انیمیشن
1- ادوبی انیمیت
بیایید لیست بهترین برنامه انیمیشن سازی را با نگاهی به حوزه نرم افزار ساخت انیمیشن دو بعدی شروع کنیم. شرکت ادوبی دارای چند نرم افزار ساخت انیمیشن با هدف ساخت انیمیشن دو بعدی است. یکی از محبوب ترین آنها ادوبی انیمیت است که قبلاً به عنوان Flash شناخته می شد. ادوبی انیمیت به شما این امکان را می دهد که انواع تکنیک های مختلف مانند نقاشی های دستی، انیمیشن عروسکی و انیمیشن فریم به فریم را ترکیب کنید.
به همین دلیل، این گزینه مناسب برای کسانی است که وب سایت ها یا برنامه ها ی تعاملی می سازند. ممکن است ادوبی انیمیت بهترین انتخاب برای ساخت انیمیشن داستانی نباشد، اما یادگیری Animate بسیار ساده تر از برنامه های انیمیشن سازی در این لیست است.
حتما بخوانید: انیمیشن سازی چیست؟ [+سیستم مورد نیاز برای ساخت انیمیشن]
2- ادوبی کاراکتر انیماتور
کاراکتر انیماتور جدیدترین نرمافزار شرکت Adobe است که کار را برای تازهانیماتورها راحتتر کرده است. لازم نیست ساعتها وقت خودتان را صرف ریزهکاریهای طاقتفرسای انیمیت کنید. این نرمافزار با کمک دوربین جلوی لپتاپ یا وب کم شما، کاراکترها را متحرک میکند. این نرمافزار به سریعتر شدن تولید انیمیشنهای شما، کمک چشمگیری خواهد کرد. نام کاراکتر انیماتور را فراموش نکنید!
به زبان ساده، نرم افزار ساخت انیمیشن از دوربین وب و میکروفن شما برای انیمیت کردن عبارات و اکشن کاراکتر در زمان واقعی استفاده می کند. ادوبی کاراکتر انیماتور می تواند چشم های شما را به طور دقیق ردیابی کند، لب ها را برای گفتگو همگام سازی کند و حرکات ساده ای را برای تحریک شخصیت شما انجام دهد. می توانید کاراکترها را ایجاد کنید یا به راحتی الگوهای شخصیت را بصورت آنلاین از منابع مختلف دانلود کنید.
3- ادوبی افتر افکتس
کمتر کسی پیدا میشود که نام افترافکت را نشنیده باشد. این نرمافزار همهکاره، در ساخت انیمیشنهای 2بعدی، جلوههای ویژه و اصلاح رنگ انیمیشنهای 3بعدی و همینطور ساخت موشنگرافیک استفاده میشود. پلاگینهای فراوان توسط توسعهدهندههای جهانی و قابلیت همخوانی این نرمافزار با سایر نرمافزارهای شرکت Adobe، کار با دوره افتر افکت را تبدیل به تجربهای دلنشین نموده است و محال است خواسته شما را نتوان با این نرمافزار برآورده کرد.
4- نرم افزار Toon Boom Harmony
اپلیکیشن Toon Boom Harmony یک انتخاب خوب برای کاربران مبتدی تا پیشرفته می باشد به گونه ای که می توانند با بهره گیری از ابزارهای مختلف بهترین اثر را پدید بیاورند. در این نرم افزار می توانید از تصاویر مختلف و یا نقاشی های اسکن شده برای ساخت انیمشین های خود استفاده کند. Toon Boom Harmony بسیار مقرون به صرفه بوده و هزینه ها را به صورت چشم گیری پایین می آورد.
حتما بخوانید: اصول انیمیشن سازی [اصول دوازده گانه دیزنی در انیمیشن چیست؟]
OpenToonz -5
OpenToonz از نرم افزارهای مناسب برای انیمیشن سازی 2d و با کاربری آسان است. این انیمیشن مناسب ساخت انیمیشن های تبلیغاتی است. پیش از اینکه از انیمیشن خروجی بگیرید، میتوانید آن را در محیط برنامه مشاهده کرده و فریم های ان را مرتب کنید. ایجاد عمق برای فریم های دو بعدی امکان دیگری است که این نرم افزار برای شما فراهم کرده است.
6- موهو
نرم افزار MOHO تمام آنچه یک کاربر برای ساخت انیمیشن حرفه ای و جذاب را نیاز دارد در یک سیستم ریگینگ دو بعدی قدرتمند که مجموعه ای از ابزار های انیمیشن سازی سنتی و مدرن است را برای کاربر فراهم کرده است. تا کاربر بتواند با یک فرآیند ساده، نتیجه ای حرفه ای به دست بیاورد. به کمک این نرم افزار می توان از امکانات دیگری برای ساخت تصاویر با فرمت های مختص تلفن همراه و دستگاه های PDA، طراحی بازی های کوچک برای این دستگاه ها و … را ایجاد نمود. این نرم افزار افکت های جذاب و صدا را به انیمیشن ها اضافه می کند.
همچنین انیمیشن های دو بعدی و سه بعدی را با یکدیگر ترکیب می نماید. فیزیک شبیه سازی شده، طراحی اشیاء سه بعدی، کتابخانه ای از تصاویر در برنامه برای کمک به کاربران مبتدی، ضبط صدا و … از ویژگی های این نرم افزار می باشند. در صورت علامندی به یادگیری موهو می توانید سری به آموزش موهو پروژه محور موشن کده بزنید.
نرم افزار های سه بعدی ساخت انیمیشن
ممکن است این آشنایی اولیه با نرمافزارهای 3بعدی، برای برخی از شما که تازه با این حوزه آشنا میشوید سنگین به نظر برسد. اما فکر میکنم این که بدانید در صنعت انیمیشن از چه ابزاری برای ساخت این آثار زیبا استفاده میشود، خالی از لطف نباشد تا انتخاب بهتری داشته باشید و بتوانید زودتر، خودتان را برای سختیهای هر حوزه آماده کنید.
حتما بخوانید: معرفی 10 نرم افزار ساخت جلوه های ویژه VFX
-
Maya
یکی از جدیدترین نرم افزارهای مدلینگ و ساخت انیمیشن سه بعدی، نرم افزار مایا می باشد. با سایر نرم افزارهای طراحی همچون ۳dsmax، Rhino ، اسکچاپ و … سازگاری کامل دارد و در زمینه سه بعدی کردن بسیار قدرتمند است (در این زمینه از تری دی مکس آسان تر است). مانند تری دی مکس، باید از پلاگین Vray برای طبیعی تر کردن انیمیشن های خود استفاده کنید. نقطه ضعف آن نسبت به تری دی مکس این است که مدل های آماده و متریال های از پیش ساخته برای آن در بازار کمتر تولید شده اند. برای خلق یک انیمیشن در این نرم افزار به یک سیستم متوسط رو به بالا نیاز دارید و جدیدترین و بهترین نسخه آن نسخه ۲۰۱۷ می باشد.
-
Cinema 4D
کمتر کسی از موشنگرافیستها پیدا میکنید که نام سینمافوردی را در حوزه تولید موشنگرافیک و انیمیشنهای جذاب 3بعدی نشنیده باشد. معمولاً برای موشنگرافیکهای کوتاه و جذاب، مدلهای 3بعدی را در این نرمافزار میسازند و حتی انیمیتهای کوتاهی هم با آن انجام میدهند و برای کامپوزیشن و اصلاح رنگ، به افترافکت انتقال میدهند. دوره جامع سینما فوردی به خوبی با افترافکت همخوانی دارد و به همکار جداییناپذیر این نرمافزار، در میان موشندیزاینرها تبدیل شده است. مطمئناً تجربه متفاوتی با سینمافوردی در زمینه انیمیشن و موشن گرافیک خواهید داشت.
-
Blender
برای آنهایی که ماهرتر هستند نرم افزاری شامل مجسمه سازی و انیمیشن و پردازش واقعی عکس و ویرایش ویدیو است. این نرم افزار همچنین به شما اجازه میدهد که یک بازی کاملاً سه بعدی خلق کنید و فیلم هارا تدوین کنید و یک شبیه سازی واقعی ( از قبیل مایعات و پوست و مو) را ایجاد کنید. در واقع اگر کارتان معماری، دکوراسیون، مکانیک و عمران نیست، و قصد دارید کارهای پیچیدهتری مثل ساخت انیمیشن یا مدل سازیهای پیچیدهتر انجام دهید، این گزینه برای شما عالی است.
حتما بخوانید: معرفی 7 نرم افزار برتر ساخت موشن گرافیک
-
3DMax
تری دی مکس را میشود این طور معرفی کرد که نرم افزاری بسیار گسترده بوده و تقریبا با تمامی نرم افزارهای سه بعدی سازی موجود سازگار است. یکی از ویژگیهای جذاب این برنامه این است که در تری دی مکس شما هم کار سه بعدی سازی و هم انیمیشن را میتوانید در داخل خود نرم افزار انجام دهید. حتی جذابیت این برنامه به حدی بالا است که شما به راحتی میتوانید از مدلهای آماده (میز، درخت، ماشین و…) و حتی متریالهای آماده زیادی که در بازار توسط شرکتهای مختلف تهیه شده است؛ در کار خود استفاده کنید و با این کار سرعت سه بعدی کردن خود را افزایش دهید.
-
Houdini
نرم افزاری قدرتمند برای مدل سازی و خلق جلوه های ویژه، در عین حال یک پکیج کاربردی برای طرح های 3d است.این نرم افزار به شما امکان خلق طرح های زیبا و حرفه ای را بدون نیاز به پلاگین اضافی یا برنامه نویسی خاص ایجاد کنید. در نرم افزار Houdini نه تنها می توانید تمام پارامترها را Animate کنید بلکه با تغییر Node ها به عنوان مثال Switch و Blend این توانایی را دارید تا به راحتی ارتباط شبکه های متفاوتی که تعریف کرده اید را Animate کنید. سپس بر روی حرکت(Animate) به دست آمده در سیستم ویرایش Procedural Motion به نام CHOPs می توانید کنترل بیشتری نیز داشته باشید.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نرم افزارهای ساخت انیمیشن
یکی از نکات بسیار مهم برای شروع طراحی انیمیشن، داشتن یک سیستم مناسب است. باید دقت داشته باشید که هر نرم افزار بسته به سیستم موتور رندینگ و موارد دیگر، ممکن است به سیستم قویتری نیاز داشته باشد. به عنوان مثال، نرم افزاری مانند تری دی مکس یا بلندر، برای تهیه یک رندر انیمیشن ۲ دقیقهای، ممکن است ۴ روز سیستم شما را مشغول کنند و یا نرم افزارهایی مانند لومیون، به سیستم سادهتر نیاز دارند. به زبان ساده، حداقل سیستم پیشنهادی برای نرم افزارهای ساخت انیمیشن نیازمند ویژگیهای زیر است.
- پردازنده گرافیکی انویدیا ۹۵۰
- رم ۱۰ گیگابایت از نوع DDR4
- حافظه از نوع SSD با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و بالاتر
- پردازنده اینتل ششم به بعد و حداقل core i5
حتما بخوانید: مراحل ساخت انیمیشن [9 مرحله اساسی نحوه ساخت انیمیشن]
چطور نرم افزار مناسب خودم رو انتخاب کنم؟
تا اینجا با مهم ترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن دو بعدی آشنا شدید. و هرکدام از این نرم افزار ها رو در 6 بخش مختلف بررسی کردیم. بخش هایی که به شما برای شناخت بهتر ویژگی ها، کاربردها و ابزارهای این نرم افزاراها کمک می کند. هر کدام از این نرم افزارها ویژگی های و نگاه های متفاوتی برای اجرای هرچه بهتر فرآیند ساخت انیمیشن ارائه می دهند. در مرحله بعدی شما با توجه به شناختی که از هرکدام از نرم افزار ها پیدا کردید می توانید مناسب ترین نرم افزار مطابق با خواسته ها و نیازهایتان انتخاب کنید. برای شناخت بهتر می تونید به این سوالات پاسخ بدین:
- انتظار دارم سبک ظاهری خروجی به چه شکل باشد؟
کاملا تخت و دو بعدی، شبه سه بعدی: دارای عمق ظاهری و رعایت قوانین پرسپکتیو و … - چه امکاناتی در اختیار دارم؟
ابزارهای نقاشی دیجیتال، وب کم و میکروفون و … - آیا یک طراح جدا گانه به شما کمک می کند یا قرار است تمام طراحی ها توسط خودتان انجام شود؟
با توجه به پاسخ این سوال می توانید مشخص کنید در چه نرم افزاری قرار است طراحی ها انجام گیرد. - تا چه اندازه سرعت در فرآیند تولید نقش دارد؟
پخش روزانه دارید یا در یک پروژه بلند مدت فعالیت می کنید
با پاسخ دادن به این سوالات بهتر می تونید نیازهای خودتون رو بشناسید و نرم افزار متناسبتون رو پیدا کنین. در جدول زیر سعی کردیم به صورت خلاصه این نرم افزارهای رو با هم مقایسه کنید.
نتیجه گیری نرم افزار های ساخت انیمیشن:
زمانی که این مبحث را به پایان می رسانیم، می دانیم که انیمیشن تاثیر بسزایی در انواع سرگرمی ها ازجمله فیلم ها، نمایش های تلویزیونی، برنامه های کودک و غیره دارد. در میان آن ها انیمیشن ۲ بعدی نوع بنیادی است که ایجاد آن راحت تر است و در عین حال نتایج بهتری را نیز به همراه دارد. از طریق انیمیشن های دو بعدی، امروزه نه تنها سرگرمی ها، بلکه ایده های آموزشی و آموزنده نیز در حال پدید آمدن هستند. از طریق انیمیشن، انتقال ایده ها به کودکان آسان تر خواهد بود.
اگر نرم افزار کاملی بی عیبی داشته باشید، ایجاد یک انیمیشن ۲ بعدی بسیار آسان تر خواهد بود. حتی یک مبتدی نیز می تواند با استفاده از این نرم افزارها انیمیشن ایجاد کند. اگر یک نمایشنامه یا ایده ای در ذهن خود دارید، هر یک از نرم افزارهای ذکر شده در بالا می توانند به شما کمک کنند تا نمایشنامه خود را تصویرسازی کنید. نرم افزارهای بسیار دیگری نیز در بازار موجود هستند که فقط تعداد محدودی از آن ها در اینجا ذکر شد. جزئیات را مرور کنید و مناسب ترین نرم افزار را برای خود انتخاب کنید.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید