تفاوت ایندیزاین و ایلوستریتور چیست؟ [بررسی مزیت ها+کاربردها]

تفاوت ایندیزاین و ایلوستریتور چیست؟ [بررسی مزیت ها+کاربردها]
اولین قدم به سمت پروژه های خلاقانه و کارآمد، درک قوی از پویایی نرم افزار طراحی متضاد است. ما با مقایسه دو تفاوت نرم افزار ایندیزاین و ایلوستریتور به شما کمک می کنیم اولین قدم را بردارید. ایندیزاین و هر کدام دارای عملکردهای طراحی منحصر به فرد و مفیدی هستند. در اینجا خلاصه ای سریع از هر سیستم و به دنبال آن یک تفکیک عمیق از شباهت ها و تفاوت های آنها ارائه شده است
مشاغلی مانند طراحی لوگو، روزنامه نگاری و.. جزو کارهایی هستند که در نگاه اول بسیار شبیه به هم هستند ولی در واقع دنیایی متفاوت از یکدیگر دارند. برای فعالیت در هر حوزه تسلط به نرم افزارهایی چون ایندیزاین و ایلاستریتور الزامی است و باید شناخت کافی نسبت بر هر دو داشت. به همین منظور تصمیم گرفتیم در این مقاله از موشن کده به بررسی تفاوت ایندیزاین و ایلوستریتور بپردازیم. پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
ایلوستریتور چیست
ایلوستریتور محیطی کاربردیتر نسبت به فتوشاپ دارد، در محیط این نرمافزار میتوان دست به تولید و طراحی هرچیزی از طراحی سایت گرفته تا تبدیل فرمتهای گرافیکی به فرمت تکست، زد. محیط نرمافزار بر پایه وکتور بوده و از خطوط، و نه پیکسل برای تولید محتوا استفاده میکند. پایه وکتور بودن نرمافزار بدین معنی است که محیطی بسیار مناسب جهت انجام طراحیهای مقیاسپذیری مانند لوگو و علائم تجاری میباشد. با تغییر دادن اندازه کارها در این محیط، هیچ تغییری در کیفیت و محتوای آن بوجود نیامده و کیفیت آن به همان صورتی که قبل از تغییر اندازه بوده، باقی خواهد ماند و برخلاف فتوشاپ، چهارچوب آن بهم نخواهد ریخت. در صورت علاقمندی به آشنایی بیشتر با ایلوستریتور می توانید مقاله ایلوستریتور چیست را مطالعه نمایید.
Adobe Illustrator برای چه استفاده می شود؟
ایلوستریتور یک برنامه بر اساس بردار است و به این معنی است که بر خلاف فتوشاپ که مبتنی بر rastor است و از پیکسل استفاده می کند، Illustrator از یک شبکه عددی (صد درصد) برای نقشه کشی آثار هنری که ایجاد شده اند استفاده می کند، بنابراین تمام آثار هنری که در ایلوستریتور ایجاد شده اند مقیاس پذیر هستند، شما می توانید کوچک یا بزرگ یا همانطور که دوست دارید اندازه گذاری کنید و هرگز هیچ کیفیتی را از دست نخواهید داد.
Adobe Illustrator می تواند برای ایجاد لوگو و نقاشی با قلم مو استفاده شود، همچنین در بسیاری از ابزارهای بسیار قدرتمند برای ایجاد طرح های پویا، در نسخه های اخیر ایلوستریتور امکان کار بر روی بیش از یک Artboard یا صفحه وجود دارد، بنابراین شما می توانید بروشور دو طرفه A4 را بدون نیاز به استفاده از دو سند طراحی کنید، ایلوستریتور هنوز با چندین صفحه یا توسعه بسیار قدرتمند نیست، برایهمین شما نیاز دارید به InDesign … در صورت علامندی به یادگیری آموزش نرم افزار ایلوستریتور می توانید سری به دوره پیشرفته ایلوستریتور موشن کده بزنید.
ایندیزاین چیست
این نرمافزار صرفا جهت طراحی پروژههای مربوط به چاپ و همچنین برای صفحهآرایی کتاب استفاده میشود. همچنین برای طراحی بروشورهای تکبرگی اطلاعرسانی، پروژههای ارائه pdf، طراحی بروشورهای چندبرگی، موارد تبلیغاتی و هرچیزی که به طراحی همزمان چندبرگی در یک محیط واحد نیاز داشته باشد، مورد استفاده قرار میگیرد. محیط این نرمافزار بگونهای طراحی شده است که به کاربر اجازه میدهد از تمامی افزونههایی که هم در محیط فتوشاپ، و هم در محیط ایلاستراتور برای او فراهم شده بصورت همزمان در این نرمافزار بهره جوید. درست مانند ایلوستریتور، محیط ایندیزاین نیز مبتنی بر وکتور بوده و تنها تفاوتی که میان محیط زیرساخت هر دو نرمافزار وجود دارد این است که ایندیزان، تمرکز بر روی طراحیهایی چندبرگی بوده و برخی امکانات مانند ویرایش تصاویر، به خوبی سایر نرمافزارها در آن وجود ندارد. در صورت علاقمندی به آشنایی بیشتر با ایندیزاین می توانید مقاله ایندیزاین چیست را مطالعه نمایید.
Adobe InDesign برای چه استفاده می شود؟
ایندیزاین همچنین یک برنامه براساس بردار است مشابه Illustrator، با این حال، نقاط قوت ایندیزاین واقعا خلاف توانایی آن برای اداره چندین صفحه و ایجاد صفحات سرور هست، شما می توانید به راحتی طرحهای کتاب یا مجله را با شماره بندی اتوماتیک صفحه و قالب های سازگار در هر صفحه ای که با یک صفحه ویرایشگر سرور مرتبط است، ایجاد کنید.
InDesign صرفا یک برنامه طرح بندی صفحه است، شما می توانید تمام آثار هنری خود را از Illustrator و Photoshop برای ایجاد صفحات توسعه یافته وطرح های متعدد بیاورید. در نسخه های اخیر ایندیزاین گزینه های خروجی تعامل بسیار بیشتری وجود دارد، شما می توانید کتاب های الکترونیکی را برای دستگاه هایی مانند Kindle ایجاد کنید، همچنین می توانید طرح هایی برای مشاهده در تبلت مانند iPad ایجاد کنید، شما حتی می توانید به ویدیو اضافه کنید و فایل های پی دی اف متفرقه رابیرون ببرید. در صورت علامندی به یادگیری آموزش نرم افزار ایندیزاین می توانید سری به دوره آموزش ایندیزاین موشن کده بزنید.
بررسی تفاوت های اساسی نرم افزار ایلوستریتور و ایندیزراین
دو کلمه بالاتر از دیگران ایستاده اند که “AI” را می گویند. ایلوستریتور از گرافیک برداری استفاده می کند. اکنون که جزئیاتی در مورد هر برنامه به صورت جداگانه دارید، در اینجا چهار زمینه مقایسه برای این دو سیستم به همراه یک تفکیک برای هر کدام آورده شده است:
1. پروژه های تک صفحه ای و چند صفحه ای
تفاوت ایندیزاین و ایلوستریتور وظایف تک صفحه ای و چند صفحه ای را انجام می دهند، بنابراین مهم است که قبل از تصمیم گیری در مورد استفاده، مزایای آن را بسنجید. وقتی صحبت از اسناد تک صفحه ای به میان می آید، به خصوص پروژه های چاپی، ایلوستریتور دارای برتری است. کارت ویزیت و پوستر برای ایلاستریتور ایده آل هستند زیرا اندازه تصویر و متن را دستکاری می کند. همچنین ویژگی های بصری را به طور دقیق کنترل می کند.
ایلوستریتور قادر به ایجاد پروژه های چند صفحه ای است اما ایندیزاین گزینه برتر چند صفحه ای است. ایندیزاین دارای عملکرد Master Page است که به کاربران اجازه می دهد صفحات متعددی را بدون ویرایش جداگانه ویرایش کنند. علاوه بر این، ایندیزاین برای چند صفحه ایده آل است، زیرا به طور خودکار صفحات را شماره گذاری می کند.
2. ویژگی های طراحی جامع
اگرچه ممکن است بدیهی به نظر برسد که ایلوستریتور نرمافزار طراحی عمیقتر است، اما یادگیری تفاوتهای ظریف بین قابلیتهای طراحی این دو برنامه بسیار مهم است. علاوه بر این، بسیار مهم است که بدانید ایلوستریتور در کجا کمبود دارد. هنگامی که به دنبال کشیدن طرح های خلاقانه و پیشرفته هستید، ایلاستریتور انتخاب مناسبی است.
ایندیزاین چند گزینه طراحی دارد، از جمله ابزار مداد و توانایی کشیدن خطوط و اشکال. همچنین، نقاشی های انجام شده در ایلوستریتور را می توان به ایندیزاین وارد کرد. این زمانی مفید است که یکی از اعضای تیم یک پروژه چند صفحه ای را تکمیل کند، زیرا ایلوستریتور برای پروژه های تک صفحه ای بهتر است.
حتما بخوانید: تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور [بررسی مزیت ها+کاربردها]
3. ایجاد و دستکاری لوگو برای سازمان ها
ایندیزاین برای لوگوها اشکال ایجاد می کند، اما در این زمینه از ایلوستریتور عقب است. ایلاستریتور برای ایجاد لوگو عالی است زیرا تصاویر در ایلاستریتور به گونه ای ساخته می شوند که با هر اندازه ای متناسب باشند و کیفیت اصلی را حفظ کنند. لوگوها مکان ها و اندازه ها را تغییر می دهند، بنابراین نرم افزاری که به تغییرات واکنش صحیح نشان می دهد ضروری است.
یکی دیگر از عملکردهای ارزشمندی که ایلوستریتور را برای دستکاری لوگو عالی می کند، ویژگی های حروفچینی است. متن را مطابق با اولویت یک سازمان شکل می دهد. ایندیزاین برای پروژه های مرتبط با متن نیز عالی است، اما با ایلوستریتور مطابقت ندارد. به یاد داشته باشید که نیازهای لوگوی هر سازمان به شدت متفاوت است. این اطلاعات باید شما را به سمت انتخاب برنامه راهنمایی کند.
4. ادغام سودمند
یکی از جنبه های مهم تفاوت ایندیزاین و ایلوستریتور، تعیین میزان همگام سازی آن با سایر برنامه ها است. وقتی صحبت از ادغام ها می شود، ایندیزاین بی عیب و نقص با سیستم های مهم مطابقت دارد. یکی از ادغام قانع کننده InDesign با Canto DAM است، یک سیستم مدیریت دارایی دیجیتال که برای مدیریت فایل ها طراحی شده است.
مدیریت دارایی دیجیتال یک راه حل جامع ذخیره سازی فایل است. DAM یک مکان مرکزی برای ذخیره ایمن دارایی ها فراهم می کند. InDesign به Canto متصل می شود و به کاربران اتصال می دهد تا تصاویر را از کتابخانه رسانه خود در ایندیزاین باز کنند. این ادغام برای مشاغلی که از سیستمهای ذخیرهسازی ابری و ایندیزاین استفاده میکنند، حیاتی است.
ایندیزاین و ایلوستریتور را برای بهترین نتیجه باهم ترکیب کنید
از عمده تفاوت ایندیزاین و ایلوستریتور میتوان به این نکته اشاره کرد که ایندیزاین فاقد قابلیت ویرایش عکس است (و باید برای این کار از فتوشاپ استفاده کنید) و ابزار بسیار کمی برای ویرایش وکتورها دارد. بنابراین شما باید هر نوع تصویر وکتور را در ایلاستریتور ایجاد کنید و سپس آن را در ایندیزاین وارد کنید.
به این ترتیب می توانید روی آیکون/وکتور در بهترین محیط ممکن (Illustrator) کار کنید و سپس تصویر را در داخل سند ایندیزاین قرار دهید.
آنچه در ایندیزاین به شما کمک میکند موارد زیر است:
- ابزار عالی برای مدیریت متن و تایپوگرافی
- لینک دادن فایلها در ایندیزاین از سایر نرم افزارها به خوبی مدیریت میشود.
- ابزارهای automation
به طور خلاصه، برای بهترین نتایج باید:
- ویرایش تصاویر رستر را در فتوشاپ
- ایجاد یا ویرایش تصاویر وکتور را در ایلاستریتور
- تصاویر یا فایلهای وکتور را در ایندیزاین قرار دهید
- متن را در ایندیزاین تایپ، اینسرت و فرمت کنید.
حتما بخوانید: تفاوت فتوشاپ و لایت روم چیست؟ [بررسی مزیت ها+شباهت ها]
نرم افزار ایندیزاین بهتر است یا ایلوستریتور؟
پاسخ به این سوال کار دشواری است، چرا که قطعا هر دو نرم افزار بهترین و کارامدترین ویژگی ها را به طراحان گرافیکی ارائه می دهند و انتخاب این که با کدام یک کار کنند بسته به نوع و هدف نهایی طراحی دارد. ایلوستریتور جایی است که می توان تمام دارایی های بصری یک کتاب یا سایر محصولات چاپی را ایجاد کرد و در مقابل ایندیزاین جایی است که آن گرافیک ها را با متن نمایش می دهد. اما بهترین گزینه استفاده همزمان و در کنار هم از هر دوی این برنامه هاست. وقتی ایلوستریتور و ایندیزاین به خوبی با هم کار می کنند و می توان با ترکیب آنها با هم فرصت های خلاقانه تری برای پیشبردن پروژه های رسانه ای مختلف به دست آورد، چرا باید یکی از آنها را تنها انتخاب کرد؟
نتیجه گیری در مورد تفاوت ایندیزاین و ایلوستریتور
در نهایت اگر می خواهید یک طراح کاملاً تمام عیار باشید باید از تمام این دو نرم افزار در حد توان بالقوه خود و با آگاهی از تفاوت ایندیزاین و ایلوستریتور، استفاده کنید.
با این وجود اگر فقط به دنبال طراحی جزوات و خبرنامه های کوچک و لوگو های سازمانی هستید، Illustrator بسیار عالی است، هر چند ابزارهای فراوانی برای ایجاد کارهای هنری عالی وجود دارد. اما برای ساخت اسناد چند صفحه ای بزرگتر، زمان آن فرا می رسد که InDesign را یاد بگیرید.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید