ایندیزاین چیست؟ صفر تا 100 (راهنمای جامع ایندیزاین)

ایندیزاین چیست؟
نرم افزار ایندیزاین یکی از نرم افزار هایی است که توسط شرکت ادوبی منتشر شده است اما کسانی که با این نرم افزار آشنایی ندارند ممکن است این سوال برایشان پیش آمده باشد که ایندیزاین چیست و چه کاربردی دارد. در این مقاله میخواهیم صفر تا صد این نرم افزار را برای شما باز کنیم و اطلاعات جامعی دریاره ایندیزاین به شما ارائه دهیم.
در این صفحه میخواهیم هرآنچه نیاز است راجب این نرم افزار بدانید را به شما توضیح دهیم تا شما با آگاهی بیشتری لزوم یادگیری این نرم افزار را درک کنید و برای آموزش تخصصی آن اقدام کنید. این نرم افزار توسط شرکت ادوبی تولید شده است و یکی از بهترین نرم افزار ها برای صنعت چاپ میباشد. از ایندیزاین برای طراحی روزنامه، پوستر، کارت پستال، بروشور و صفحات مجلات و به طور کلی برای کار های گرافیکی میتوان استفاده کرد.
با استفاده از این نرم افزار میتوان بهترین طرح ها را اجرایی کرد و به صنعت چاپ کمک شایانی کرد. یکی از مهمترین کاربرد های نرم افزار ایندیزاین در زمینه تبلیغات میباشد و طراحان و گرافیست ها میتوانند از این نرم افزار در کنار سایر نرم افزار ها برای طراحی کار های تبلیغاتی استفاده کنند.
تاریخچه ایندیزاین InDesign
ابتدا تاریخچه کوتاهی از این نرمافزار برای آشنایی بیشتر شما بیان میشود. در سال ۱۹۹۴ شرکت aldus نرمافزاری را تحت عنوان page maker (که بخشی از Creative Suite بود) را ارائه کرد. پس از گذشت مدتی شرکت adobe کل سهام شرکت aldus را خریده و با این شرکت ادغام شد.
گفتنی است که از آنجا این نرمافزار درِ رقابت با نرمافزارهای دیگر با شکست مواجه شد، همین موضوع باعث شد که پیشنهاد خرید سهام این شرکت از طرف شرکتهای مختلفی به adobe داده شود، اما این شرکت نه تنها این پیشنهادها را نپذیرفت بلکه همزمان با این پیشنهادات، برای ساخت یک نرمافزار جدید و حرفهای دست به کار شد و در سال ۲۰۰۰، نرمافزاری را تحت عنوان adobe indesign منتشر نمود.
پک پیشنهادی: دوره آموزش ایندیزاین 2022 (مقدماتی تا پیشرفته)
ایندیزاین چه امکاناتی دارد؟
نرم افزار ایندیزاین ابزارهای ضروری برای طراحی صفحات و چارچوب بندی های مختلف متون را که برای صنعت چاپ و رسانه های دیجیتال کاربرد دارد، فراهم می کند. ایندیزاین کاربران را قادر می سازد تا به روش ساده ای صفحات حرفه ای خلق نمایند که بتوان آن ها را به شکل چاپی یا آنلاین منتشر کرد. این نرم افزار به خصوص برای اسنادی که دارای چندین صفحه است و طرح هایی که در آن ترکیبی از متن و تصاویر وجود دارد کاربرد دارد. به علاوه می توانید ویرایش و ایجاد افکت روی تصاویر را در حد بسیار ابتدایی در این نرم افزار انجام دهید و با کمک ابزارهای داخل آن وکتورهای ساده بسازید.
ویژگی های نرم افزار ایندیزاین:
- پشتیبانی کامل از زبان فارسی
- قابلیت ایجاد قالب و متن چند ستونه
- امکان وارد کردن متن از نرم افزار word به آن
- دارا بودن امکانات نرم افزار هایی از قبیل : پیج میکر ، کوارک و ایلوستریتور
- سرعت در انجام کارهایی از قبیل : تنظیمات چاپی و صفحه بندی و صرفه جویی در زمان
- قابلیت ایجاد فایل pdf به منظور ساده سازی روند آماده کردن طرح مورد نظر دارد در نتیجه طراح را از آماده سازی فرم خروجی برای چاپ معاف میکند.
آموزش ویدئویی: آموزش ایندیزاین رایگان 2022 (فیلم آموزش مقدماتی)
چرا از ایندیزاین InDesign استفاده کنیم؟
اگر میخواهید اسناد و یا بروشورهای حرفهای ایجاد کنید، شما به یک نرمافزار قالببندی صفحه حرفهای نیاز خواهید داشت. گاهی اوقات میشنویم که برای انجام کار واقعا نیازی به نرمافزار قالببندی صفحه نیست. این روزها MS Word برای ایجاد خبرنامه یا اقلام بازاریابی شرکت گزینه مناسبی است. اما این سخن درست نیست: حتی اگر فرمت خروجی مورد نظر شما pdf باشد، شما به سادگی نمیتوانید نتایج ظاهری حرفهای یکسانی با استفاده از نرمافزار پردازش vکلمه مانند ورد داشته باشید و سپس مطالب را به فرمت pdf چاپ نمایید. این
دیزاین چیست
کاربرد ایندیزاین در کنار دیگر نرمافزارها:
ازاین نرمافزارمیتوان در کنار سایر نرمافزارهای شرکت ادوبی مانند فتوشاپ، ایلوستریتور و بریج به عنوان یک مجموعه پشتیبانی استفاده کرد. به عنوان مثال میتوانید در طراحی تصاویری که دوست دارید با ایندیزاین انجام دهید، از نرمافزار فتوشاپ نیز استفاده کند.
همچنین میتوانید وکتورهایی را توسط نرمافزار ایلوستریتور طراحی کرده و سپس در کنار محتوای متنی در ایندیزاین از آن استفاده کنید و در نهایت برای برقراری ارتباط مناسب میان تصاویر و محتواهای متنی از نرمافزار بریج استفاده نمایید.
برخی افراد پس از اینکه دانستند ایندیزاین چیست و چه کاربردهایی دارد، ممکن است این سوال برایشان مطرح شود که چرا برای طراحی به جای ایندیزاین از فتوشاپ استفاده نمیشود؟
در پاسخ این افراد باید گفت که از نرمافزار فتوشاپ در ادیت تصاویر و ساخت بروشور با تعداد صفحات کم و محدود استفاده میشود؛ در حالی که برای ساخت بروشوربا صفحات زیاد یا هر سندی که تعداد صفحاتش زیاد باشد از نرمافزار ایندیزاین استفاده میشود چون نرم افزار فتوشاپ نمی تواند مانند ایندیزاین، کار طراحی صفحات را به خوبی انجام دهد.
حتما بخواند: نرم افزار فتوشاپ چیست؟ صفر تا 100 (راهنمای جامع فتوشاپ)
دلایل استفاده از ایندیزاین برای رسانههای جاپی:
-
adobe could :
برخلاف سالهای قبل که کاربر برای بروزرسانی نرمافزار باید هزینههای بالایی را متحمل میشد، حال با استفاده از adobe could نه تنها میتواند از دیگر برنامه ها استفاده کند، بلکه اجازهی دسترسی به dream weaver, bridge, و premiere را با قیمت ماهیانه معقول نیز دارد.
-
راحتی در استفاده:
توانایی کپی از یک برنامه و چسباندن آن در برنامه دیگر بدون نیاز به صدور به عنوان EPS و یا یک فایل دیگر یکی دیگر از تواناییهای این برنامه محسوب میشود. شما همواره میتوانید با استفاده از فشردن کلیدهای Command/control+C و Command/Control + V برای کپی کردن در تمام برنامه های ادوبی استفاده کنید.
-
استاندارد بازار:
اکنون اکثر فروشگاهها برای چاپ از نرمافزار ایندیزاین استفاده میکنند، به همین دلیل پیشنهاد میشود که با وجود برنامههای دیگر برای صفحهبندی از همین برنامه استفاده نمایید.
-
برای چاپگرها ساخته شده است:
شما می توانید با استفاده از فتوشاپ یا ایلاستریتور طرحبندی صفحه را انجام داده و ایندیزاین اجازه صدور یک فایل pdf متناسب باچاپگر فروشگاه مورد نظرتان را به شما میدهد.
-
استفاده از فرمت pdf:
یکی از ابزارهای بسیار مناسب و کاربردی در ایندیزاین توانایی صدور فایل pfd است، که کاربران میتوانند به صورت پیش تنظیم شده آن را در برنامه دانلود کرده و به راحتی آن را به صورت آماده چاپ کنند.
قابلیت های نرم افزار ایندیزاین چیست:
- تنظیم حروف
- ایجاد سبک حروف (typographic styles)
- دارای ابزار بابت تنظیم دقیق قرارگیری عناصر گرافیکی
- قابلیت استخراج خودکار اطلاعات از فرمت های متنوع
- تنظیم اندازه ستون ها و کادرها
- به دلیل محیط سازگار و هماهنگی که بادیگر نرم افزار های adobe (photoshop , illustrator ,acrobat , flash) دارد ، هدایت پروژه بسیار راحت تر شده و قدرت کارایی نرم افزار بالا رفته است.
- ذخیره اتوماتیک تغییرات اعمال شده روی پروژه و خودکارسازی کارها
- امکان جستجو و جایگیزینی کلمات و … با استفاده از ابزارهای خاص پیشرفته
- امکان ذخیره کردن پروژه با فرمت pdf و xhtml به منظور نمایش در اینترنت و وب
ورد بهتر است یا ایندیزاین؟
نرمافزار ورد، یکی از معروفترین و قدیمیترین نرمافزارها برای تایپ و ویرایشهای متنی است که از مجموعه نرمافزارهای شرکت Microsoft Office میباشد. نرمافزار ورد یک نرمافزار ساده، پرکاربرد و همه گیر است که بسیار از افراد از آن استفاده میکنند و بیشتر برای صفحه آرایی متن مجلات و کتابها مورد استفاده قرار میگیرد. ولی به دلیل محدودیت در صفحه آرایی روزنامهها و نشریهها امکانات لازم را در اختیار شما قرار نمیدهد.
نرمافزار ایندیزان یکی از کاملترین و حرفهایترین نرمافزارها برای صفحه آرایی کتاب، نشریهها، مجلات و… است که قدرتمندترین نرمافزار نشر در میان نرمافزارهای مشابه میباشد. مهم ترین ویژگی نرمافزار InDesign سازگاری با نرمافزارهای Adobe است. از دیگر ویژگیهای این نرمافزار نسبت به نرمافزار ورد میتوانیم به کیفیت خوب آن در چاپ اشاره کنیم.
همانطور که میدانید استاندارد رنگی برای چاپ Cmyk است اما استاندارد رنگی نرمافزار ورد Rgb میباشد و مناسب صحفه آرایی کتابهای تک رنگ (سیاه سفید) است و در چاپ کیفیت پایینی دارد بنابراین اگر قصد دارید به صورت حرفهای کارهای خود را طراحی و چاپ کنید، بهتر است از نرمافزار ایندیزاین استفاده کنید زیرا در بسیاری از موارد مخصوصا در صنعت چاپ نرمافزار word ضعیف عمل میکند.
پیشنهاد یادگیری ایندیزاین چیست:
خب در این مقاله با نرم افزار ایندیزاین، کاربردها و دلایل استفاده ازش بخوبی آشنا شدید. حال اگر علامند به یادگیری این نرم افزار کاربردی و حرفه ایی در حوزه ی صفحه آرایی شدید، ما در موشن کده، دوره آموزش ایندیزاین را از مقدماتی تا پیشرفته در قالب پروژه آماده ساختیم که پیشنهاد دارم با کلیک بروی بنر زیر وارد صفحه ی این دوره ی بینظیر شوید.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید