اینفوموشن چیست؟ [مراحل ساخت اینفوموشن+مزیت ها]

اینفوموشن چیست؟ [مراحل ساخت اینفوموشن+مزیت ها]
اینفوموشن چیست؟ اهمیت تولید محتوای بصری روز به روز در حال افزایش است. تولید محتوای بصری به دلیل محبوبیت و جذابیت بالایی که دارند مسیر صعودی خوبی را در پیش گرفتند و در این راستا ابزارهای کاربردی و جدیدی هم وجود دارند که به این روند کمک میکنند. اینفوموشن یکی از این ابزارهاست که به تازگی در دنیای محتواهای تصویری وارد شده و طرفداران زیادی هم پیدا کرده است.
همانطور که از نام اینفوموشن پیداست، ترکیبی از اینفوگرافیک و موشن گرافیک باعث ایجاد چنین اسمی برای این عضو تازه وارد شدند. اینفوگرافیک و موشن گرافیک هردو از شاخههای اسم و رسمدار این حوزه هستند و شاید به همین دلیل، اینفوموشن با استقبال خوبی مواجه شده است. اما شاید برای اولین بار باشد که اسم اینفوگرافیک یا موشن گرافیک را میشنوید، پس لازم است تا قبل از هرچیز به توضیح این دو بپردازیم و سپس اینفوموشن را برایتان شرح دهیم.
اینفوگرافیک چیست؟
اینفوگرافیک از دو کلمه Information و Graphic تشکیل شده است. کلمه اول به معنای اطلاعات است در کنار کلمه گرافیک معنای نمایش تصویری یا دیداری داده ها شناخته می شود. کاربرد اینفوگرافیک این است که مسائل پیچیده و ناملموس را به ساده ترین شکل بیان کند. اینفوگرافیک ها از این ابزار برای انتقال فهم و وضوح بیشتر یک مسئله استفاده می کنند. بعضی از افراد معتقدند که اینفوگرافیک نوعی نقشه مفهومی است، که می توان با آن مسائل را آسان تر نشان داد. پیشنهاد دارم مقاله ی تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک را مطالعه کنید.
موشن گرافیک چیست؟
موشن گرافیک به زبان ساده، به حرکت درآوردن تصاویر می باشد. شاید برای تعریف این مفهوم بتوانیم انیمیشن هارا مثال بزنیم. البته یک تفاوت وجود دارد؛ در انیمیشن ها بیشتر به داستان توجه می شود و از طریق آن مفهوم را به مخاطب منتقل می کنند. این درحالی است که موشن گرافیک بیشتر بر عناصر بصری تمرکز دارد. در موشن گرافیک به تصویر بیشتر از شخصیت های داستان توجه می شود. موشن گرافیک در دنیای دیجیتال امروز جایگاه خوبی را کسب کرده است. امروزه از این تکنیک برای تبلیغات، برندینگ و حتی ساخت آیکون ها و لوگوها استفاده می شود. در صورت علامندی به یادگیری موشن گرافیک می توانید سری به دوره آموزش موشن گرافیک با افتر افکت و پروژه محور موشن کده بزنید.
آشنایی با اینفوگرافیک و اینفوموشن
اما اینفوگرافیک چیست و دلیل نامگذاری آن به این اسم چیست؟ برای درک بهتر مفهوم اینفوگرافیک می توان این واژه را شکست و معنای واژه های تشکیل شده آن را بررسی نمود. اینفوگرافیک شامل دو واژه information به معنای اطلاعات و Graphic به معنای گرافیک است. در واقع اینفوگرافیک به مجموعه داده ها و اطلاعات گرافیکی گفته می شود که به صورت بصری نمایش داده شده و هدف از ایجاد آنها درک راحت تر داده ها در نگاه اول است.
در اینفوگرافیک از تصاویر متقاعد کننده ای استفاده می شود و ایده های انتزاعی را آسانتر می نماید، بنابراین می تواند در بازاریابی و ساخت تصاویر تبلیغاتی بسیار موثر واقع شود. اینفوموشن ها با به حرکت درآوردن تصاویر جذابیت های بصری موجود در اینفوگرافیک ها را افزایش داده و درک آنها را راحت تر می نمایند.
پک پیشنهادی: دوره آموزش انیمیشن سازی دو بعدی در افتر افکت [پروژه محور]
مراحل ساخت اینفوموشن
اینفوموشن چیست نیز مانند دیگر طراحی های دیجیتال، مسیر خاصی را برای طراحی خود طی می کند. ظرافت و دقت در ساخت این نوع از محتوا بسیار بااهمیت است و تاثیر چشمگیری در کیفیت محصول نهایی شما دارد. در ادامه با ذکر چندین مرحله، شما را در ساخت و تهیه اینفوموشن همراهی خواهیم کرد؛ تا بتوانید تعامل زیادی با مخاطبان خود داشته باشید.
-
با یک داستان شروع کنید
کار خود را با نوشتن یک داستان شروع کنید. داستان به شما کمک می کند تا محتوای شما در یک مسیر مشخص حرکت کند. در اینصورت می توانید توسط ایده های مختلف و بااستفاده از تصاویر، نمودارها و انیمیشن ها جلوه های جذابی را به نمایش بگذارید.
-
قبل از انتخاب طرح خود، اطلاعات کسب کنید
ابتدا داده های موردنیاز خود را جمع آوری کنید و سپس مناسب ترین طرح را برای انتقال پیام به مخاطب انتخاب کنید. برخی از افراد در ابتدا طرحی را انتخاب می کنند و سپس سعی دارند اطلاعات مورد نیاز آن طرح را کسب کنند. این کار اشتباه است و شما ابتدا باید تحلیل های خود را انجام دهید تا اطلاعاتی را کسب کننبد.
-
لحن برند خود را ایجاد کنید
اینفوموشن های شما نمایانگر شخصیت برند شما می باشد. بنابراین سعی کنید لحن مناسبی را برای برند خود در نظر بگیرید. اینکه شما بخواهید دوستانه، حرفه ای و یا رسمی به نظر برسید، کاملا بستگی به نظر شما دارد.
-
داده های خود را محدود کنید
شما برای مخاطبان خود تولید محتوا می کنید. پس همواره در نظر داشته باشید که داده هایی را در ساخت اینفوموشن استفاده کنید که برای مخاطبان شما کاربردی باشد. ممکن است شما در آخرین تحقیقات خود، داده هایی را دریافت کرده باشید. اما لزومی ندارد که از آنها در تولید اینفوموشن چیست استفاده کنید. محدود کردن محتوا و از هر دری سخن نگفتن می تواند کمک شایانی به شما کند.
-
عناصر بصری ثابت را حفظ کنید
برای خلق جذابیت بیشتر، در قسمت های مهم تجسم داده یا محتوای خود، از انیمیشن استفاده کنید. استفاده از رنگ ها، سایه ها و طرح های گرافیکی می تواند محتوای شما را منظم تر نشان دهد.
چرا اینفوموشن نسبت به اینفوگرافیک تاثیر بیشتری دارد؟ مزیتهای اینفوموشن
افزودن حرکت به تصاویر اینفوگرافیک باعث شده تا تاثیرگذاری آنها تا حد زیادی افزایش پیدا کند و در این بخش، به دلایل این اتفاق میپردازیم:
-
اینفوموشن توجه مخاطبان را به خود جلب میکند
پلتفرمها و شبکههای اجتماعی که اکنون در سراسر دنیا وجود دارند، علاوه بر تصاویر، از انواع گیفها و ویدیوها نیز پشتیبانی میکنند. بخش ارتباطات ویدیویی بیش از پیش مورد توجه مخاطبان قرار دارد و همین موضوع باعث میشود که به حرکت درآوردن تصاویر اینفوگرافیک توجه بیشتری را به سمت خود جلب کند و در نتیجه تاثیرگذاری بیشتری هم داشته باشد.
-
اینفوموشن باعث افزایش تاثیر بازاریابی شما میشود
اینفوموشنها همچنین میتوانند در بازاریابی دیجیتال به کمک شما آیند و در موقعیتها مختلف مورد استفاده واقع شوند. در یکی از کمپینهای ایمیل مارکتینگ در سال ۲۰۱۴ که برای معرفی محصول خود از اینفوموشن استفاده کردند، آمار منتشر شده به خوبی نشاندهنده تاثیر مثبت اینفوموشن است. طبق این آمار، نرخ بازدید ۶%، نرخ کلیک ۴۲%، نرخ تبدیل ۱۰۳% و درآمد ۱۰۹% افزایش داشته است. همچنین با استفاده از اینفوموشن در پستهای بلاگ خود میتوانید جذابیت دوچندانی به بلاگ خود بیافزایید و ترافیک آن را افزایش دهید.
-
اینفوموشن باعث درک بهتر مخاطب از محتوای موردنظر میشود
فلسفه به وجود آمدن اینفوگرافیک ساده کردن مسائل پیچیده یا به اصلاح جویدن لقمه و حاضر کردن آن بود. چند اینفوگرافیک در کنارهم میتوانند مسائل سخت و دشوار را به راحتی به مخاطبان بفهمانند.
-
اینفوموشن با مخاطبان تعامل برقرار میکند
به دلیل اینکه اینفوموشن یک خط داستانی را برای مخاطب ایجاد میکند، مخاطب برای دنبال کردن ادامه این داستان و مشاهده ویدیوهای مشابه آن، کلیک میکند، ورق میزند و هرکاری که نیاز باشد تا ادامه آن داستان را دنبال کند، انجام میدهد و همین امر باعث ایجاد تعامل بیشتر و درنتیجه رتبه بهتر در جستجوی گوگل یا جذب مخاطب در شبکههای اجتماعی میشود.
روند ساخت اینفوموشن چیست؟
ساخت اینفوموشن نیز همانند انواع دیگر طراحیهای دیجیتال نیازمند طی مسیر مشخصی است. ظرافت و دقت جزو مواردی است که در ساخت اینفوموشن اهمیت بسیار بالایی دارد و رعایت آنها میتواند به کیفیت بیشتر محصول نهایی شما کمک کند.
همانطور که از نام اینفوموشن چیست پیداست، دادهنگاریها نقش اساسی در شکلگیری آن دارند. پس در ابتدا دادههای متنی در قالبی گرافیکی وارد و طراحی میشوند تا آماده متحرک شدن و تبدیل به اینفوموشن شوند. همچنین انتخاب الگویی برای اینفوموشن که متناسب با محتوا و مقدار داده باشد از موارد اثرگذار بر کیفیت آن است. در ادامه میتوانید روند کلی شکلگیری یک اینفوموشن را ببینید.
علاوه بر اینها، موارد دیگری نیز هستند که در ساخت اینفوموشن باید مورد توجه قرار گیرند. از جمله این موارد عبارتند از: تلاش برای هر چه نزدیکتر کردن الگوی اینفوموشن به الگویی پیوسته و سناریو دار، داشتن اطلاعات کافی در رابطه با محتوای اینفوموشن و اشراف داشتن بر موضوع آن، توجه به لحن برند و دوری از تکلف، نزدیک شدن به زبان مخاطب هدف و…..
حتما بخوانید: معرفی 7 نرم افزار برتر ساخت موشن گرافیک
نرم افزارهای ساخت اینفوموشن
همانطور که در ابتدا گفتیم، اینفوموشن چیست هم مانند سایر همردیفان خود نیازمند ابزار و نرمافزارهایی برای ساخت است. این نرمافزارها تنوع زیادی دارند و در واقع میتوان گفت که با توجه به کارکرد خود و سطحی که در آن قرار دارید، باید نرمافزار مناسب کار خود را استفاده کنید.
-
۱- فوتوشاپ (Photoshop):
فوتوشاپ یکی از سادهترین و کاربردیترین نرمافزارهای گرافیکی است که با استفاده از آن انواع مختلف تصاویر و گرافیکهای بصری را خلق میکنند. برای ساختن اینفوموشن باید ابتدا به ساخت اینفوگرافیک مسلط باشید و اشراف کامل بر دوره جامع فوتوشاپ میتواند کمک بسیار زیادی به شما برای ایجاد اینفوگرافیک کند.
-
۲- ایلوستریتور(Illustrator):
یکی دیگر از نرمافزارهای مورد استفاده برای تولید محتوای تصویری، دوره پیشرفته ایلوستریتور است. این نرمافزار کمی تخصصیتر از فوتوشاپ محسوب میشود و امکانات بیشتری را برای ساخت اینفوگرافیک و طراحی در اختیار گرافیستها و طراحان قرار میدهد.
-
۳- افترافکت (After effects):
افترافکت عضو دیگر خانواده ادوبی است که بر خلاف دو مورد قبلی، برای تولید محتوای ویدیویی استفاده میشود. دوره افترافکت را میتوان مهمترین نرمافزار ساخت موشن گرافیک دانست. سادگی و امکانات ویژهای که در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد باعث شده تا نظر طراحان و موشن گرافیستها به خود جلب کند. همانطور که گفتیم برای یادگیری اینفوموشن، لازم است که علاوه بر ساخت اینفوگرافیک، به تولید موشن گرافیک هم مسلط باشید وچه ابزاری بهتر از افترافکت برای یادگیری ابتدایی و حرفهای موشن گرافیک؟
-
۴- پریمیر (Premiere):
پریمیر یکی دیگر از ابزارهای ساخت موشن گرافیک و محتوای ویدیویی است که کاربردهای تقریبا مشابهی با افترافکت دارد. پریمیر هم مثل موارد قبلی از خانواده ادوبی است و برای تولید موشن گرافیکهای خاصتر یا نیازمند جزئیات بیشتر، مورد استفاده قرار میگیرد.
اینفوموشنها چه کاربردی دارند؟
اینفوموشنها در دنیای دیجیتال امروز کاربردهای فراوانی دارند و به دلیل تازگی و جذابیتی که دارند، صاحبین کسب و کارها را به این فکر انداختهاند که در مسائل مختلف و شیوههای گوناگون مثل تیزرهای تبلیغاتی، معرفی محصول و شبکههای اجتماعی از اینفوموشن چیست استفاده کنند. در این قسمت قصد داریم تا بیشتر با کاربردهای اینفوموشن در مواردی که گفته شد و همچنین با نرمافزارهای ساخت آن آشنا شویم.
-
ساخت تیزر
در عصر تبلیغات کنونی، ساخت تیزرها بسیار مهم هستند و اگر به درستی انجام شوند میتوانند مخاطبان زیادی را جذب خود کنند. به همین خاطر چند سالی است که صاحبین کسب و کارها در ساخت تیزرها وسواس بیشتری به خرج میدهند و البته علاقه دارند که متفاوت و خاص باشند تا به راحتی در ذهن مخاطب جای بگیرند. دوره تیزرسازی به صورت اینفوموشن میتواند این اتفاق را رقم بزند و خواستههای صاحبان کسب و کارها را برآورده کند.
-
تولید محتوای شبکههای اجتماعی
افرادی که در شبکههای اجتماعی اوقات خود را میگذرانند، محتوای بصری و مخصوصا از نوع جذاب آن را بسیار میپسندد و چه چیزی بهتر از اینفوموشن برای ایجاد جذابیت و انتقال مفهوم؟ مورد دیگری که در شبکههای اجتماعی میتواند کسب و کار شما را جلو بیاندازد و مخاطبان زیادی را جذب کند، به کار بردن خلاقیت است. اینفوموشن به عنوان بستری جدید دست شما را برای ایجاد خلاقیتهای گوناگون باز میگذارد و همین امر کافیست تا از امروز اینفوموشن را در شبکه اجتماعی خود به کار ببرید.
-
محتوای بصری سایت
چیزی که در محتوای سایتها با آن مواجه هستیم، حجم زیادی از متن است که گاهی نوشتن متن ترغیبکننده به تنهایی کافی نیست و باید از یک ابزار کمکی به اسم محتوای تصویری استفاده کنید تا هم خواننده از یکنواختی متن خسته نشود و هم جذابیت به متن شما اضافه شود. هرچقدر سعی کنید مخاطب را بیشتر در سایت خود نگه دارید، باعث بهبود رتبه شما در گوگل خواهد شد. برای ایجاد جذابیت برای مخاطبان سایت خود نیز بهترین گزینه محتوای ویدیویی و در راس آنها اینفوموشن است.
حتما بخوانید: لوگو موشن چیست Logo Motion [انواع+مزایای لوگو موشن]
نتیجه گیری
در این مقاله با مفهوم اینفوموشن چیست آشنا شدیم. ساخت اینفوموشن جهت نمایش اطلاعات، دیتا و داده های آماری کاربرد زیادی دارد. گاهی برای ما پیش می آید که می خواهیم یک سری از اطلاعات پچیده آماری را به راحت ترین شکل ممکن به دیگران نمایش دهیم. برای این کار می توانیم با استفاده از اینفوگرافیک ها یک نمایش آماری جذاب و ماندگاری را خلق کنیم.
از انجا که همیشه در تمامی دوران و ادوار گذشته تماشای یک انیمیشن و یا طرح های گرافیکی جذاب، در ذهن بیننده تاتثیر گذاری باور نکردنی داشته است، از این رو می توانیم با استفاده از اینفوموشن ها جهت نماش اطلاعات آماری یک نمایش خیره کننده جذاب و زیبایی را برای ماندگاری این نمایش در ذهن بینندگان داشته باشیم.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید