کاربردهای ایلوستریتور چیست؟ 12 مورد [ویژگی های ایلوستریتور]

کاربردهای ایلوستریتور چیست؟ 12 مورد [ویژگی های ایلوستریتور]
ایلوستریتور نرمافزار موردعلاقه طراحان گرافیک برای طراحی حرفهای انواع فونت، لوگو، ست اداری، اینفوگرافیک، نمودار، دیاگرام، کاراکتر تبلیغاتی و …. هست و اساساً چون کارکردن با آن سختتر از نرمافزار فتوشاپ هست افراد کمتری با آن آشنایی دارند. اما همانطور که گفته شد طراحان گرافیک حرفهای بهطور کامل با این نرمافزار آشنایی دارند و با استفاده از کاربردهای ایلوستریتور یا استفاده ترکیبی از ایلوستریتور و فتوشاپ میتوانند آثار تأثیرگذار و حرفهای را خلق نمایند.
محیط نرمافزار ایلوستریتور همانند سایر برنامه های کمپانی ادوبی است و اگر شما کار با یکی از این برنامه ها مانند فتوشاپ را تجربه کرده باشید قطعا محیط این برنامه برای شما بیگانه نخواهد بود و خیلی سریع با محیط آن آشنا خواهید شد. در صورت علاقمندی به آشنایی بیشتر با نرم افزار ایلوستریتور می توانید مقاله ایلوستریتور چیست را مطالعه نمایید.
حتما ببینید: آموزش ایلوستریتور رایگان (فیلم آموزشی مقدماتی)
ویژگیهای اصلی ادوبی ایلوستریتور:
ایلوستریتور از جمله برنامههای کاربردی با طیف گستردهای از ویژگیها و ابزارها برای طراحان است. برخی از قابلیتهای این برنامه عبارتند از:
- امکان طراحی با دست توسط انواع براشها، مدادها و خودکارهای دیجیتال.
- آپشنهای رنگی مختلف برای ایجاد پالتهای رنگی، پر کردن اشکال، استفاده از طرحهای گرادیانت و ترکیب افکتهای رنگی مختلف.
- ساختار لایهای فایلها که به شما امکان میدهد اجزای طرح خود را در لایههای مختلف تقسیم کنید و بدون اینکه روی لایههای دیگر تاثیر بگذارید، لایه مورد نظرتان را ویرایش کنید.
- ویژگی Grid که به همراه انکر پوینت و قابلیتهای “snapping” به شما امکان میدهد به راحتی اشکال و خطوط را با دقت تراز کنید.
- امکانات Cloud Libraries که در آن میتوانید تمام طرحهای خود را برای یک پروژه مانند رنگها، براشها، گرافیکها، متن و کاراکترهای مختلف را ذخیره کنید.
- دارای کتابخانهای از فونتهای مختلف با قابلیت جستجو، تا بتوانید انواع فونتهای مناسب برای استفاده در پروژههای خود را پیدا کنید.
- دارای ابزاری برای ایجاد اشکال هندسی و تنظیم انحناها
- و … .
کاربرد های نرم افزار ایلوستریتور:
ایلوستریتور همچنین به کاربر این امکان را می دهد که به طرق مختلف با نوشته ها بازی کند و به همین دلیل این نرم افزار برای ساختن کارت پستال، پوستر و دیگر طراحی های بصری که در آنها عکس و نوشته در کنار هم قرار دارند، مناسب است. توانایی این نرم افزار در گذاشتن نوشته ها به شکل حلقوی برای هنرمندانی که طراحی لوگو انجام می دهند بسیار مفید است. ایلوستریتور برای طراحی mock-up ها که نشان می دهند که طراحی یک وبسایت در آخر چگونه خواهد بود و همچنین طراحی آیکون هایی که در یک وبسایت یا نرم افزار استفاده می شود، کاربرد دارد. در صورت علامندی به یادگیری ایلوستریتور می توانید سری به دوره آموزش ایلوستریتور حرفه ای موشن کذه بزنید.
-
تصویرسازی:
ترجمه Illustration به معنی تصویرسازی است و اگر به نام نرم افزار ایلوستریتور (adobe illustrator) توجه کنیم می توانیم درک کنیم که اساسا این نرم افزار جهت تصویرسازی، برنامه ریزی و اجرا شده است. اکنون یکی از نرم افزار های تخصصی تصویرسازان مخصوصا افرادی که در زمینه دیجیتال پینت یا نقاشی دیجیتال فعال هستند همین نرم افزار ایلوستریتور است. تنوع تصویرسازی در این نرم افزار بسیار بالا است که در تصویر، تنها نمونه هایی از آن را مشاهده می کنید.
-
طراحی کاراکتر:
طراحی کاراکتر در ایلوستریتور همانند تصویرسازی یکی از تخصصی ترین کاربردهای این نرم افزار است. بسیاری از تصویرسازان از این نرم افزار برای طراحی کاراکتر های خود استفاده می کنند. با توجه به امکانات گسترده ای که این نرم افزار در زمینه تنالیته های رنگی در اختیار تصویرساز قرار می دهد می توان گفت یکی از قدرتمند ترین نرم افزار ها در زمینه طراحی و اجرای کاراکتر است.
حتما ببینید: آموزش طراحی کاراکتر در ایلوستریتور (+فیلم رایگان)
-
طراحی لباس و محصولات چاپی:
احتمالا الان که این مقاله را میخوانید تیشرتی که تنتان است طراح دارد و کاور موبایلتان هم نقش و طرح دارد. طرح هایی که روی محصولات چاپی مثل لباس، استیکر، پیکسل یا قاب موبایل استفاده میشود عمدتا با ایلوستریتور طراحی میشوند. این حوزه یکی از کاربرد های جذاب ایلوستریتور است که روز به روز به محبوبیت و کاربرد آن افزوده میشود.
حتما بخوانید: سیستم مورد نیاز ایلوستریتور [حداقل+بهترین سیستم ایلوستریتور]
-
طراحی جلد کتاب:
گاهی نویسندگان برای جلد کتابشان طرح هایی را مدنظر دارند که طراحی آن ها از عهده فتوشاپ و نرمافزار های مشابه خارج است و فقط از ایلوستریتور برمیآید. در اینگونه پروژه ها نویسنده یا ناشر به شما طرح های اولیه و آن چه در ذهن دارند را میدهند و شما با ایلوستریتور آن ها را طراحی میکنید، جالب است بدانید اینگونه پروژه ها معمولا دستمزد بالایی هم دارند.
-
طراحی لوگو:
از نرم افزارهای کاربردی برای گرافیست ها ایلوستریتور است. از دیگر کاربردهای ایلوستریتور (adobe illustrator) طراحی انواع لوگو و آیکون ها و پیکتوگرام ها است. با توجه به قابلیت های عالی این نرم افزار برای ایجاد فرم های ساده و یا پیچیده از مورد علاقه ترین نرم افزار ها برای گرافیست ها است. البته اینکه نرم افزار ایلوستریتور می تواند خروجی های با فرمت های مختلف و با کیفیت عالی ارائه بدهد از دلایل اجرای بسیاری از آثار گرافیکی با این نرم افزار است. ایلوستریتور می تواند خروجی هایی مثل EPD، PDF، PSD، PNG، JPG و … را ارئه بدهد. در صورت علامندی به یادگیری طراحی لوگو می توانید سری به پکیج طراحی لوگو حرفه ای موشن کذه بزنید.
-
طراحی بسته بندی با ایلوستریتور:
تقریبا بدون نرم افزار ایلوستریتور کار یک گرافیست در بازار غیرممکن یا بسیار سخت است. از زمینه هایی که می توانید از از ایلوستریتور استفاده کنید طراحی ظاهر بسته بندی است. بسیاری از طراحی های بسته بندی که شما در بازار می بینید یا تماما و یا بخش عمده ای از آن با ایلوستریتور اجرا شده است.
-
طراحی فونت:
طراحی فونت نیز یکی از کاربردهای ایلوستریتور است و اگر فونت خوبی طراحی کنید، احتمال درآمد بالا بسیار بالاست. می توانید فونت خود را برای فروش تکی قرار دهید یا برای استفاده در یک وب سایت یا برنامه به شرکت های بزرگ مجوز دهید. اگر فکر میکنید در ایران کسی فونت نمیخرد، به ایران سنس و ایران یکان نگاه کنید که میلیاردها تومان درآمد دارند و در وبسایتهای بیشماری مانند دیجیکالا یا اپلیکیشنهای بزرگی مانند بازار و دیوار استفاده شدهاند.
-
ساخت اینفوگرافیک:
تجسم اطلاعات یا طراحی اینفوگرافیک یکی از شاخه های طراحی است که در سال های اخیر بسیار کاربردی شده است. با توجه به نیاز به ساده سازی اشکال و ویژگی های خطی، ایلوستریتور یک نرم افزار تخصصی طراحی اینفوگرافیک است. با استفاده از این نرم افزار می توانید در زمان مناسب که سرعت اجرای ایده ها بسیار بالاست، انواع اینفوگرافیک را طراحی کنید.
-
طراحی وب سایت و اپلیکیشن:
یکی دیگر از کاربردهای ایلوستریتور خروجی تک تک اشکال طراحی شده است که در این نرم افزار با پسوندی مانند PNG طراحی شده است. این ویژگی علاوه بر استفاده از رنگ ها و تن های مناسب، شاید یکی از دلایل محبوبیت این نرم افزار در طراحی اپلیکیشن ها و وب سایت ها باشد. تمامی عناصر وب سایت مانند کلیدها، منوها، خطوط، سطوح، آیکون ها و … به راحتی در ایلوستریتور قابل اجرا هستند.
-
طراحی آیکون:
آیکون ها کاربرد های بسیاری دارند، از قراردادن در وبسایت ها تا استفاده در اپلیکیشن های موبایلی و ساخت نرم افزار ها.شما یا تخصص در ایلوستریتور میتوانید سفارش طراحی پک های آیکون سفارشی بگیرید و درآمدزایی کنید.
پک پیشنهادی: دانلود پک پروژه آماده افتر افکت آیکون (متحرک) انیمیشن
-
طراحی پارچه و لباس:
ایلوستریتور به دلیل داشتن خروجی وکتور و کیفیت بالا برای رندر حرفه ای الگوها در چاپ پارچه استفاده می شود. البته در گذشته معمولا از نرم افزار Corel Draw استفاده می شد. همچنین می توان از این نرم افزار برای ساخت و برش الگوهای لباس یا ارائه طراحی لباس استفاده کرد. اگر در صنعت طراحی پارچه، مد، طراحی لباس و … فعالیت می کنید، نرم افزار Illustrator می تواند یکی از کاربردی ترین نرم افزارها برای شما باشد.
-
طراحی موشن گرافیک:
زیرساخت بسیاری از موشن گرافیک های دو بعدی معمولاً در نرم افزارهای برداری ساخته شده و سپس در نرم افزارهایی مانند افتر افکت متحرک می شوند. به خاطر داشته باشید که دانستن نرم افزارهای پایه مانند ایلوستریتور می تواند تاثیر زیادی در اجرای پروژه هایی که می خواهید با نرم افزارهای دیگر انجام دهید، داشته باشد. در صورت علامندی به یادگیری موشن گرافیک می توانید سری به دوره آموزش موشن گرافیک حرفه ای و پروژه محور موشن کذه بزنید.
یادگیری کار با نرم افزار ایلوستریتور چه مزیت هایی دارد؟
کاربردهای ایلوستریتور در زمینه های تخصصی متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. به نوعی هر صنعتی که به نوعی با کار های طراحی سر و کار دارد، در قدم اول به این برنامه نیاز دارد. برای مثال اگر فردی در زمینه موشن گرافی فعالیت می کند، برای انجام یک سری از کار های خود، یکی از نرم افزار هایی که به آن نیاز دارد برنامه ادوبی ایلوستریتور است. از طرفی، با توجه به نکته ای که پیش از این نیز به آن اشاره شد، در بسیاری از حوزه ها نیاز است که مجموعه ای از نرم افزار ها را با هم استفاده کرد.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید