بهترین سیستم مورد نیاز ایلوستریتور
حداقل و بهترین سیستم ایلوستریتور
بهتر است برای استفاده از نرم افزار ایلوستریتور، چه به عنوان یک طراح گرافیک حرفهای و چه به عنوان مبتدی، ابتدا نیازهای سیستم خود را درک کنید تا بدانید برای اجرای روان نرم افزار به چه مشخصاتی نیاز دارید. عملکرد شما در این نرم افزار به کارایی و زمانی که در آن صرف میکنید وابسته است. ایلوستریتور یک برنامه پیچیده است، اما سیستم مورد نیاز رسمی ارائه شده توسط Adobe به طور کلی متوسط است. اگر شما در حال تولید یک رایانه شخصی جدید برای استفاده از نرم افزار ایلوستریتور هستید یا با مشکلاتی در عملکرد نرم افزار خود روبهرو هستید و میخواهید آن را بهبود بخشید، در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم چه ویژگیهایی برای سیستم مورد نیاز ایلوستریتور وجود دارد.
لیست زیر به دو بخش تقسیم شده است، یک بخش برای سیستم عامل ویندوز و دیگری برای سیستم عامل macOS. تنها حداقل نیازمندیهای ایلوستریتور توسط ادوبی فراهم میشوند و میتوان گفت با سختافزار قویتر، عملکرد بهتری در ایلوستریتور خواهید داشت.
حتما ببینید: دوره آموزش ایلوستریتور [+10 درس رایگان و فایل PDF]
سیستم مناسب برای ایلوستریتور
همانطور که میدانید، Adobe به دنبال اطمینان از این است که تعداد زیادی از افراد نرمافزارهایش را خریداری و استفاده کنند. به همین دلیل همواره ایلوستریتور را یکی از برترین نرم افزارها برای طراحی گرافیکی تعریف میکند. در صورت علاقمندی به آشنایی بیشتر با نرم افزار ایلوستریتور می توانید مقاله ایلوستریتور چیست را مطالعه نمایید.
هنگامی که شما در حال کار با برنامههایی همچون ایلوستریتور روی پروژههای پیچیده هستید، نیازمند سیستمی با کارت گرافیک قدرتمند و حافظه RAM با کیفیت عالی هستید. اگر رایانهای دارید که با حداقل نیازهای ایلوستریتور سازگار است، به سختی میتواند پروژههایی با پیچیدگی کم اجرا کند (مثلاً تنها چند بردار، لایه و طرح کلی). در نتیجه، به سرعت احساس خستگی از این توصیهها خواهید کرد.
توصیه میکنیم برای به حداکثر رساندن عملکرد، به اجزای زیر توجه ویژهای داشته باشید:
- پردازنده (CPU): هر چه سرعت پردازنده بالاتر باشد، بهتر است. برای Illustrator، نیازی به تعداد هستههای زیادی نیست.
- حافظه رم (RAM): هر چه مقدار رم بیشتر باشد، بهتر است. برای عملکرد خوب، حداقل ۱۶ گیگابایت رم نیاز است.
- کارت گرافیک (GPU): یک کارت گرافیک اختصاصی بهتر از یک کارت گرافیک یکپارچه (iGPU) عمل میکند. برای بهترین عملکرد، توصیه میشود یک پردازنده گرافیکی Nvidia GTX یا RTX استفاده کنید.
سیستم مورد نیاز برای نصب ایلوستریتور
- پردازنده: پردازنده چند هسته ای اینتل با قابلیت ۶۴ بیتی.
- سیستم عامل: macOS نسخه ۱۱٫۰ (Big Sur)، ۱۰٫۱۵ (Catalina)، ۱۰٫۱۴ (Mojave).
- حافظه RAM: حداقل ۸ گیگابایت (توصیه می شود ۱۶ گیگابایت).
- فضای ذخیره سازی: حدود ۳ گیگابایت فضای خالی بر روی هارد دیسک (توصیه می شود از SSD استفاده شود).
- وضوح صفحه نمایش: حداقل ۱۰۲۴ x 768 (توصیه می شود ۱۹۲۰ x ۱۰۸۰).
- عملکرد GPU (گرافیک): اختیاری و با حافظه ۱ گیگابایت VRAM (توصیه می شود ۲ گیگابایت VRAM استفاده شود).
حداقل سیستم مورد نیاز ایلوستریتور برای Macos
- پردازنده: پردازنده چند هسته ای اینتل با پشتیبانی 64 بیتی
- سیستم عامل: macOS نسخه 10.12 (Sierra)، 10.13 (High Sierra)، 10.14 (Mojave)
- کارت گرافیک: نسخه OpenGL 4.0 یا بالاتر و حداقل 1 گیگابایت حافظه (توصیه می شود 4 گیگابایت)
- حافظه RAM: حداقل 4 گیگابایت (توصیه می شود 16 گیگابایت)
- فضای ذخیره سازی: حداقل 2 گیگابایت فضای خالی برای نصب (توصیه می شود استفاده از هارد SSD)
- وضوح تصویر: وضوح صفحه نمایش حداقل 768 * 1024 پیکسل (توصیه می شود 1920 * 1080
سیستم قیمت مناسب برای ایلوستریتور
- پردازنده: AMD Ryzen 5 3600 با سرعت 3.6 گیگاهرتز و ۶ هسته
- خنک کننده پردازنده: AMD Wraith Stealth Cooler (همراه با پردازنده)
- مادربرد: MSI B450 Tomahawk MAX ATX AM4
- کارت گرافیک: Nvidia GTX 1650 Super با حافظه 4 گیگابایت
- حافظه RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4-3200 با ظرفیت ۱۶ گیگابایت (دو ماژول ۸ گیگابایتی)
- حافظه داخلی (SSD): Samsung 860 EVO با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت و نوع ۲.۵ اینچی
- منبع تغذیه: Corsair CX Series CX550 با توان خروجی ۵۵۰ وات و استاندارد ATX 2.4
- کیس: Corsair Carbide Series 200R ATX Mid Tower
سیستم مناسب برای ایلوستریتور
از نظر نیازهای سختافزاری، ادوبی ایلوستریتور یکی از سبکترین نرمافزارهای موجود در مجموعه Creative Cloud است. این نرمافزار به دلیل ماهیت کاری خود که تصاویر برداری دو بعدی است، به توان پردازشی بسیار کمی نیاز دارد. ایلوستریتور حتی با کارتهای گرافیک ضعیف هم سازگاری دارد و تأثیر مقدار و سرعت رم در عملکرد آن بسیار کم است. شاید از خودتان بپرسید که چرا این نرمافزار به راهنمای خرید سیستم نیاز دارد و در واقع بر روی هر سختافزاری به راحتی اجرا میشود. بله، درست است که ایلوستریتور عملاً بر روی هر سیستمی قابل اجرا است، اما ما به شما توصیه میکنیم که حداقل مورد نیاز را رعایت کنید. در مورد خرید سیستم مورد نیاز ایلوستریتور، چند نکته وجود دارد که نباید آنها را فراموش کنید.
حتما بخوانید: تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور [+بررسی مزیت ها]
1 – دست کم نگیرید.
بله، برای یک طراحی ابتدایی و کشیدن چند خط، حتی آخرین نسخه ایلوستریتور بر روی هر دستگاهی که از ویندوز 10 پشتیبانی میکند، قابل اجرا خواهد بود و میتوانید کارهایتان را انجام دهید. اما برای یک پروژه حرفهای که از صدها یا حتی هزاران خط، شکل و طیف رنگ تشکیل شده است، واقعاً یک سیستم حرفهای نیاز است. البته این نیاز به اندازه نرمافزارهای دیگر خانواده Adobe نیست، اما توصیه نمیشود از یک پردازنده میانرده نسل قبلی (مانند Ryzen 5 از نسل 3000 AMD و Core i5 نسل 10 اینتل) به عنوان قطعهمحوری سیستم استفاده کنید، زیرا بهتر است قدمی جلوتر بردارید.
2 – کارت گرافیک : همه یا هیچ!
سیستم مورد نیاز برای استفاده از ایلاستریتور (Illustrator) حتی با استفاده از یک کارت گرافیک مجتمع، کارایی لازم را خواهد داشت. اما اگر قصد خرید یک کارت گرافیک جداگانه را دارید، توصیه میشود از گزینههای بسیار ارزان قیمت خودداری کنید. تقریباً تمام کارتهای گرافیک رده پایین موجود در بازار نسبت به یک کارت گرافیک مجتمع (مانند پردازندههای سری G از Ryzen) ضعیفتر هستند. بنابراین خرید کارتهایی مانند GT 1030 یا GT 730، نه تنها انتخاب مناسبی نیست، بلکه ممکن است منجر به تلف بودجه شما شود. اگر بودجهی شما محدود است، بهتر است در صرفهجویی در بودجه کارت گرافیک رده پایین فکر نکنید و به جای آن بهبود پردازنده و رم را در نظر بگیرید. استفاده از پردازنده و رم بهتر، برای داشتن بهترین عملکرد با گرافیک مجتمع، یک انتخاب بسیار عاقلانه است. اما اگر قصد دارید یک کارت گرافیک مستقل بخرید، توصیه میشود به هیچ چیزی کمتر از GTX 1650 رضایت ندهید.
3 – حافظه ای برای همه
برای اجرای راحت ایلوستریتور، حداقل 8 گیگابایت رم کافی خواهد بود. اما برای کار حرفهای و استفاده از ابزارهای طراحی مانند قلم و صفحات لمسی، نیاز به مقدار بیشتری رم خواهید داشت. علاوه بر این، به یاد داشته باشید که ممکن است ایلوستریتور تنها نرمافزاری نباشد که در حال اجرا بر روی سیستم شما باشد، بنابراین در خرید حافظه رم، نباید کمبود داشته باشید. در حقیقت، امروزه هیچ سیستمی برای هیچ منظوری با رم کمتر از 16 گیگابایت قابل توجیه نخواهد بود. همچنین، توصیه میشود رمها به صورت 2 کانال (2 ماژول 8 گیگابایتی) باشند و سرعت مناسبی را برای پردازندهی شما (مانند 3200 مگاهرتز برای پردازندههای Ryzen) پشتیبانی کنند.
چگونه کامپیوتر خود را ارتقا دهید؟
ما میدانیم که پیدا کردن اجزای مناسب با بودجه و سازگار با یکدیگر برای ساخت یک رایانه، به همراه اجرای بدون مشکل ایلوستریتور، میتواند چالش برانگیز باشد. به همین دلیل، ابزار PC-Builder Tool را طراحی کردهایم که به شما کمک میکند قطعات مناسب را با بودجهای که تعیین میکنید، برای ساخت یک رایانه شخصی یا لپتاپ ایدهآل پیدا کنید. حداقل نیازهای ایلوستریتور برای اکثر رایانهها قابل اجرا است، اما برای کارهای پیچیدهتر ممکن است نیاز به قطعات قدرتمندتری داشته باشد. بسته به حجم کاری شما، برنامههای طراحی مانند ایلوستریتور انتظار دارند که سیستم شما بیشتر از حداقل نیازها عمل کند.
نتیجه گیری
در ایلوستریتور، امکانات و ویژگیهای فراوانی وجود دارد که میتواند به بهبود عملکرد شما در این نرمافزار کمک کند. به عنوان مثال، استفاده از وکتورها، ایجاد خطوط بیرونی (outline)، افکتها، لایهها و ماسکها. با ارتقاء توان پردازشی سیستم، قابلیت ایلوستریتور نیز افزایش مییابد. همچنین، توصیه میکنیم برای آشنایی با ابزارها و روشهای کار با آنها، و صرفهجویی در زمان خود، در دورههای آموزشی ایلوستریتور از سطح مبتدی تا پیشرفته شرکت کنید.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید