تفاوت پریمیر و افترافکت [بررسی مزیت ها+شباهت ها]
تفاوت پریمیر و افترافکت [بررسی مزیت ها+شباهت ها]
با توجه به اینکه نرم افزارهای پریمیر و ادوب افترافکت، هر دو از محصولات شرکت Adobe هستند و کاربرد آنها بسیار به هم نزدیک است، برای کاربران ممکن است سوال پیش بیاید که تفاوت پریمیر و افترافکت چیست؟ این دو نرم افزار، با توجه به تفاوتهای بسیار کمی که با یکدیگر دارند، میتوانند در برخی موارد یکی را بر دیگری ترجیح دهیم و مورد استفاده قرار گیرند. در واقع میتوان گفت که نرم افزارهای گرافیکی مکمل یکدیگر هستند. در ادامه، به بیان کارکرد هر کدام از این نرم افزارها میپردازیم و برای توضیح تفاوت پریمیر و افترافکت، به بررسی دقیقتری از این نرم افزارها و عملکردی که برای ما به ارمغان میآورند، میپردازیم.
کدامیک سهم بیشتری را از بازار کار دارند؟ افترافکت یا پریمیر؟
ورود به بازار کار، هر کدام از این دو نرم افزار به نیازهای بخشی از کاربران پاسخ میدهند و یادگیری هر دوی آنها خالی از لطف نخواهد بود و به شما در بدست آوردن موقعیتهای شغلی بهتر کمک میکند. اما الزامی به یادگیری هر دوی آنها نیست. برای انتخاب مناسب، ابتدا باید بدانیم کدامیک از نیازهای بازار کار را میخواهیم برطرف کنیم، علاقه خودمان به کدام نرم افزار است و هر کدام چه امکاناتی را در اختیار ما قرار میدهند. همچنین میتوان از صدها معیار دیگری استفاده کرد که به ما در انتخاب مناسب کمک کنند. در ادامه، این مقاله به طور دقیق تفاوتهای مختلف دو نرم افزار پریمیر و افترافکت را بررسی میکند و شرح آنها را ارائه میدهد.
ادوبی پریمیر
پریمیر یک نرم افزار حرفهای برای ساخت و ویرایش فیلم است. از این نرم افزار در شرکتهای بزرگ مانند BBC نیز استفاده میشود و به عنوان یک برنامه حرفهای برای ویرایش ویدیو و فیلم شناخته میشود. قابلیت ویرایش فیلم با فرمت ۴K و رزولوشن بالاتر را دارد و به همین دلیل در صنعت ساخت فیلم نیز استفاده میشود. این برنامه قادر است انواع فرمتهای تصویری و صوتی را پشتیبانی کند و میتوان از آن برای ویرایش و مونتاژ تصاویر استفاده کرد. با وجود حرفهای بودن Premiere، به دلیل طراحی سادهاش، هر فردی پس از یادگیری اولیه قادر است به راحتی با آن کار کند. در صورت علاقمندی به آشنایی بیشتر با نرم افزار پریمیر می توانید مقاله ادوبی پریمیر چیست را مطالعه نمایید.
استفادههای اصلی پریمیر:
- ویرایش ویدیوهایی که از دوربین وارد برنامه میشوند.
- ویرایش صداهای ویدیو. در این مورد باید توجه داشت که قابلیتهای ویرایش صدا در پریمیر، بسیار بیشتر و بهتر از افتر افکت است.
- جابهجایی و قرار دادن قسمتهای مختلف کلیپ در تایملاین.
- ویرایش و ساخت انواع ویدیوها؛ از جمله فیلم کوتاه، موزیک ویدیو و غیره.
در کل، پریمیر با قابلیتهایش به عنوان یک نرم افزار حرفهای در زمینه ویرایش ویدیو شناخته میشود و با طراحی ساده خود، اجازه میدهد که هر فردی پس از یادگیری اولیه به راحتی از آن استفاده کند. در صورت علامندی به یادگیری آموزش پریمیر می توانید سری به دوره آموزش پریمیر پروژه محور موشن کده بزنید.
ادوبی افتر افکت
افتر افکت نرم افزاری است که به طور خاص برای ساخت موشن گرافیکهای دیجیتالی استفاده میشود. این برنامه قادر است انیمیشنهای ساده و یا پیچیده را خلق کند. در واقع، وقتی عنوان “موشن گرافیست حرفهای” را میشنوید، احتمالاً به شخصی اشاره میکند که در استفاده حرفهای از افتر افکت مهارت دارد. با استفاده از افتر افکت، قادر خواهید بود عناصر (مانند تصویرسازیهایی که قبلاً ساخته شدهاند) و لایهها را متحرک کنید. ابزارهایی که برای حرکت دادن عناصر در افتر افکت در اختیار دارید، بهبود چشمگیری نسبت به پریمیر دارند. بنابراین، برای اعمال حرکت به عناصر، استفاده از افتر افکت بدون شک گزینهای مناسب و ایدهآل است. در صورت علاقمندی به آشنایی بیشتر با نرم افزار افترافکت می توانید مقاله ادوبی افتر افکت چیست را مطالعه نمایید.
استفادههای اصلی افتر افکت عبارتند از:
- ساخت موشن گرافیک.
- متحرک کردن و اعمال افکت به عناصر فیلم و لایهها.
- ساخت تیتراژ با انیمیشنهایی که با کیفریمینگ ساخته شدهاند.
در صورت علامندی به یادگیری آموزش افتر افکت می توانید سری به دوره آموزش افتر افکت پروژه محور موشن کده بزنید.
چه عواملی باعث تفاوت بین ادوب پریمیر و افترافکت شده است؟
در کل، برنامههای پریمیر و افتر افکت تفاوتهای قابل توجهی در ساختار خود دارند، اما از نظر کارایی، هر دو به یک شکل نسبتاً موثر هستند. اغلب استفاده از هر کدام برای یک هدف مشابه، یعنی ویرایش فیلم است. به طور خلاصه، تفاوتهای مهم بین این دو برنامه عبارتند از:
- تایم لاین یا خط زمانی
- قدرت ویرایش
- میکس و مستر صدا
- مدیریت فایل ها
- ماسک کردن
- جلوه ها
- ردیاب دوربین
تفاوت پریمیر و افترافکت:
به طور کلی نمیتوان گفت کدام نرم افزار، پریمیر یا افتر افکت، بهتر است یا بر دیگری برتری دارد، زیرا هر کدام از این برنامهها برای کارهای خاصی طراحی شدهاند. پریمیر و افتر افکت، علاوه بر شباهتهایی که دارند، تفاوتهای بسیار زیادی نیز دارند که باعث میشود کارایی متفاوتی را ارائه دهند. به عنوان مثال:
-
تایم لاین
تایم لاین قسمتی مشترک از محیط نرم افزاری پریمیر و افتر افکت است که تمامی ویدیوها، افکتها، صداها و غیره در آن قرار میگیرند. از دید کاربران، تایم لاین پریمیر جذابتر از تایم لاین افتر افکت است و کار با آن سریعتر انجام میشود. این امر باعث شده است که کار با تایم لاین پریمیر راحتتر باشد، سکانس بندی در پریمیر سریعتر انجام شود و برای کاربران جذابتر باشد.
با توجه به این موضوع، نرم افزار پریمیر برای پروژههایی که ویدیوهای طولانی دارند و نیاز است تعدادی افکت، تایتل، صدا و موارد مشابه به آن اضافه شود، بسیار توصیه میشود. اما اگر ویدیوها کوتاه باشند و نیاز به دقت بسیار زیادی برای افزودن افکتها باشد، بهتر است از نرم افزار افتر افکت استفاده کنید.
-
رابط کاربری
برای درک تفاوت بین پریمیر و افتر افکت، میتوان گفت که هنگام کار با این دو برنامه، پریمیر به نظر کمی کاربرپسندتر و کاربردیتر از افتر افکت میرسد. این گفته تنها در زمان استفاده از این برنامهها صدق میکند. بیشتر مبتدیان تصور میکنند که پریمیر یک ویرایشگر غیرخطی است و این باعث میشود رابط کاربری آن در روز اول برای اشخاص عادی کمی پیچیده به نظر بیاید. افتر افکت، از سوی دیگر، نیاز به آموزشهای جدی و آزمون و خطا دارد.
-
سهولت استفاده
پریمیر ابتدا یک برنامه برای ویرایش تصاویر است که عمدتاً برای حرفهایها طراحی شده است، اما برای مبتدیان نیز قابل استفاده است. در واقع، پس از راهاندازی اولیه و چند دقیقه کار با آن، کاربران میتوانند در مدت زمان کوتاه به صورت ابتدایی ویرایش را انجام دهند.
از سوی دیگر، در افتر افکت بیشتر زمان میبرد تا افراد مبتدی بتوانند به طور موثر با آن کار کنند. در واقع، تفاوت پریمیر و افتر افکت در این است که به طور کلی پریمیر برای ویرایشگرها و افتر افکت برای افکتهای بصری و انیمیشنسازان مناسب است. نرم افزار پریمیر برای مبتدیان و شروع استفاده از پلتفرم بسیار مناسب است، اما میتواند برای رشد و پیشرفت همان شخص به منظور استفاده از تکنیکهای ویرایشی پیشرفته مفید باشد.
-
افکت های پایه و پیشرفته
افکتها ابزارهای کاربردی هستند که کیفیت کار را تا حد زیادی افزایش میدهند. در این زمینه، با توجه به ساختار یکپارچهسازی شده پریمیر که یکی از اصول توسعه نرمافزار در حوزه فناوری است، باید گفت که افکتهایی مانند تثبیت تصویر و تنظیم رنگ Lumetri Color که در پریمیر بسیار معروف و پرکاربرد هستند. البته در افتر افکت نیز تمام این افکتها و حتی بیشتر از آن وجود دارند. اما برای دستیابی به آنها در این نرمافزار، تنظیمات و گامهایی وجود دارد که روند دسترسی و استفاده از افکتها را کمی دشوارتر میکند و این قابل درک است.
-
جلوه های بصری پیشرفته
اینجاست که افتر افکت به سطح بالاتری میرسد. با استفاده از ابزارهایی مانند Keylight و Rotoscoping، افتر افکت توانایی ایجاد گرافیکهای حرکتی سهبعدی را دارد، در حالی که پریمیر این قابلیت را ندارد. افتر افکت همچنین به انیمیشن متنی و گرافیک پیشرفته افتخار میکند. درست است که پریمیر میتواند بیشتر کارهایی را که افتر افکت انجام میدهد را انجام دهد، اما افتر افکت آنها را بهتر انجام میدهد.
-
انیمیشن
افترافکت میتواند امکان ایجاد انیمیشن را در اختیار کاربران قرار دهد، اما تعداد محدودی از افراد برای ایجاد انیمیشن از این نرمافزار استفاده میکنند. این نرمافزار بیشتر برای انیمیشنهای متنی دو بعدی و گرافیک ساده مناسب است و قابلیتهای پیشرفته برجستهای ندارد. در مقابل، افترافکت فضا و امکانات سه بعدی را برای ایجاد انیمیشن فراهم میکند و حتی میتواند کارتونهای انیمیشنی را ایجاد کند. همچنین، این نرمافزار قادر است خروجیهای حرفهایتری را تولید کند.
پک پیشنهادی: دوره آموزش انیمیشن سازی دو بعدی در افتر افکت [پروژه محور]
-
متن
تفاوت اصلی بین پریمیر و افترافکت در زمینه ویرایش و افکتهای بصری است. پریمیر قادر است کارهای زیادی با متن انجام دهد، اما افترافکت در این زمینه بهتر عمل میکند و حرکت سه بعدی را به متن اضافه میکند.
-
میکسر صدا
امروزه، همانقدر که جنبه بصری یک ویدئو اهمیت دارد، جنبه صوتی آن هم بسیار مهم است. در این مورد، پریمیر دارای یک میکسر صدا قدرتمند است که امکان کنترل و مدیریت صداهای پروژه را به بهترین شکل فراهم میکند و حتی از پلاگینهای استاندارد VST3 نیز پشتیبانی میکند. افتر افکت از این قابلیتها و ابزارهای پیشرفته صوتی محروم است و در این بخش به پریمیر پرو عقبتر است. البته، نباید این موارد را به عنوان معیاری برای اینکه پریمیر بهتر است یا افتر افکت بهتر است در نظر گرفت. این تفاوتها اصلیاش بیشتر به علت تفاوتهای کاربردی و مسائل مربوط به هر نرمافزار است.
چرا از هر دو نرم افزار پریمیر و افتر افکت باید استفاده کرد؟
استفاده از نرمافزارهای پریمیر و افتر افکت برای بسیاری از پروژههای ویدئویی لازم و ضروری است. در واقع، در 90 درصد از پروژههای خود از این دو نرمافزار استفاده میکنم. برای ویرایش ویدئو از پریمیر استفاده میکنم و سپس با استفاده از افتر افکت عناوین را اضافه میکنم. همچنین، ویرایش موارد صوتی را در پریمیر انجام میدهم و سپس برای ساخت موشن گرافیک در ویدیو استفاده میکنم.
با استفاده از Adobe Dynamic Link، میتوان همزمان از هر دو برنامه استفاده کرد. به این ترتیب، کلیپها را میتوان به راحتی بین پریمیر و افتر افکت جابجا کرد بدون نیاز به صادر کردن و مجدداً ویرایش کردن. به تازگی، پریمیر یک پنل گرافیکی برجسته و ضروری را به نرمافزار اضافه کرده است که امکان ایجاد عناوین را بهبود بخشیده است. این امکان باعث سهولت کار میشود تا گرافیکهای با کیفیت افتر افکت را در پریمیر ایجاد کنید. با این حال، افتر افکت بهترین گزینه برای موشن گرافیکهای پیچیده و جلوههای بصری است.
حتما بخوانید: تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور [بررسی مزیت ها+کاربردها]
نتیجه گیری برای تفاوت پریمیر و افترافکت
در یک ویرایشگر و ادیتور ویدئویی مانند پریمیر، شما قادر به برش فایلهای ویدئویی، ترتیب دادن فایلها و لایههای ویدئویی، تنظیم فایلهای صوتی، اعمال افکتهای صوتی، بریدن، اضافه و کاهش فایلهای صوتی و غیره هستید. از سوی دیگر، در نرمافزاری مانند افتر افکت، میتوانید حرکات انیمیشن برای فایلهای گرافیکی (موشن گرافیک) ایجاد کنید، افکتهای متنی زیبا را ایجاد کنید، تصحیح رنگ، ایجاد جلوه های ویژه سینمایی مانند انفجار، نورپردازی، ترکیب انیمیشن با فایلهای تصویری فیلمبرداری شده و غیره را انجام دهید. با مقایسه افتر افکت و پریمیر، تفاوت کاربردی بین این دو نرمافزار به وضوح مشهود است و هر کدام کاربردهای جداگانهای دارند.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوانمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن؟ ✔️[+بررسی شباهت ها]
نرم افزار ساخت انیمیشن دو بعدی و سه بعدی ✔️[کامپیوتر+گوشی]
برترین نرم افزار ساخت موشن گرافیک ✔️[کامپیوتر+گوشی]
کاربردهای موشن گرافیک ✔️(معرفی +9 کاربرد مهم موشن گرافیک)
انواع موشن گرافیک ✔️(آشنایی با +15 سبک از موشن گرافیک)
معرفی بهترین لپ تاپ های مناسب تدوین و ادیت فیلم 2023
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
افتر افکت و پریمیر رو اصلا نباید باهم مقایسه کرد
کاربرهای بسیار متفاوتی دارن
بله دقیقا
افتر افکت به نظر من کامل تر و بهتر هست.
پریمیر و افتر افکت دو برنامه مشابه هم نیستند که در مقایسه با هم بگیم افتر بهتره
هر کدوم کاربردهای خاص خودشونو دارند که در مقاله کامل تضبیح داده شد