16 منبع برتر برای دانلود وکتور رایگان باکیفیت
معرفی بهترین منابع دانلود رایگان تصاویر وکتور
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که همواره با دنیای ادیت و برنامههای فتوشاپ سر و کار دارید، حتماً با مفهوم “وکتور” آشنایی دارید. وکتور به خاطر قابلیت حفظ کیفیت و شفافیت در زوم کردن، جزو مورد علاقهی فتوشاپکاران است و یکی از جذابترین امکاناتی است که در فتوشاپ میتوان از آن استفاده کرد. این مقاله با معرفی بهترین منابع دانلود رایگان وکتور، شما را به دنیای وکتور نزدیک میکند. همچنین اگر با مفهوم وکتور و کاربردهای آن آشنا نیستید، میتوانید از این مقاله استفاده کنید تا با مفهوم وکتور، کاربردهای آن و نحوه استفاده از آن در فتوشاپ آشنا شوید.
تصاویر وکتوری چیست؟
تصاویر وکتوری یا وکتورها، تصاویری هستند که با استفاده از نقاط، خطوط، منحنیها و شکلهای هندسی ساخته میشوند. در مقابل، تصاویر راسته یا راستری (Raster) با استفاده از پیکسلها ساخته میشوند. اصطلاح “وکتور” از کلمه “Vector” به معنی “بردار” در ریاضیات گرفته شده است و به اشاره به نوعی از تصاویر دقیق و بدون تبدیل کیفیت میپردازد.
ویژگی مهم تصاویر وکتوری این است که قابلیت بزرگنمایی و تغییر اندازه بدون از دست دادن کیفیت را دارند. به عبارت دیگر، هر چقدر هم تصویر وکتوری را بزرگنمایی کنید، هیچگونه افت کیفیتی در تصویر ایجاد نمیشود و خطوط و اجزاء تصویر همچنان تمیز و واضح باقی میمانند. این ویژگی باعث میشود که تصاویر وکتوری برای طراحیها، لوگوها، آیکونها و سایر مواردی که نیاز به قالببندی با رزولوشن مختلف دارند، بسیار مناسب باشند.
حتما ببینید: آموزش استفاده از وکتور در فتوشاپ (+فیلم رایگان)
لیست برترین منابع دانلود وکتور (Vector) فتوشاپ به شکل رایگان
بسیاری از وبسایتها در حوزه عکس و طراحی گرافیکی فعالیت میکنند و تصاویر وکتوری متعددی را ارائه میدهند. برخی از این وبسایتها مبتنی بر پرداخت هستند، به این معنا که برای دانلود و استفاده از وکتورها نیاز به خرید اشتراک دارید یا باید هزینهای برای هر فایل دانلودی پرداخت کنید. با این حال، در بین این وبسایتها، مجموعههایی وجود دارند که وکتورهای رایگان را برای کاربران فتوشاپ و ادیتورها منتشر میکنند. همچنین برخی دیگر همچنان به صورت همزمان وکتورهای رایگان و پولی را عرضه مینمایند. در این مقاله، ما ۱۵ وبسایت برتر دانلود وکتور با محتوای رایگان را برای شما معرفی خواهیم کرد. لطفاً با ما همراه باشید.
1/ سایت Pexels
یکی از مجموعههای بسیار شناخته شده که به طراحی و ارائه ابزارهای مورد نیاز طراحان و ویراستاران در قالب عکس و فیلم میپردازد، سایت Pexels میباشد. در دستهبندیهای مختلف این سایت میتوانید ۳۰۰۰ مورد از این عکسها و فیلمها که شامل تصاویر وکتور نیز میشوند، را پیدا کنید. علاوه بر وبسایت، این مجموعه نیز اپلیکیشن Pexels را طراحی کرده است تا کاربران به راحتی به آرشیوها و دستههای مختلف این سایت دسترسی پیدا کنند. شما میتوانید این اپلیکیشن را از خود سایت Pexels دانلود نمایید. بیشتر ابزارها، افکتها، افزونهها، عکسها و ویدیوهای این سایت به صورت رایگان قابل دانلود و استفاده هستند.
۲/ سایت Freepik
Freepik، یکی از معروفترین منابع دانلود رایگان وکتورهای Stock، تصاویر رَستر و فایلهای PSD است. تعداد کل این عناصر به بیش از ۸۰۰،۰۰۰ مورد میرسد و میتوانید آنها را در فرمتهای مختلفی مانند AI، SVG و EPS دانلود کنید. رابط کاربری Freepik بسیار ساده و کاربرپسند است و فیلترهای متنوعی نیز از جمله دستهبندی بر اساس موضوع، نوع مجوز و یا حتی شکل و رنگ عناصر، به شما امکان جستجوی آسانتر را میدهد.
پک پیشنهادی: دوره آموزش فتوشاپ از مقدماتی تا پیشرفته
۳/ سایت Unsplash
وبسایت Unsplash به عنوان یکی از کاملترین و حتی به تنهایی کاملترین مجموعههای دانلود عکسهای رستر و وکتور شناخته میشود. تعداد عکسهای موجود در این وبسایت حدود ۲ میلیون عکس است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارند و هیچ نیازی به پرداخت هزینه برای استفاده از آنها نیست. این مجموعه عکسها حاصل کار بیش از ۲۰۰ هزار طراح حرفهای و آماتور است که هر ماه تعدادی از تصاویر جدید را تولید و از طریق Unsplash منتشر میکنند. از اوایل فعالیت خود، این وبسایت بیشتر به تصاویر پیکسلی متمرکز بوده است، اما به تازگی به تولید عکسها و طرحهای وکتور نیز موفق شده و روند رو به بالا را در این زمینه پیش گرفته است.
۴/ سایت PixaBay
وبسایت PixaBay یک منبع تخصصی برای تصاویر وکتوری، عکسها و گرافیک نیست. این سایت به علاوه، مجموعهای از ویدیوها و قطعات موسیقی نیز دارد. با این حال، این وبسایت بیش از یک میلیون تصویر مختلف را ارائه میدهد که شامل تصاویر وکتوری نیز میشوند. بخشهای زیادی از این سایت، به ویژه بخشهای مرتبط با ویرایش عکس و گرافیک، به صورت رایگان در دسترس هستند و برای استفاده از آنها و دریافت آنها نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
۵/ سایت VectorStock
VectorStock به صورت انحصاری برای ارائه بهترین تصاویر، گرافیکها، آیکونها و تصویرسازیهای وکتور متمرکز است. برای دسترسی به وکتورهای رایگان در این وبسایت، کافیست روی بخش “Free Vectors” در بالای صفحه کلیک کنید. یکی از ویژگیهای برجسته VectorStock این است که با کلیک بر روی یک وکتور، تصاویر مشابه آن وکتور نیز نمایش داده میشود.
پک پیشنهادی: دوره آموزش ایلوستریتور از مقدماتی تا پیشرفته
۶/ سایت Noun Project
وبسایت Noun Project به هدف ایجاد یک زبان بصری مشترک از نمادها و آیکونها میپردازد. این آیکونها توسط طراحان گرافیکی از سرتاسر جهان طراحی میشوند و باور دارند که میتوانند اطلاعات لازم را به صورت مختصر و مفید منتقل کرده و از مرزهای زبانی و فرهنگی عبور کنند.
این منبع بیش از ۱ میلیون آیکون متنوع را در فرمتهای PNG یا SVG ارائه میدهد. اگر شما یک طراح وبسایت هستید، از API این منبع استفاده کرده و تمامی آیکونها را به طراحی خود وارد نموده و به کار بپردازید. همچنین، امکان کشیدن آیکونها به برنامههای مورد علاقهتان مثل ایلاستریتور، فتوشاپ، Google Docs، Sketch یا PowerPoint نیز وجود دارد تا بلافاصله کار خود را آغاز کنید.
۷/ سایت Flickr
Flickr یک وبسایت برای به اشتراک گذاشتن تصاویر متنوع است. این پلتفرم حاوی بیش از ۱۰ میلیارد تصویر است که توسط کاربران مختلف در گروهها و محیطهای مختلف آپلود و به اشتراک گذاشته میشود. گروههای مختلف اینجا به عنوان محیطهای مشترک برای تبادل عکسها بهکار میروند و از جمله انواع مختلف تصاویر، وکتورهای فتوشاپی نیز میتوان در این وبسایت راهاندازی و جستجو کرد.
یکی از مشکلات این وبسایت، عدم دستهبندی مناسب تصاویر و نبود ترتیب منظم در نمایش انواع عکسهاست. با این حال، Flickr همچنان یکی از برترین انتخابها برای بارگذاری تصاویر است و بسیاری از هنرمندان و طراحان گرافیکی موفق از این سرویس بهره میبرند.
۸/ سایت Pixeden
Pixeden وبسایتی بسیار جامع است که شامل هزاران طرح مختلف با قالب Vector میشود که اکثراً در فرمتهای EPS یا AI ارائه میشود. علاوه بر این، این وبسایت به طرز چشمگیری سازماندهی شده است و با جستجوی آسان و سریع، میتوانید طرح موردنظر خود را در Pixeden پیدا کنید. شما میتوانید بخش Vectors این وبسایت را از طریق نوار بالای صفحه اصلی به راحتی دسترسی پیدا کنید. این مجموعه یکی از کاملترین آرشیوهای دانلود وکتور است که شامل طرحها، نمادها و آیکونهای بسیار متنوعی میشود که به صورت رایگان قابل دانلود و استفاده میباشند.
۹/ سایت Free Vector
این وبسایت بهصورت تخصصی در زمینه عکس وکتور فعالیت میکند و تولیدات خود را با فرمتهای SVG، PDF، AI و EPS ارائه میدهد. یکی از مزایای برجسته سایت Free Vector کار کردن در اینجا، مرتبط بودن با حوزه وکتور است. این وبسایت به شما امکان میدهد اشکال مختلفی از تصاویر مانند طرحهای گرافیکی، آیکونها، پوسترها و غیره را به صورت وکتوری کشف و دانلود کنید. همانطور که از نام این وبسایت نیز پیداست، همه تصاویر موجود در اینجا به صورت رایگان و در تمامی قالبها و فرمتهای مورد نیاز در دسترس هستند.
۱۰/ سایت Vecteezy
Vecteezy یکی دیگر از بزرگترین منابع رایگان دانلود وکتور با بیش از ۱۰۰.۰۰۰ گرافیک برداری را ارائه میدهد. این ابزار به شما اجازه میدهد به راحتی بین هزاران گرافیک و عکس طراحی شده توسط هنرمندان از سراسر جهان جستوجو کنید. تمامی گرافیکها در این منبع قابل ویرایش هستند، به این معنا که میتوانید اندازه، رنگ، فونت و سایر جزئیات را در آنها تغییر دهید. همچنین، Vecteezy یک ویرایشگر وکتوری نیز در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید فایل مورد نظرتان را قبل از دانلود در آن ویرایش کنید.
۱۱/ سایت Vector4Free
همانگونه که از نام این مجموعه مشخص است، وبسایت Vector for Free به طور اختصاصی در حوزه وکتورهای فتوشاپ فعالیت میکند و تمامی محتواهای موجود در این سایت به صورت رایگان قابل دانلود و استفاده میباشد. تمامی آثار موجود در این وبسایت توسط طراحان، هنرمندان و گرافیستهای مختلف تولید شدهاند. اینجا میتوانید طرحهای بسیار منحصربهفرد و جذاب از وکتورها را کشف کنید.
۱۲/ سایت Flaticon
Flaticon یک مجموعه تخصصی است که در طراحی و انتشار آیکونهای با قالب وکتور فعالیت میکند. این مجموعه شامل نزدیک به ۵۰۰ هزار عکس Vector میشود که این تعداد در دستهبندی خود بسیار بالاست. وبسایت Flaticon از فرمتهای مختلفی پشتیبانی میکند و آیکونها را در فرمتهای PSD، EPS، PNG، SVG و حتی BASE64 منتشر میکند. بیشتر این آیکونها به صورت رایگان برای کاربران و مخاطبان ارائه میشوند. رابط کاربری این سایت به طور کامل طراحی شده است و میتوان آن را به عنوان برترین سایت دانلود وکتور رایگان با نظر به رابط کاربری مناسب و سهولت کار با وبسایت تلقی کرد. یکی از ویژگیهای برجسته این وبسایت، امکان ادیت آیکونهای وکتور در Flaticon میباشد.
۱۳/ سایت ۱۲۳Free Vectors
این مجموعه که در زمینه وکتور کار تخصصی دارد، خود را بهترین وبسایت و مجموعه برای دانلود عکسهای وکتور اعلام مینماید. این مجموعه دارای یک انبوه محتوای قوی و متنوع است و به عنوان یکی از بهترین وبسایتهای دانلود وکتور شناخته میشود. همانطور که از نام این سایت پیداست، تمامی آثار موجود در Free Vectors 123 به صورت رایگان ارائه میشوند و کاربران برای استفاده از این سایت و آثار آن نیازی به پرداخت هزینه ندارند. استفاده از این سایت بسیار آسان است و رابط کاربری آن به خوبی و سرعت طراحی شده است. یکی دیگر از نقاط قوت این مجموعه، مرتب بودن و دستهبندی دقیق و منظم وبسایت است.
۱۴/ سایت Vexels
Vexels، یکی از جامعترین مجموعههای دانلود تصاویر مختلف و ابزارهای متنوع برای ویرایش عکس است. در واقع یکی از شعارهای این سایت این است که با شناخت آن، دیگر نیازی به سرچ عکسها در گوگل ندارید. به جای آن، فقط کافی است از پنل جستجوی وبسایت Vexels استفاده کنید تا به بهترین عکسها، طرحها و آیکونها که برخی از آنها به صورت Vector ارائه میشوند، دسترسی پیدا کنید. بسیاری از طرحها، عکسها و ابزارهای ویرایش عکس که در این وبسایت موجود هستند، رایگان هستند و شما میتوانید آنها را بدون پرداخت هزینه دانلود و استفاده کنید.
۱۵/ سایت ۱۰۰۱free downloads
هدف 1001free downloads ارائه دسترسی بهترین و جذابترین گرافیکهای رایگان به کاربران است. این بستر، به منظور تسهیل و لذتبخش کردن تجربه کاربران، یک پلتفرم سریع و آسان برای استفاده ایجاد کرده است. در این منبع، مجموعهای از دهها هزار فایل شامل وکتورها، عکسها، براشها، گرادیانتها، فایلهای PSD و فونتهای متنوع را در اختیار شما قرار میدهد.
16/ سایت Flickr
Flickr یک وبسایت معتبر برای به اشتراک گذاری تصاویر از منابع مختلف است. این وبسایت همچنین برای اشتراک تصاویر در گروههای مختلف که توسط کاربران مختلف بارگذاری و تبادل میشوند، استفاده میشود. تعداد تصاویر موجود در این وبسایت بیش از ۱۰ میلیارد عکس است که شامل وکتور فتوشاپ نیز هستند. این تصاویر را میتوانید با استفاده از پنل جستجو در سایت Flickr پیدا کنید. یکی از مشکلات این وبسایت، عدم دستهبندی مرتب و منظم تصاویر و نبود انواع مختلف عکسهاست. با این حال، به دلیل بستر برتر بارگذاری تصویر، هنرمندان و طراحان گرافیکی حرفهای موفق به استفاده از آن میشوند.
از وکتور چه استفادههایی میشود؟
وکتورها یک نوع فایل گرافیکی هستند که شامل اطلاعات گرافیکی مختلفی مانند خطوط، اشکال، نمادها و الگوها هستند. این فایلها با استفاده از نقاط، خطوط و منحنیها ایجاد میشوند و برای ایجاد تصاویر با کیفیت بالا و بدون افت کیفیت در تغییر اندازه استفاده میشوند. استفادههای اصلی وکتورها عبارتند از:
- طراحی گرافیکی: وکتورها معمولاً در طراحی لوگو، بنرها، پوسترها، کارتهای تجاری و موارد مشابه مورد استفاده قرار میگیرند. به دلیل امکان تغییر اندازه بدون افت کیفیت، این فایلها برای طراحیهای گرافیکی با دقت بالا و تصاویری شفاف بسیار مناسب هستند.
- ایجاد نمادها و آیکونها: وکتورها به خوبی برای ایجاد نمادها و آیکونهای کوچک و معروف به کار میروند. این نمادها را میتوان برای نشان دادن مفاهیم، عملکردها و بخشهای مختلف یک وبسایت یا برنامه استفاده کرد.
- طراحی وبسایت: وکتورها در طراحی وبسایتها برای ایجاد الگوها، آیکونها، دکمهها و تصاویری که نیاز به تغییر اندازه دارند، بکار میروند.
- چاپ: وکتورها میتوانند برای چاپ مواد تبلیغاتی، بروشورها، کارتهای تبریک و موارد دیگر استفاده شوند. به دلیل داشتن رزولوشن بالا و امکان چاپ بزرگترین اندازهها، این فایلها برای محصولات چاپی مورد استفاده قرار میگیرند.
- انیمیشن: برخی از وکتورها میتوانند در انیمیشنها استفاده شوند. با تغییر وضعیت و موقعیت نقاط و خطوط در هر فریم از انیمیشن، تصویرهای حرکتی و دینامیکی ایجاد میشود.
استفاده از وکتورها در طراحی گرافیکی، طراحی وب و چاپ، به کاربران امکان میدهد تصاویر با کیفیت و قابل تغییر اندازه را ایجاد کنند که برای انواع پروژهها بسیار مفید است.
حتما بخوانید: آموزش تبدیل عکس به وکتور در فتوشاپ (+فیلم رایگان)
جمع بندی
در این مقاله، ما 16 منبع برتر وکتور رایگان برای فتوشاپ را با ویژگیها و امکانات هر یک از آنها به شما معرفی کردیم. سپس برای افرادی که با مفهوم فایلهای وکتور آشنایی نداشتند، به طور کامل توضیح دادیم که این فایلها چیستند و نقاط مختلف آنها با فایلهای رستر یا بیتمپ را مورد بررسی قرار دادیم. در دو بخش آخر نیز به کاربردهای فایلهای وکتور پرداختیم و نحوه باز کردن این نوع فایلهای کاربردی در نرمافزار فتوشاپ را آموزش دادیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید