ادوبی فتوشاپ چیست؟ ✔️[+قابلیت های نرم افزار فتوشاپ]
در دنیای امروز که سرشار از خلاقیت و تصویرسازی است، فتوشاپ بهمثابه ابزاری بینظیر استفاده میشود و دنیایی از امکانات را به روی هرکسی که به دنبال خلق آثار هنری و بصری جذاب است، میگشاید. فرقی نمیکند که یک طراح گرافیک حرفهای باشید یا حتی فردی که بهتازگی قدم در دنیای هنر گذاشتهاید؛ با فتوشاپ میتوانید عکسها و طرحهای خود را ویرایش کنید. نور، کنتراست و رنگ را بهدلخواه خودتنظیم کنید و با استفاده از افکتهای جذاب، زیباییهایی منحصربهفرد به آنها ببخشید و به بهترین شکل ممکن ارتقا دهید.
اما دنیای فتوشاپ به ویرایش عکس محدود نمیشود، با اتکا به قابلیتهای خارقالعاده طراحی گرافیکی این نرمافزار، میتوانید لوگوها، بنرها، پوسترها و تراکتهایی حرفهای طراحی کنید و ایدههای خلاقانه خود را به تصویر بکشید، علاوهبراین برای وبسایتها و صفحات شبکههای اجتماعی خود، تصاویری جذاب طراحی کنید و در میان انبوه محتوا، بدرخشید.
پس اگر آمادهاید که با فتوشاپ به اوج خلاقیت خود برسید با ما همراه باشید تا دنیای ابزارهای قدرتمند آن آشنا شوید.
نرم افزار فتوشاپ چیست؟
نرم افزار فتوشاپ یک ویرایشگر حرفهای است که برای هر فردی که در حوزه گرافیک و حتی انیمیشن فعالیت میکند، ضرورت استفاده از آن وجود دارد. با توجه به قدرت این نرم افزار، امروزه میتوان آن را به عنوان بیش از یک نرم افزار گرافیکی در نظر گرفت و میتوان گفت که فتوشاپ به عنوان یک صنعت نیز در نظر گرفته میشود، به دلیل جایگاه ویژهای که در بازار کار دارد.
فتوشاپ قابلیت کار با مدلهای رنگی مختلف مانند RGB، CMYK، Bit Map، Lab و غیره را دارا است. این نرم افزار در ایجاد و ویرایش عکسهای شخصی، پوسترهای تبلیغاتی، کارتهای ویزیت، بنرها، سربرگها، رابطهای گرافیکی نرمافزارها، جلد نشریات، تیتراژ فیلمها، محیط گرافیکی وبسایتها و موارد دیگر کاربرد دارد. تقریباً تمام عکسهایی که در اینترنت و سایتهای مختلف و همچنین روی بنرهای کوچه و خیابان مشاهده میشوند، حداقل یک بار از دستاوردهای فتوشاپ عبور کردهاند.
برای استفاده کاربردی و حرفهای از فتوشاپ، شما به یک راهنمای جامع و اصولی نیاز دارید. با استفاده از دوره فتوشاپ موشن کده، میتوانید محیط کار نرمافزار و ابزارهای مختلف آن را بهطور کامل بشناسید و بهعنوان یک گرافیست حرفهای فعالیت کنید. این دوره شامل ۵ فصل جامع است که تمامی مفاهیم و ابزارهای فتوشاپ را بهصورت کامل و کاربردی آموزش میدهد. همچنین، با پشتیبانی دوساله این دوره، میتوانید مشکلات پیش رو را رفع کنید. دوره پروژه محور طراحیشده و با انجام پروژههای عملی، شما را بهطور کامل با فتوشاپ آشنا میکند. با تهیه این دوره، نهتنها فتوشاپ را بهطور کامل یاد میگیرید، بلکه میتوانید از این مهارت در مسیر شغلی خود بهره ببرید و درآمدزایی کنید.
تاریخچه فتوشاپ
در سال ۱۹۸۷، توماس نول، یک دانشجوی دکترا در دانشگاه میشیگان، موفق شد تصاویر سیاه و سفید را در یک صفحه نمایش ۱ بیتی سیاه و سفید نمایش دهد. سپس برادرش، جان نول، که در بخش جلوههای ویژه برای سبک صنعتی و جادو در فیلم جنگ ستارگان مشغول به کار بود، آن را به عنوان یک برنامه ویرایش تصویر کاملاً توسعه یافته معرفی کرد. به این دلیل، آن را به نمایش نامگذاری کردند.
برادران نول تصمیم گرفتند نام این نرم افزار را تغییر دهند. در سال ۱۹۸۸، آنها شروع به فروش عکس و تجاری کردن نرم افزار کردند و برای این منظور، نام نرم افزار را به “فتوشاپ” تغییر دادند. در سپتامبر سال ۱۹۸۸، یک قرارداد بین برادران نول و Adobe امضا شد و تمام حقوق فتوشاپ به ادوبی واگذار شد. برادران نول کار خود را با فتوشاپ آغاز کردند و نسخه اولیه آن (نسخه ۱٫۰) در سال ۱۹۹۰ منتشر شد.
چه کسانی با نرم افزار ادوبی فتوشاپ سر و کار دارند؟
احتمالاً در ابتدا، کاربرد و استفاده از این نرم افزار را میتوان به عکاسان محدود کرد، اما در عصر حاضر، شرایط تغییر کرده است و میتوان گفت که تقریباً همه افرادی که در زمینه هنر و کامپیوتر، به ویژه در زمینههای گرافیکی فعالیت میکنند، از این نرم افزار و قابلیتهای آن استفاده میکنند.
در زمینه عکاسی، عکاسان آماتور و حرفهای به طور گسترده از این برنامه استفاده میکنند. علاوه بر آن، افرادی که در زمینه طراحی گرافیکی و سایر حوزههای طراحی فعالیت میکنند نیز از این نرم افزار بهره میبرند. به عنوان مثال، طراحان داخلی، معماران و سایر رشتههای مهندسی قابل ذکر هستند.
فتوشاپ برای چه کسانی مناسب است؟
مسلماً همه افرادی که در زمینه گرافیک کار میکنند، از نرمافزار فتوشاپ استفاده خواهند کرد.
مثالهای زیادی از کاربردهای فتوشاپ در مشاغل مختلف وجود دارد. اگر شما در زمینه انیمیشن و نرمافزارهای سهبعدی کار میکنید، فتوشاپ برای شما ضروری است.
اگر آتلیه دارید و در زمینه طراحی و عکاسی فعالیت میکنید، نیز نیازمندی به فتوشاپ خواهید داشت. همچنین، در کار طراحی وبسایت و سایر زمینههای مشابه، فتوشاپ ابزاری حیاتی است. زمینههای کاری نرمافزار فتوشاپ بسیار گسترده هستند. فتوشاپ یک نرمافزار حرفهای است و برای فراگیری تمام قابلیتها و تکنیکهای آن زمان و تمرین بیشتری میطلبد.
اما در دنیای امروز، حداقل آشنایی در سطح مبتدی و متوسط با فتوشاپ برای هر فردی بسیار کاربردی است.
موشن کده یک مرجع جامع برای آموزش و ارائه ابزارهای تخصصی درزمینهی گرافیک و طراحی است. این سایت با ارائه دورههای آموزشی جامع و کاربردی، ازجمله دوره جامع فتوشاپ، به کاربران کمک میکند تا بهطور حرفهای و اصولی مهارتهای خود را در گرافیک، طراحی و موشن بالا ببرند. همچنین، با پشتیبانی تخصصی، منابع آموزشی متنوع و پروژههای عملی، بستری مناسب برای یادگیری و پیشرفت در پروژههای گرافیک دیجیتال فراهم میکند.
فتوشاپ اِلِمِنتس چیست؟
فتوشاپ اِلِمِنتس، نسخهای از فتوشاپ است که شامل بسیاری از قابلیتهای حرفهای میباشد که در فتوشاپ سی سی نیز یافت میشوند. با این حال، این نسخه گزینههای سادهتری را با در نظر گرفتن کاربرانی با سطح پایینتر ارائه میدهد. به طور خاص، فتوشاپ اِلِمِنتس برای عکاسان آماتور و علاقهمندان به عکاسی دیجیتال طراحی شده است. این نسخه از هسته تصویربرداری دیجیتال فتوشاپ سی سی ساخته شده است.
فتوشاپ لایت روم چیست؟
فتوشاپ لایت روم، یک بخش از خانواده محصولات فتوشاپ است که به طور عمده توسط عکاسان برای پردازش دستهای تصاویر با حجم زیاد استفاده میشود. لایت روم قابلیت ایجاد و ذخیره پیشتنظیمات را دارد که میتوان آنها را همزمان بر روی یک دسته بزرگ از تصاویر اعمال کرد. همچنین، لایت روم ابزارهای تصویربرداری غیرمخربی را فراهم میکند، به طوری که پروندههای اصلی بدون تغییر باقی میمانند. لایت روم قابلیت ویرایش فایلهای خام را نیز داراست، مانند تنظیم تعادل نور و نوردهی سفید در یک پرونده خام. با این حال، فتوشاپ لایت روم برخی از ویژگیها و عملکردهای فتوشاپ سیسی یا فتوشاپ اِلِمِنتس را ندارد و از یک رابط متفاوت استفاده میکند.
قابلیت های نرم افزار فتوشاپ
1- ویرایش عکس ها در نرم افزار Photoshop
استفاده اصلی از نرمافزار فتوشاپ در ویرایش عکسها است. این نرمافزار یکی از قدرتمندترین ابزارها برای ویرایش تصاویر است، به طوری که شما میتوانید به راحتی هر پیکسل از عکس را به نحوه دلخواه خود ویرایش کنید و تغییراتی در آن ایجاد کنید.
2- نقاشی دیجیتال در نرم افزار Photoshop
نرمافزار فتوشاپ یکی از محبوبترین ابزارها برای ایجاد نقاشیها و طراحیهای دیجیتالی است. بسیاری از نقاشیها و طراحیهای استفاده شده در جلد کتابها و طراحیهای آنلاین، بدون استفاده از رنگ و بوم در فتوشاپ ایجاد میشوند.
3- طراحی گرافیک در نرم افزار Photoshop
نرمافزار فتوشاپ حاوی بسیاری از ابزارهای موجود در نرمافزارهای گرافیکی است و با استفاده از این قابلیتها، میتوان طرحهای گرافیکی بسیار عالی را طراحی و ویرایش کرد.
4- طراحی وب سایت با نرم افزار Photoshop
ساخت قالب یک وبسایت، یکی از مراحل مهم در طراحی وبسایت است و با استفاده از نرمافزار فتوشاپ، میتوان یک طراحی کامل و بینظیر برای قالب وبسایت ارائه داد. طراحی قالب وبسایت با فتوشاپ به سادگی قابل انجام است و برای آن نیاز به کدنویسی یا مهارت خاص و پیچیدهای در زمینه برنامهنویسی ندارید. با استفاده از فتوشاپ، میتوانید در کمترین زمان ممکن قالب مناسبی را برای وبسایت خود طراحی کنید.
5- ویرایش ویدئو به کمک نرم افزار Photoshop
یکی از امکاناتی که در نرمافزار فتوشاپ وجود دارد، امکان ویرایش فیلمها است. با استفاده از این نرمافزار، به راحتی میتوانید ویدیوهای خود را ویرایش کرده و از لایههای تنظیم موجود در فتوشاپ استفاده کنید. با این ویژگی، میتوانید به آسانی GIF ایجاد کنید و از ویرایش ویدیوهای خود با استفاده از این نرمافزار و تولید ویدیوهای خلاقانه لذت ببرید.
معایب فتوشاپ در یک نگاه:
این نرم افزار دارای برخی معایب جزئی است. به عنوان مثال، پس از نصب، مقدار زیادی از فضای هارد دیسک را اشغال می کند و در زمان اجرا ممکن است باعث کاهش سرعت سیستم شود. این موضوع باعث می شود که تنها افرادی که به طور تخصصی به آن نیاز دارند، بتوانند از آن به خوبی استفاده کنند. با این حال، نگران نباشید، همه کاربران می توانند از این نرم افزار استفاده کنند، شرط آن استفاده از نسخه قابل حمل (پرتابل) آن است.
- مشخصات سیستم برای نصب فتوشاپ در ویندوز:
- پردازنده: پردازنده Intel Core 2 یا AMD Athlon® 64؛ پردازنده 2 گیگاهرتز یا سریعتر
- سیستم عامل: مایکروسافت ویندوز 10 (64 بیتی)
- رَم: RAM 2 GB یا بیشتر RAM (توصیه میشود 8 GB)
- فضای هارد دیسک: 3.1 گیگابایت یا بیشتر فضای هارد دیسک موجود برای نصب 64 بیتی. فضای خالی اضافی مورد نیاز در حین نصب (امکان نصب بر روی حجمی که از یک سیستم پرونده ای حساس به پرونده استفاده کند) نیست
- وضوح مانیتور: صفحه نمایش 1024×768 (توصیه میشود 1280×800) با رنگ 16 بیتی و 512 مگابایت یا بیشتر VRAM اختصاصی 2 گیگابایت توصیه میشود
پردازش گرافیکی به سیستم دارای قابلیت OpenGL 2.0 نیاز دارد
فرمت فایل ها در فتوشاپ
در فتوشاپ فرمت فایل ها بصورت پیش فرض با حالت .PSD ذخیره میشوند که برگرفته از عبارت Photoshop Document است. در فرمت PSD شما قادر هستید فایل تصاویر مد نظرتان را با پشتیبانی اکثر گزینه ها من جمله ماسک ها، شفافیت، متون، کانال تنظیمات Duotone و یا Clipping Paths ذخیره نمایید. محدودیت فرمت های psd بصورت حجم 2 گیگابایت و طول و عرض 30،000 پیکسل است.
دقت نمایید که دیگر فرمت ها نظیر gif و یا jpg محتوا را محدود میکنند. گاهی فایل های فتوشاپ داری پسوند PSB دارند که به معنی Photoshop Big است. این فایل ها، فرمت PSD را تا طول 300،000 پیکسل و حجم 4 مگابایت زیاد میکند.
کاربردهای فتوشاپ
بهطورکلی کاربردهای فتوشاپ را میتوان به شرح ذیل ذکر کرد.
- ادیت تصاویر: با استفاده از فتوشاپ میتوانید تصاویر را ویرایش کنید و تغییرات مورد نظر را اعمال کنید.
- افزودن افکتهای مختلف: با استفاده از فیلترها و ابزارهای مختلف فتوشاپ، میتوانید افکتهای جذاب و منحصر به فرد را به تصاویر اضافه کنید.
- بهبود رنگبندی و اصلاح تصاویر: فتوشاپ قابلیتهایی را برای تنظیم و بهبود رنگبندی تصاویر ارائه میدهد تا تصاویر بهتر و زیباتر ظاهر شوند.
- ترکیب تصاویر: با استفاده از ابزارهای لایه و ماسک در فتوشاپ، میتوانید تصاویر را با هم ترکیب کرده و طرحها و ترکیبات جدیدی ایجاد کنید.
- طراحی قالب وبسایت: فتوشاپ به عنوان یکی از ابزارهای اصلی در طراحی قالب وبسایت استفاده میشود. میتوانید طرحهای وب سایت را با استفاده از ابزارها و قابلیتهای فتوشاپ طراحی و سفارشیسازی کنید.
- طراحی بنر و پوستر تبلیغاتی: با استفاده از قابلیتهای طراحی و ویرایش تصاویر در فتوشاپ، میتوانید بنرها و پوسترهای تبلیغاتی خلاقانه و جذاب را طراحی کنید.
- طراحی تراکت و کارت ویزیت: فتوشاپ ابزارهای مورد نیاز برای طراحی تراکتها، کارتهای ویزیت و سایر مواد تبلیغاتی را فراهم میکند.
- طراحی جلد نشریات: با استفاده از ابزارهای طراحی فتوشاپ، میتوانید جلد نشریات و کتابها را طراحی کنید و تصاویر و متنهای مورد نظر را در آنها قرار دهید.
کاربرد ابزار و پلاگین های فتوشاپ چیست؟
با استفاده از این ابزارهای قدرتمند، فتوشاپ به عنوان محبوبترین نرمافزار گرافیکی در بین گرافیستها شناخته میشود. هر یک از ابزارهای فتوشاپ به ما امکاناتی را ارائه میدهند که دنیای جدیدی را در اختیارمان قرار میدهد و تمامی کارها را میتوان با استفاده از آنها انجام داد. همچنین، پلاگینهای مختلفی برای فتوشاپ عرضه شده است که تواناییهای بیشتری به این نرمافزار اضافه میکنند.
با استفاده از این ابزارها، میتوانیم ویرایش، ترکیب، رنگآمیزی، برش و تغییر اندازه، تنظیم نور، افزودن فیلتر و انجام صدها کار دیگر را بر روی تصاویر انجام داده و تصاویر بینظیر و همچنین آنچه که برایمان مورد نیاز است را طراحی کنیم.
افزونههای نرمافزار فتوشاپ:
امکانات فتوشاپ را میتوان با استفاده از افزونههای یا پلاگینهای فتوشاپ گسترش داد. برخی از این افزونهها مانند Adobe Camera Raw توسط خود شرکت Adobe برای فتوشاپ عرضه شدهاند، اما بیشتر افزونهها توسط شرکتهای دیگر بر اساس مشخصاتی که Adobe تعیین کرده است، منتشر میشوند. اغلب این افزونهها فقط با فتوشاپ سازگاری دارند ولی برخی از آنها میتوانند به عنوان برنامههای مستقل نیز اجرا شوند. افزونهها متنوعی برای وظایف مختلف مانند فیلترگذاری، تصحیح رنگ، اتوماسیون و غیره وجود دارند و اما محبوبترین آنها، افزونههای فیلتر (یا همان افزونههای 8bf) هستند که در منوی Filter در فتوشاپ قرار دارند.
ویژگی های فتوشاپ چیست:
این نرمافزار به کاربران اجازه میدهد تصاویر خود را به راحتی ویرایش، برش و تغییر اندازه داده و ایجاد اثرات جدیدی بر روی آنها داشته باشند. فتوشاپ بیشتر در میان عکاسان و طراحان گرافیک حرفهای محبوبیت دارد. اگرچه این نرمافزار برای ویرایش و چاپ عکسها طراحی شده است، اما در حال حاضر برای تولید عکسهای مخصوص وب نیز به طور فزایندهای استفاده میشود.
فرمت اختصاصی فایلها در فتوشاپ (PSD) قابلیت انتقال به نرمافزارهای دیگری مانند Image Ready، Illustrator، Premiere، After Effects و Encore DVD را دارد. این نرمافزار امکاناتی ارائه میدهد که عبارتند از:
- بزرگنمایی عکس با کیفیت بالا و با حداقل افت کیفیت
- کنترل رنگها و تنظیم آنها
- ارائه خروجی با کیفیت بالا در عکسها
- امکان ساخت تصاویر پانوراما با کیفیت بهتر
- ایجاد تصاویر بصری و جذاب
- طراحی آثار هنری
- تبدیل عکسها از دوبعدی به سهبعدی
- سازگاری با نسخههای 32 و 64 بیتی
فرصت های شغلی و استخدام فتوشاپ کار
با فراگیری نرمافزار فتوشاپ، شما قادر خواهید بود در تمامی حوزههای شغلی زیر فعالیت داشته باشید:
۱. گرافیستها: با استفاده از فتوشاپ میتوانید طرحها، لوگوها، بنرها و المانهای گرافیکی متنوع را طراحی کنید.
۲. افرادی که در صنعت چاپ کار میکنند: فتوشاپ به شما امکان میدهد تصاویر را برای چاپ آماده کنید، رنگبندی و تنظیمات مورد نیاز را انجام دهید و فایلهای چاپی با کیفیت بالا ایجاد کنید.
۳. طراحان وبسایت: با استفاده از فتوشاپ میتوانید طرحها و قالبهای وب را طراحی کنید و تصاویری منحصر به فرد و جذاب برای وبسایتها ایجاد کنید.
۴. عکاسان و آتلیه داران: با فتوشاپ میتوانید تصاویر را ویرایش، بهبود و تنظیم کنید، جزئیات را اصلاح کرده و تصاویر حرفهای با کیفیت بالا ایجاد کنید.
۵. طراحان نرمافزارها: با استفاده از فتوشاپ میتوانید طرحهای رابط کاربری (UI) و آیکونها را طراحی کنید و تصاویر مورد نیاز برای توسعه نرمافزارها را فراهم کنید.
۶. افرادی که در زمینه انیمیشن سهبعدی و دوبعدی کار میکنند: با استفاده از فتوشاپ میتوانید تصاویر و المانهای مورد نیاز برای انیمیشنها را طراحی و ویرایش کنید.
۷. شاغلین در صنعت بازیسازی: فتوشاپ برای طراحی کرکترها، محیطها، تکسچرها و ایجاد افکتهای ویژه در بازیها استفاده میشود.
۸. افرادی که در روزنامهها و مجلات کار میکنند: با فتوشاپ میتوانید تصاویر خبری را ویرایش، تنظیم و آماده چاپ کنید و طراحیهای گرافیکی برای روزنامهها و مجلات انجام دهید.
۹. شرکتهای تبلیغاتی: فتوشاپ به شما امکان میدهد تصاویر تبلیغاتی، بنرها و پوسترهای تبلیغاتی طراحی کنید و اثرات ویژه برای تبلیغات ایجاد کنید.
۱۰. ناشران کتب و مجلات: با استفاده از فتوشاپ میتوانید تصاویر جلد کتابها و مجلات را طراحی کنید و تصاویر داخلی را بهینه سازی و آماده چاپ کنید.
چرا باید کار با نرم افزار فتوشاپ را بیاموزیم؟
استفاده از نرمافزار فتوشاپ دارای مزایای فراوانی است. اما مهمترین مزیت آن، یادگیری فتوشاپ به صورت یک تیر و چند هدف است، به این معنی که میتوانید از آن در زمینههای حرفهای متعددی استفاده کنید، از عکاسی ساده تا طراحی وبسایتهای حرفهای و طراحی لوگو و انیمیشن.
با توجه به ابعاد گستردهای که کار با این نرمافزار برای کاربران فراهم میکند، یادگیری آن به عنوان یک گزینه مهم به کاربران مختلف توصیه میشود. با تسلط بر فتوشاپ، میتوانید وارد حوزههای شغلی مختلف شوید و به سمت پیشرفت و موفقیت حرکت کنید.
نحوه یادگیری فتوشاپ
در پایان مقاله از موشن کده، میتوان به روشهای مختلفی برای یادگیری فتوشاپ اشاره کرد. شرکت در کلاسهای حضوری یا آنلاین فتوشاپ و همچنین استفاده از کتابهای آموزشی فتوشاپ از روشهای رایج برای یادگیری این نرمافزار هستند. کلاسها طراحی شدهاند تا به هنرجویان کمک کنند تا بهرهوری آموزشی خود را افزایش داده و به صورت سریعتر فتوشاپ را یاد بگیرند. یادگیری در دورههای آموزشی با آموزشهای کاربردی، مزیتی را در برابر چالشها و موانعی که در حین کار به وجود میآیند، دارد. بروزرسانی این دورهها به شما امکان استفاده از تمام قابلیتهای فتوشاپ را فراهم میکند.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید