معرفی 7 نرم افزار برتر ساخت موشن گرافیک 2023
برای ساختن موشن گرافیک به چه نرم افزارهایی نیاز داریم؟
صنعت موشن گرافیک با سوددهی قابل توجه و گسترش بسیاری همراه بوده است، که این امر شرکتهای نرمافزاری را ترغیب کرده است تا نرمافزارهای ساخت موشن گرافیک توسعه دهند. این وضعیت باعث میشود انتخاب یک نرمافزار مناسب برای طراحان موشن گرافیک به چالشی تبدیل شود. اغلب نرمافزارها مانند ایلوستریتور به صورت مستقیم برای ساخت موشن گرافیک طراحی نشدهاند، اما در بسیاری از موارد از آنها استفاده میشود.
بنابراین، با یادگیری تنها یک برنامه خاص، نمیتوانید یک موشن گرافیک خوب ایجاد کنید. برنامههای پایهای وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. اغلب هنگام اشاره به یک نرمافزار موشن گرافیک، منظور یک نرمافزار است که قادر است بطور کامل یک کار موشن گرافیک را اجرا کند، اما این به معنای عدم نیاز به نرمافزارهای دیگر نیست. در این مقاله، نرمافزارهای اصلی ساخت موشن گرافیک را بررسی خواهیم کرد و در انتها، بهترین نرمافزار را معرفی خواهیم کرد.
نرم افزار افتر افکت:
افتر افکت After Effects به عنوان یک موشن گرافیست، از اهمیت بسیاری برخوردار است. البته، میتوانید برای انیمیشنسازی طرحهای خود از نرمافزارهای دیگر نیز استفاده کنید، اما هیچ برنامهای با کاربرد چندمنظوره و جامعی مانند افتر افکت برای متحرکسازی طرحهای موشن گرافیک وجود ندارد. افتر افکت یک نرمافزار انیمیشن سازی دو بعدی و سهبعدی (D2.5) است، به این معنی که شما تقریباً هر نوع انیمیشنی که میخواهید را در این نرمافزار ایجاد کنید.
البته باید توجه داشت که تا زمانی که انیمیشن شامل مدلهای سهبعدی (3D) نشود (با این حال استثنائاتی وجود دارد)، در کلیت افترافکت یک نرمافزار اساسی برای متحرکسازی و ترکیب کاربردهاست. شما میتوانید همه کارهای موشن گرافیک را در این نرمافزار انجام دهید، پس از آنکه تمام عناصر و اشیا را در نرمافزارهایی مانند فتوشاپ و ایلوستریتور طراحی کردهاید. در واقع، میتوان گفت که After Effects صدها قابلیت را در اختیار شما قرار میدهد و از آن میتوان به عنوان یک نرمافزار کامل برای موشن گرافیستها یاد کرد. در صورت علامندی به یادگیری افتر افکت می توانید سری به دوره آموزش افتر افکت حرفه ای و پروژه محور موشن کده بزنید.
نرم افزار پریمیر:
تکنولوژی ارائه شده توسط کمپانی Adobe در مجموعه نرمافزارهای افترافکت و پریمیر، یک انجام کار حرفهای و بینظیر را به ارمغان آورده است. ترکیب این دو نرمافزار با یکدیگر، یک قدرت فوقالعاده را به همراه دارد که با استفاده از آن میتوان خروجیهای بسیار حرفهای در زمینه موشن گرافیک تولید کرد.
پریمیر یک نرمافزار است که به طراحان ویدیو و کارگردانان اجازه میدهد تا ویدیوها و نسخههای نهایی خود را در آن بارگذاری کرده و با هم ترکیب و تنظیم آنها را انجام دهند. در واقع، یکی از مراحل آخری که یک محصول موشن گرافیک طی میکند، عبور از نرمافزار Premiere Pro و انجام ویرایشهای نهایی توسط این نرمافزار است.
بخشهای مختلف یک ویدیو، صحنههای متنوع از یک انیمیشن و ترکیب و تبدیل طرحها به یک شو یا نمایش همراه با صداگذاری حرفهای و استفاده از افکتهای صوتی و تصویری ویژه، همه به وسیله پریمیر انجام میشوند. در صورت علامندی به یادگیری پریمیر می توانید سری به دوره آموزش پریمیر پیشرفته و پروژه محور موشن کده بزنید.
نرم افزار ایلوستریتور:
یکی از نرمافزارهای دیگر مورد استفاده برای تولید محتوای تصویری، ایلوستریتور است. این نرمافزار به مقداری تخصصیتر از فتوشاپ در نظر گرفته میشود و قابلیتهای بیشتری را برای ساخت اینفوگرافیک و طراحی به اختیار گرافیستها و طراحان قرار میدهد. ابزارهای قدرتمند طراحی وکتور و تایپوگرافی که در این نرمافزار وجود دارند، برای ساختن عناصر گرافیکی موشن گرافیک بسیار مفید هستند. وظیفه موشن گرافیست در اینجا، به حرکت درآوردن این عناصر به منظور ساخت آگهیهای تبلیغاتی، ویدئوهای آموزشی و غیره است. بنابراین، برای یک موشن گرافیست، ضروری است که کار با ایلوستریتور را یاد بگیرد تا بتواند با استفاده از آن عناصر دو بعدی مورد نیاز برای کار خود را ایجاد کند. در صورت علامندی به یادگیری ایلوستریتور می توانید سری به دوره آموزش حرفه ای ایلوستریتور و پروژه محور موشن کده بزنید.
نرم افزار فتوشاپ:
نرم افزار فتوشاپ در اصل برای ویرایش عکسها طراحی شده است، اما دارای قابلیتهای فراوانی است که به موارد دیگری همچون موشن گرافیک نیز قابل اعمال است. با استفاده از فتوشاپ، میتوانید اندازه تصاویر را تغییر دهید، بخشی از عکس را که در ویدئوی موشن گرافیک خود میخواهید استفاده کنید را از زمینه جدا کنید و با استفاده از ابزارها و فیلترهای پیشرفته، طرحهای زیبا را ایجاد کنید.
این نرمافزار محبوب قابلیتهای بسیار زیادی را به کاربران ارائه میدهد. از جمله امکان تغییر اندازه تصاویر بسیار بزرگ، برش تصاویر از عکسها و ایجاد طرحهای جدید با استفاده از فیلترهای مختلف. همچنین، دارای مجموعه ابزار پیچیدهای است که برای طراحیهای سه بُعدی و متحرک بکار میرود. البته، این ویژگیها تنها بخش کوچکی از قابلیتهای این نرمافزار را شامل میشوند. در صورت علامندی به یادگیری فتوشاپ می توانید سری به دوره آموزش جامع فتوشاپ و پروژه محور موشن کده بزنید.
نرمافزار سینما فوردی:
Cinema 4D یکی از نرمافزارهای محبوب و استفادهشده توسط بسیاری از طراحان موشن گرافیک است. یکی از ویژگیهای جذاب این نرمافزار این است که بسیار کاربرپسند است، به عبارتی میتوانید یک آموزش از این نرمافزار ببینید و به راحتی محتوای جدیدی را خلق کنید. سینما فوردی در دنیای موشن گرافیک به طور گسترده برای مدلسازی، انیمیشن و ایجاد افکتهای شبیهسازی استفاده میشود. استودیوهای هالیوود از این نرمافزار بهره میبرند، اما استفاده از نرمافزارهایی مانند Maya برای کارهای جلوههای ویژه در این صنعت بسیار رایج است. هنرمندان انیمیشن نیز به دلیل سهولت استفاده، راحتی و انعطافپذیری در ادغام با افتر افکت، از Cinema 4D در مقابل ابزارهای سه بعدی دیگر ترجیح میدهند. در صورت علامندی به یادگیری موشن گرافیک می توانید سری به دوره آموزش Cinema 4D سینما فوردی حرفه ای موشن کده بزنید.
نرم افزار موکا:
این سیستم ردیابی مبتنی بر مسطح، موشن را در خارج از مجموعهای از پیکسلها ردیابی میکند. این ابزار بسیار مناسب برای هنرمندان موشن گرافیک است که علاقهمند به انجام فعالیتهایی همچون تعویض نمایشگر، حذف اشیاء یا روتوسکوپی هستند. به همین دلیل، Mocha Pro به عنوان یک ابزار قدرتمند برای هنرمندان و انیمیشنسازان شناخته میشود. همچنین، این نرمافزار در پروژههای تجاری نیز مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان ابزاری مفید و کاربردی شناخته میشود. به عنوان مثال، Mocha Pro میتواند به عنوان یک افزونه در نرمافزارهای افتر افکت یا پریمیر پرو استفاده شود.
نرم افزار مایا:
نرم افزار مایا، یک نرم افزار شناخته شده در صنعت است که برای مدلسازی، انیمیشن و رندر سهبعدی استفاده میشود. اگرچه میتوانید فقط از سینمافوردی استفاده کنید، اما مایا ابزاری است که به آن همه بهترین استودیوهای هالیوود در مدلسازی و انیمیشن سازی اعتماد میکنند. همچنین، این نرم افزار به کاربران اجازه میدهد اسکریپتهایی بنویسند که قابلیتهای آن را فراتر از آنچه فقط با ابزارهای یکپارچه امکان پذیر است، گسترش دهند.
مایا یک برنامه کامل برای توسعه منابع سهبعدی برای فیلمها، تلویزیون و بازیهای ویدیویی است. هرچند که از موفقیت مایا در گرافیک متحرک میتوان نیز استفاده کرد. این نرم افزار سالهاست که در حوزه گرافیک سهبعدی به صورت غالب است و در حال حاضر با ورود Cinema 4D، یک رقیب واقعی دارد.
حتما بخوانید: معرفی 10 نرم افزار ساخت جلوه های ویژه VFX
نتیجه گیری انتخاب بهترین نرم افزار ساخت موشن گرافیک
همانطور که میدانیم، دنیای گرافیک امروزی محدود به یک سبک و سیاق خاص نیست. هر فرد براساس سلیقهای که دارد، میتواند تصمیم بگیرد که چندین نرمافزار مختلف را یاد بگیرد. یک پیشنهاد مناسب، استفاده از مجموعه ادوبی است که شامل نرمافزارهای پرقدرت با رابط کاربری عالی است. برای شروع، میتوانید با یادگیری سه نرمافزار کلیدی زیر شروع کنید:
- افترافکت
- ایلوسترایتور
- فتوشاپ
بعد از یادگیری کامل و حرفهای این سه نرمافزار، میتوانید با پیشرفت مهارت در این مجموعه سهگانه، به یادگیری ادوبی پریمیر بروید. در نهایت، برای رسیدن به سطح بالاتر در حوزه موشن گرافیک و بهرهگیری از جذابیتهای بصری بینظیر و خاص، میتوانید به نرمافزارهای سهبعدی مانند Cinema 4D و Maya روی آورید که میتوانند سبک و سیاق شما را به طور جذابی تغییر دهند. در صورت علامندی به یادگیری موشن گرافیک می توانید سری به دوره آموزش موشن گرافیک حرفه ای و پروژه محور موشن کده بزنید.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید