معرفی 7 نرم افزار برتر ساخت موشن گرافیک 2022

برای ساختن موشن گرافیک به چه نرم افزارهایی نیاز داریم؟
گسترش موشن گرافیک و سود دهی بسیار هنگفت این صنعت شرکت های نرم افزاری زیادی را وسوسه کرد تا نرم افزار ساخت موشن گرافیک بسازند و همین موضوع، انتخاب نرم افزار مناسب را برای طراحان موشن گرافیک کمی دشوار کرده است. بسیاری از نرم افزارها مانند ایلوستریتور به صورت مستقیم برای ساخت موشن گرافیک طراحی نشده اند اما بیشتر مواقع از آن استفاده میشود.
بنابراین با یادگیری تنها یک برنامه خاص شما نمی توانید یک موشن گرافیک خوب بسازید. یک سری نرم افزار های پایه وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. در بیشتر مواقع منظور از یک برنامه موشن گرافیک نرم افزاریست که می توان صددرصد یک کار موشن گرافیک را به صورت کامل با آن اجرا کرد، اما این به معنی بی نیازی به نرم افزارهای دیگر نیست. در این مقاله نرم افزار های اصلی ساخت موشن گرافیک را برسی می کنیم و در انتهای مقاله بهترین آن را معرفی می کنیم،
نرم افزار افتر افکت:
مهمترین نرم افزار به عنوان یک موشن گرافیست افتر افکت After Effects است. قطعا شما میتونید برای متحرک سازی طرح هاتون از نرم افزار های دیگه ای هم استفاده کنید،درحالی که هیچ برنامه واحد و چند منظوره ای مثل افترافکت برای متحرک سازی طرح های موشن گرافیک وجود ندارد. افترافکت یک نرم افزار D2.5 انیمیشن سازی می باشد.این به معنی است که شما میتونید تقریبا هر انیمیشن که قصد ساختش رو دارید داخل این نرم افزار بسازید،
البته تا زمانی که انیمشین شامل مدل های سه بعدی 3D نشود (گرچه استثنائاتی هم در این قانون وجود داره)! به طور کلی افترافکت یک نرم افزار پایه برای متحرک سازی و ترکیب کردن است (Animate & Composite) و میتونید همه کارهای یک موشن گرافیک را داخل آن انجام دهید،البته بعد از اینکه تمام عناصر و آبجکت ها را داخل فتوشاپ و ایلوستریتور طراحی کردید. در حقیقت میتوان گفت که افترافکت After Effects صدها قابلیت را داراست که می توان از آن یک نرم افزار کامل برای موشن گرافیست ها نام برد، در صورت علامندی به یادگیری افتر افکت می توانید سری به دوره آموزش افتر افکت حرفه ای و پروژه محور موشن کده بزنید.
نرم افزار پریمیر:
تکنولوژی پیاده سازی شده توسط کمپانی ادوبی در مجموعه نرم افزارهای افترافکت و پریمیر، یک شاهکار بی نظیر و حرفه ای را رقم زده است. ترکیب این دو نرم افزار با یکدیگر یک ابر قدرت را تشکیل می دهد که با آن می توان انبوهی از خروجی های فوق حرفه ای در حوزه موشن گرافیک حاصل شد.
پریمیر نرم افزاری است که طراحان تمام ویدیوها و طراح های کار شده و نهایی خود را در آن بارگذاری کرده و مشغول ترکیب کردنشان با یکدیگر و تنظیم فایل صوتی بر روی آن می شوند. در واقع یکی از آخرین مراحلی که یک محصول موشن گرافیک طی می کند، عبور از نرم افزار پریمیر و انجام ویرایش های نهایی توسط این نرم افزار بر روی آن هاست.
قسمت های مختلف یک ویدیو، صحنه های گوناگون از یک انیمیشن و پشت سر هم قرار گرفتن طراحی ها و تبدیل شدنشان به یک شو یا نمایش همراه با صداگذاری حرفه ای و استفاده از افکت های صوتی و تصویری خاص، همگی در پریمیر انجام می شود. در صورت علامندی به یادگیری پریمیر می توانید سری به دوره آموزش پریمیر پیشرفته و پروژه محور موشن کده بزنید.
نرم افزار ایلوستریتور:
یکی دیگر از نرمافزارهای مورد استفاده برای تولید محتوای تصویری، ایلوستریتور است. این نرمافزار کمی تخصصیتر از فوتوشاپ محسوب میشود و امکانات بیشتری را برای ساخت اینفوگرافیک و طراحی در اختیار گرافیستها و طراحان قرار میدهد. ابزارهای قدرتمند طراحی وکتور و تایپوگرافی موجود در این نرم افزار برای ساختن عناصر گرافیکی موشن گرافیک بسیار کارآمد است. وظیفه طراح موشن گرافیک به حرکت درآوردن این عناصر به منظور ساختن آگهی های تبلیغاتی، ویدئوهای آموزشی و… است. بنابراین تعجبی ندارد که به عنوان یک موشن گرافیست باید کار با ایلوستریتور را یاد بگیرید تا با استفاده از آن عناصر دو بعدی مورد نیاز برای کار خود را بسازید. در صورت علامندی به یادگیری ایلوستریتور می توانید سری به دوره آموزش حرفه ای ایلوستریتور و پروژه محور موشن کده بزنید.
نرم افزار فتوشاپ:
نرم افزار فتوشاپ در اصل برای ویرایش عکس ساخته شده ولی قابلیت های آن بسیار فراتر از این است. این نرم افزار تقریباً در ساختن هر نوع تصویر گرافیکی دو بعدی و سه بعدی به کار می رود و موشن گرافیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. با استفاده از فتوشاپ می توانید اندازه تصاویر را تغییر دهید، بخشی از عکسی که می خواهید در ویدئوی موشن گرافیک خود استفاده کنید را از زمینه آن جدا کنید و با استفاده از ابزارهای پیشرفته و فیلترهای فتوشاپ طراحی های زیبایی را خلق کنید.
این برنامه پرطرفدار قابلیتهای بسیار زیادی را به کاربران ارائه میدهد مانند تغییر اندازه تصاویر بسیار بزرگ، برش تصاویر از عکسها، ایجاد طرحهای جدید با استفاده از فیلترهای مختلف و مجموعه ابزار پیچیده برای طراحیهای سه بُعدی و متحرک که البته این ویژگیها بخش کوچکی از قابلیتهای این نرمافزار است. در صورت علامندی به یادگیری فتوشاپ می توانید سری به دوره آموزش جامع فتوشاپ و پروژه محور موشن کده بزنید.
نرمافزار سینما فوردی:
Cinema 4D نرمافزار مورد استفاده و محبوب برای اکثر طراحان محتوای متحرک است. ویژگی جالب این نرمافزار این است که خیلی کاربرپسند است و برای مثال شما میتوانید یک آموزش از این نرمافزار را ببینید و محتوایی جدیدی خلق کنید. سینما فوردی بطور گسترده در دنیای موشن گرافیک برای مدلسازی، انیمیشن و افکتهای شبیهسازی استفاده میشود. استودیوهای هالیوود از این نرمافزار استفاده میکنند، اما استفاده از نرمافزاری مانند Maya که در ادامه درباره آن صحبت میکنیم برای کارهای جلوههای ویژه در این صنعت بسیار رایج است. همچنین هنرمندان انیمیشن، استفاده از سینما فوردی را به سایر ابزارهای سه بعدی بدلیل راحتی، سهولت استفاده و انعطافپذیری هنگام ادغام با افتر افکت ترجیح میدهند. در صورت علامندی به یادگیری موشن گرافیک می توانید سری به دوره آموزش Cinema 4D سینما فوردی حرفه ای موشن کده بزنید.
نرم افزار موکا:
این سیستم ردیابی مبتنی بر مسطح، موشن را در خارج از مجموعهای از پیکسلها ردیابی میکند؛ یک ابزار ایدهال برای هنرمندان موشن گرافیک که علاقهمند به انجام فعالیتهایی همچون Screen Replacement هستند. این امر موجب میشود Mocha Pro ابزاری بسیار قوی برای هنرمندان و انیمیشنسازان باشد که علاقهمند به تعویض نمایشگر، حذف اشیاء یا روتوسکوپی هستند. این نرمافزار برای پروژههای تجاری نیز بهعنوان ابزار مفید و کاربردی شناخته میشود. برای مثال، Mocha Pro میتواند بهعنوان یک افزونه در افتر افکت یا پریمیر پرو نیز عمل کند.
نرم افزار مایا:
یک نرم افزار شناخته شده صنعت برای مدل سازی / انیمیشن و رندر سه بعدی است. شما فقط می توانید از Cinema 4D استفاده کنید، اما مایا ابزاری است که همه بهترین و استودیوهای هالیوود از آن برای مدل سازی و انیمیشن استفاده می کنند. به کاربران اجازه می دهد اسکریپت هایی بنویسند که قابلیت های آنها را فراتر از آنچه فقط با ابزارهای یکپارچه امکان پذیر است، گسترش دهند.
مایا یک برنامه کامل برای توسعه منابع سه بعدی برای فیلم ها، تلویزیون و بازی های ویدیویی است. اما می توان آن را با موفقیت در گرافیک متحرک نیز به کار برد. سالهاست که این نرم افزار غالب گرافیک سه بعدی است و اکنون Cinema 4D یک رقیب واقعی دارد.
حتما بخوانید: معرفی 10 نرم افزار ساخت جلوه های ویژه VFX
نتیجه گیری انتخاب بهترین نرم افزار ساخت موشن گرافیک
همانطور که میدانیم دنیای گرافیک امروزه محدود به یک سبک و سیاق خاص نیست. هر فرد متناسب با سلیقهای که دارد میتواند اقدام به یادگیری چندین نرمافزار مختلف کند. پیشنهادِ درست و درمان، پرقدرت با رابط کاربری بسیار عالی، مجموعه ادوبی است. یک برنامه برای یادگیری میتواند با شروع سه نرمافزار کلیدی استارت بخورد:
- افترافکت Ae
- ادوب ایلوسترایتور AI
- فتوشاپ
بعد از یادگیری کامل و حرفه ای این نرمافزارها، میتوانید همگام با بهبود مهارت در این مجموعه سهگانه سراغ ادوبی پریمیر بروید و آن را یاد بگیرید. در نهایت برای رسیدن به بالاترین سطحِ موشن گرافی امروزی و به کارگیری جذابیتهای بصری فوقالعاده خاص و جذاب، نرمافزارهای سه بعدی نظیر Cinema 4D، Maya، میتواند سبک و سیاقِ شما را دگرگون کند. در صورت علامندی به یادگیری موشن گرافیک می توانید سری به دوره آموزش موشن گرافیک حرفه ای و پروژه محور موشن کده بزنید.
درباره آرش اخوان
تجربه ی فعالیت 11 ساله در حوزه تدوین و گرافیک در شبکه 2 – 3 و شبکه نسیم و همچنین سابقه ی 5 ساله در حوزه تولید محتوا و سئو
سایر نوشته های آرش اخوان
دیدگاهتان را بنویسید